Thema's toevoegen, bekijken en kopen

Om u op weg te helpen, is er op de pagina Thema's van het beheercentrum een standaardthema ingesteld wanneer u een Shopify-account opent. Als u een ander thema voor uw online winkel wilt aanpassen, moet u er een toevoegen aan uw beheercentrum.

Je kunt op een paar manieren een thema toevoegen:

• Als je al een thema hebt in een .zip-bestand op je computer, kunt je dit uploaden.
  • Je kunt snel en eenvoudig een gratis thema toevoegen vanuit de beheerder.
  • Je kunt een betaald thema kopen in de Shopify Theme Store. Hoewel betaalde thema's moeten worden gekocht voordat u deze in uw online winkel kunt publiceren, kunt u een betaald thema uitproberen voordat u het koopt.

Je kunt meerdere thema's aan uw account toevoegen om nieuwe thema's uit te proberen, seizoensgebonden versies van uw gepubliceerde thema te bewaren of wijzigingen in een exemplaar van uw gepubliceerde thema te testen. Je kunt een voorbeeld van deze thema's bekijken, maar er kan slechts één thema tegelijk worden gepubliceerd.

Het aantal thema's dat u kunt toevoegen, is afhankelijk van je abonnement. Zie Kenmerken van de abonnementen voor je themalimiet. Zie Shopify Plus voor themalimieten op Shopify Plus. Als u de themalimiet van je abonnement bereikt, moet u een thema verwijderen voordat u een nieuw thema kunt toevoegen.

Nadat u een thema hebt toegevoegd, kunt u een link maken, zodat u een voorbeeld van je thema kunt delen met anderen. Dit kan handig zijn als u feedback wilt voordat u een nieuw thema publiceert of je online winkel start.

Een themabestand uploaden vanaf uw computer

Als u een thema hebt in een .zip-bestand op uw computer, kunt u dit uploaden naar de pagina Thema's in het beheercentrum.

Voordat u uploadt, moet u ervoor zorgen dat uw themabestanden in één .zip-bestand zijn gecomprimeerd.

Stappen:

1. Klik in het gebied Meer thema's op Thema uploaden.
  2. Klik in het venster Thema uploaden op Bestand kiezen om het .zip-bestand te selecteren dat je wilt uploaden.
  3. Klik op Uploaden. Het thema wordt toegevoegd aan de pagina Thema's in uw beheercentrum.

Een gratis thema toevoegen vanuit de beheerder

Gratis thema's worden ontwikkeld door Shopify. Hulp bij aanpassingen voor gratis thema's wordt ondersteund door Shopify.

Stappen:

1. Klik in de sectie Gratis thema's onderaan de pagina op Gratis thema's verkennen. Er verschijnt een venster met alle gratis thema's.
  2. Klik op een thema om meer informatie te krijgen over de functies en om een voorbeeld van de beschikbare themastijlen te bekijken.
  3. Klik op de knop Toevoegen voor het betreffende thema. Het thema wordt toegevoegd aan de pagina Thema's in uw beheerder.

Een thema kopen in de Shopify Theme Store

Betaalde thema's worden ontwikkeld door externe ontwerpers. Hulp bij aanpassingen van thema's van externe partijen wordt gegeven door de ontwerper van het thema.

Stappen:

1. Ga naar de Shopify Theme Store en kies een thema. Als u nog in je gratis proefperiode zit, kiest u een gratis thema om te voorkomen dat u moet betalen.
  2. Als u een gratis thema hebt uitgekozen, klikt u op Thema toevoegen of Beginnen met dit thema. Als u een betaald thema hebt gekozen, klikt u op Thema kopen om het thema te kopen. Voor betaalde thema's is geen terugbetaling mogelijk. Om er zeker van te zijn dat het thema's voldoet aan uw wensen, kunt u een betaald thema uitproberen voor u deze koopt.
  3. Klik voor betaalde thema's op Kosten goedkeuren om de betaling goed te keuren. Het thema wordt toegevoegd aan de pagina Thema's in uw beheerder.

Een betaald thema in uw winkel proberen

Je kunt een betaald thema proberen om te zien hoe het eruitziet met je producten, merkkleuren en stijl voordat je het ook werkelijk koopt. Terwijl je een voorbeeld van een thema bekijkt, kunt je aanpassingen maken met behulp van de themabewerker. Alle wijzigingen die je aanbrengt, worden opgeslagen wanneer je het thema koopt. Je kunt van maximaal 19 betaalde thema's een voorbeeld bekijken. Zo kunt je verschillende thema's vergelijken voordat je er een koopt.

Stappen:

1. Ga naar de Shopify Theme Store en kies een betaald thema.
  2. Klik op Thema proberen. Er wordt een voorbeeld van het thema geladen voor uw online winkel. In de werkbalk onderaan de pagina ziet u drie knoppen:

De voorbeeldwerkbalk met drie knoppen. De knoppen hebben de naam Voorbeeld sluiten, Thema kopen en Thema aanpassen.

3. Doe een van de volgende dingen:

- Om het voorbeeld van het thema te sluiten, klikt u op Voorbeeld sluiten - Als u het thema wilt kopen, klikt u op Thema kopen - Om de thema-instellingen aan te passen met de themabewerker, klikt u op Thema aanpassen.

Als u er niet voor kiest om het thema te kopen, wordt het betaalde thema toch toegevoegd aan de pagina Thema's in uw beheerder. Betaalde thema's die u uitprobeert, krijgen het etiket Proefversie van thema:

De Thema-pagina in de beheerder met twee thema's met het etiket 'Thema-test'

Een themavoorbeeld met anderen delen

Als u op het punt staat uw online winkel te starten of het uiterlijk ervan wilt wijzigen door een nieuw thema te publiceren, kunt u feedback vragen aan anderen door een voorbeeld van uw thema te delen. Je kunt een link maken waarmee anderen toegang krijgen tot een voorbeeld van elk thema dat u in uw Shopify-beheercentrum hebt toegevoegd. Het thema hoeft niet te worden gepubliceerd om te worden gedeeld.

Via een voorbeeldlink kunnen anderen je online winkel verkennen, maar ze hebben geen toegang tot de kassa. Wanneer je een voorbeeldlink hebt gemaakt, blijft deze 14 dagen actief. Je kunt zo vaak als je wilt nieuwe links maken. Het maken van een nieuwe link heeft geen invloed op oude voorbeeldlinks.

Stappen:

1. Klik voor het thema dat u wilt delen op Acties en selecteer Voorbeeld.
  2. Klik in de voorbeeldbalk onderaan de pagina op Voorbeeld delen. Er wordt een venster geopend met een unieke link voor delen.
  3. Klik op Link kopiëren om de link naar het klembord te kopiëren.
  4. Plak de link in e-mails, chatberichten of sociale media om deze te delen.