Rij toevoegen aan spreadsheet

Met de actie Rij toevoegen aan spreadsheet wordt één rij met data aan een Google Sheets-spreadsheet toegevoegd.

Koppelen

Als je Sheets-acties wilt gaan gebruiken, moet je eerst Flow koppelen aan je Google Sheets-account.

Velden

De actie Rij toevoegen aan spreadsheet bevat de volgende velden.

Velden die worden gebruikt in de actie 'Rij toevoegen aan spreadsheet'.
Veld Beschrijving
Spreadsheet-URL Vereist. Voer de URL van de spreadsheet in die in de browser wordt weergegeven.
Naam tabblad Vereist. Voer een bestaande tabbladnaam in de spreadsheet in.
Rij-content (door komma's gescheiden) Vereist. Voer een door komma's gescheiden lijst met velden in. Elke komma betekent een nieuwe kolom.

Triggers

Je kunt de actie Rij toevoegen aan spreadsheet met elke trigger gebruiken.

Voorbeeld

Voorbeeld van een workflow die een bestelling annuleert als het risiconiveau hoog is.

In deze voorbeeldworkflow wordt een bestelling geannuleerd als het risiconiveau hoog is.

API-referentie

Flow roept de Google Sheets-API aan om een rij aan een spreadsheet toe te voegen. Bekijk de Google Sheets-API voor meer informatie.

Veelgestelde vragen

De data van Flow spreiden zich over meerdere kolommen uit. Waarom gebeurt dit?

Kolommen in Sheets worden gescheiden door komma's. Als de data van Flow onverhoopt een komma bevatten, worden de data over meerdere kolommen verspreid. Gebruik om dit te voorkomen een liquid-filter om komma's te verwijderen. Gebruik bijvoorbeeld {{ order.note | replace:",", " " }} om komma's door een spatie te vervangen.

De data van Flow beginnen bij de verkeerde kolom.

Als je werkblad in de eerste paar kolommen van de laatste rij lege waarden bevat, voegt Sheets de volgende kolom in vanaf de eerste kolom met content (docs). Je kunt deze fout alleen oplossen door het werkblad te corrigeren en geen lege waarden in je spreadsheet in te voeren.

Ik wil voor elke orderregel in een bestelling een rij toevoegen.

Met de actie Voor elke van Flow kun je door elke orderregel te lopen en voor alle orderregels de actie Rij toevoegen aan spreadsheet aanroepen.

Ik krijg een 403-fout als ik een rij aan een spreadsheet probeer toe te voegen. Wat betekent dit?

Dit betekent meestal dat het werkblad niet toegankelijk is voor de gebruiker die Google Sheets aan Flow heeft gekoppeld.

Ik krijg een 429- of 500-fout als ik een rij aan een spreadsheet probeer toe te voegen. Wat betekent dit?

Dit betekent meestal dat het werkblad problemen ondervindt met het toevoegen van nieuwe rijen. Dit kan gebeuren wanneer de Google-API te veel aanvragen ontvangt of het werkblad te veel velden of rijen bevat.