Metavelden in Flow

Bij het bouwen van een workflow wil je mogelijk metaveld- en metaobjectgegevens in je winkel verzamelen of instellen.

Metaveldgegevens verzamelen

Metaveldgegevens zijn anders dan andere winkelgegevens, omdat metavelden speciaal voor jouw winkel zijn gemaakt en de gegevens een ander type kunnen hebben dan de andere gegevens in je winkel. Daardoor moet Flow meer doen om deze gegevens makkelijk toegankelijk voor je te maken. Dat is een andere ervaring dan als je gewoon een veld kunt selecteren, zoals product.title.

Het proces voor toegang tot metaveldgegevens is voor elke bron ongeveer hetzelfde:

1. In een actie klik je op Een variabele toevoegen en in een voorwaarde klik je op Criteria toevoegen.
  2. Ga naar de bron waar het metaveld is opgeslagen (zoals product, klant, bestelling).
  3. Kies metafield in de lijst met velden. (Opmerking: Kies niet metafields, omdat je dan een lijst met alle metavelden krijgt.)
  4. Selecteer in de pop-up het gewenste metaveld aan de hand van de naamruimte en sleutel, noteer de aliasnaam en klik op Toevoegen.
  5. Wanneer de alias wordt toegevoegd, wordt het omgevingspaneel opnieuw geladen en de nieuwe metaveldalias geselecteerd. Kies in dit nieuwe veld de variabele die je wil gebruiken. Soms is dit gewoon value. Als je eenmaal een metaveld aan een workflow hebt toegevoegd, hoef je dit daarna niet nog een keer te doen. In volgende stappen kun je er gewoon naar verwijzen.

Metaveldwaarden bijwerken

Flow biedt acties om metaveldwaarden bij te werken:

Metavelddefinities aanmaken

Flow biedt ook een manier om metavelddefinities aan te maken in je winkel. Dit is handig als je metavelden wil toevoegen aan bronnen die ze nog niet hebben.