Refunderer og annullere en ordre

Afhængig af din returneringspolitik skal du muligvis tilbagebetale eller annullere ordrer. Ved at tilbagebetale ordrer hurtigt og på en professionel måde udviser du kundeservice og tilskynder muligvis kunderne til at komme tilbage i fremtiden.

Du kan refundere hele ordren eller en del af ordren. I visse tilfælde kan du refundere en ordre og foretage en refusion.

Bemærk: En refusion kan kun sendes til den oprindelige betalingsmetode. Hvis en kunde ikke længere har adgang til den pågældende betalingsmetode, skal de kontakte banken eller institutionen for den oprindelige betalingsmetode for at gøre krav på beløbet, når refusionen er sendt.

Hvis du bruger Shopify Payments og foretager en refusion, fratrækkes beløbet din næste tilgængelige udbetaling.

Hvis du bruger Shopify Payments, og din udbetaling ikke indeholder nok midler til tilbagebetalingen:

• for butikker, der ligger i Danmark ,Holland, Hongkong, Irland, Singapore, Spanien, New Zealand, Storbritannien eller Tyskland, trækkes den resterende del af tilbagebetalingen fra din næste udbetaling, indtil beløbet for tilbagebetalingen er dækket

• for butikker, der ligger i Australien, Canada eller USA, debiteres saldoen fra din bankkonto på dagen for udbetalingen.

Det tager normalt 3 til 5 arbejdsdage, før en refusion krediteres tilbage til kunden.

Hvis udbetaling af en negativ saldo mislykkedes, forsøges udbetalingen igen efter 3 arbejdsdage. Se Ofte stillede spørgsmål om Shopify Payments for at få mere at vide om, hvordan du udsteder refusioner med Shopify.

Refundere en hel ordre

At refundere en hel ordre medfører, at betalingen sendes tilbage til kunden. Når du refunderer en ordre, har du mulighed for at genopfylde varerne og sende en e-mail til kunden.

Varer i en ordre sorteres efter deres behandlingsstatus.

Hvis du refunderer en ordre til butikskredit ved hjælp af Shopify POS, kan du refundere beløbet til den oprindelige betalingsmetode senere. Se Personligt salg for at få mere at vide om Shopify POS.

Forsigtig: Hvis det blev anvendt en rabatkode på en ordre, kan du komme til at refundere et beløb, der er større end det, kunden betalte dig. Vælg det beløb, der skal refunderes, omhyggeligt. Refusioner kan ikke fortrydes.

Fremgangsmåde:

Refunder del af en ordre

Du kan foretage en delvis refusion af specifikke varer i en ordre. Du kan herefter udføre yderligere delvise refusioner, indil du har nået det samlede beløb til refusion, hvilket er ordrens oprindelige beløb.

Hvis du refunderer en ordre til butikskredit ved hjælp af Shopify POS, kan du refundere beløbet til den oprindelige betalingsmetode senere. Se Personligt salg for at få mere at vide om Shopify POS.

Forsigtig: Hvis der blev anvendt en rabatkode på ordren, kan du komme til at refundere mere end det, kunden betalte dig. Vælg det beløb, der skal refunderes, omhyggeligt. Refusioner kan ikke fortrydes.

Fremgangsmåde:

Annuller en ordre

I følgende situationer kan du annullere en ordre:

• Du har ikke opkrævet betaling for ordren.
  • Du har opkrævet betaling for ordren, men ingen varer er blevet behandlet.

Bemærk: Hvis du annullerer en ordre, som er behandlet, skal du annullere behandlingen manuelt. Selvom du annullerer en behandling i Shopify, stoppes en igangværende behandling ikke.

Hvis du refunderer kunden delvist, når du annullerer en ordre, kan du senere vende tilbage til ordren og foretage yderligere, delvise refusioner.

De mest almindelige årsager til annullering af en ordre er følgende:

• Ordren var svigagtig.
  • Kunden ombestemte sig.
  • Ordrens varer er ikke tilgængelige.

For af den ene eller den anden årsag at refundere transaktionsgebyrer skal du refundere den relaterede ordre fra din Shopify-administrator. Hvis der ikke er udstedt en faktura, når ordren refunderes, opkræves du ikke transaktionsgebyrer. Hvis der allerede er opkrævet transaktionsgebyrer, krediteres beløbet til din konto. Hvis du annullerer en ordre uden refusion af betaling, krediteres transaktionsgebyret ikke.

Når du annullerer en ordre, helt eller delvist, lagres oplysninger om, hvad der lagerføres igen og refunderes i ordrens tidslinje.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Ordrer i din Shopify-administrator.

2. Klik på den ordre, du vil annullere.

3. Klik på Flere handlinger > Annuller ordre.

4. Hvis betaling er trukket:

- Som standard foretages en fuld tilbagebetaling. Hvis du vil foretage en delvis tilbagebetaling, skal du bruge felterne produktmængde, feltet levering eller feltet tilbagebetaling i alt til at redigere det refunderede beløb. - Hvis du ikke ønsker, at de refunderede varer skal genopfyldes på dit lager, skal du fjerne markeringen af Genopfyld varer.

Advarsel! Hvis der blev anvendt en rabatkode på ordren, kan du komme til at tilbagebetale mere end det, kunden betalte dig. Vælg det beløb, der skal tilbagebetales, omhyggeligt. Tilbagebetalinger kan ikke fortrydes.

1. Hvis betaling ikke er trukket:

- Når du annullerer ordren, annulleres betalingen, og den trækkes ikke fra kunden. Du kan ikke udstede en delvis tilbagebetaling. - Hvis du ikke ønsker, at varer skal genopfyldes på dit lager, skal du ændre antallet af varer til 0.

Bemærk: Hvis betaling for ordren ikke er trukket, vil ændring af vareantallet ikke ændre det betalingsbeløb, der tilbagebetales til din kunde.

1. Vælg årsagen til annulleringen fra rullemenuen.

2. Hvis du ikke ønsker at informere din kunde om annulleringen, skal du fjerne markeringen af Send notifikation til kunden.

3. Klik på Annuller ordre.

Slet en ordre

Hvis du sletter en ordre, fjernes enhver registrering af ordren fra din Shopify-administrator og din ordrehistorik. Kun følgende typer af ordrer kan slettes:

Bemærk: Før du kan slette en ordre, skal den arkiveres eller annulleret. Ordrer, hvor betaling er blevet behandlet via Shopify POS eller din onlinebestilling, kan arkiveres men ikke slettes.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Ordrer i din Shopify-administrator.

2. Klik på en arkiveret eller annulleret ordre.

3. Klik på Slet denne ordre nederst på siden.

Gennemgå en ordres transaktionshistorik

Du kan se transaktionshistorikken, der inkluderer refusioner, i afsnittet Tidslinje på en ordres oversigtsside.

Tidslinjen viser, når der udbetales en refusion til en kunde.