Metafält i Flow

När du skapar ett arbetsflöde kanske du vill hämta eller ställa in metafält och metaobjektdata i din butik.

Hämta metafältdata

Metafältdata skiljer sig från andra butiksdata eftersom varje fält är anpassat för din butik och det kan vara av en annan typ än andra data i butiken. På grund av detta måste Flow göra extra arbete för att ge dig ett enkelt sätt att komma åt data, vilket resulterar i en annan upplevelse för dig än att bara välja ett fält i miljön såsom product.title.

Processen för att få tillgång till metafältdata för en resurs är ungefär densamma:

1. Klicka på Lägg till en variabel i en åtgärd eller Lägg till kriterium i ett villkor.
  2. Gå till resursen där metafältet lagras (till exempel produkt, kund, order).
  3. Välj metafield från listan med fält. (Obs! Välj inte metafields eftersom det ger en lista över alla metafält.)
  4. Välj metafältet med hjälp av namnrymden och nyckeln i popup-rutan, anteckna det angivna aliasnamnet och klicka på Lägg till.
  5. När alias läggs till läses miljöpanelen in igen och det nya metafältaliaset välja. Från det nya fältet väljer du den variabel du vill använda. I vissa fall är det helt enkelt value. När du har lagt till ett metafält i ett arbetsflöde behöver du inte lägga till det igen. Du kan helt enkelt referera till det i följande steg.

Uppdatera metafältvärden

Flow tillhandahåller åtgärder för att uppdatera metafältvärden:

Skapa definitioner för metafält

Flow erbjuder också ett sätt att skapa definitioner för metafält i butiken. Det är användbart om du vill lägga till metafält till resurser som inte redan har dem.