Sådan opretter du returneringer og refusioner

Afhængigt af din returpolitik skal du muligvis oprette returneringer for kunder, så de kan returnere købte varer, og du kan udstede en refusion af kundens betaling. Hvis du refunderer dine ordrer hurtigt og effektivt, kan du vise dine kunder, at du går op i god kundeservice – det vil muligvis få dem til at komme tilbage i fremtiden.

Du kan oprette og administrere dine returneringer, sende leveringsvejledning og returlabels til dine kunder i din Shopify-administrator. Her kan du også spore returnerede varer, genopfylde undersøgte varer og udstede refusioner til dine kunder.

Bemærk: Du får ikke refunderet transaktionsgebyrer for kreditkort, når du udsteder en refusion.

Oprettelse af en returnering for en ordre

Du kan oprette en returnering for en ordre for at hjælpe med at administrere varer, som din kunde vil returnere. Du kan sende alle oplysningerne for returneringen til din kunde og spore den, når du har oprettet en returnering. Brug siden Ordrer til at administrere alle dine returneringer ved at filtrere status for returneringen.

Du kan udstede en refusion og genopfylde relevante varer, når du modtager og undersøger returnerede varer.

Opret en returnering

Du kan oprette en returnering for en eksisterende ordre, der har mindst én klargjort varelinje, som ikke er blevet refunderet endnu. Hvis der ikke er blevet klargjort nogen varelinjer, skal du refundere og genopfylde ordren i stedet for.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Ordrer i din Shopify-administrator.

2. Klik på den ordre, du vil refundere.

3. Klik på Returner varer.

4. Angiv antallet af varer i ordren, der returneres.

5. Vælg én af følgende muligheder i afsnittet Valgmuligheder for levering af returneringer:

- Vælg Opret returlabel for at oprette en returlabel til din kunde. Denne valgmulighed er kun tilgængelig, hvis din primære lokation og kundens leveringsadresse begge er i USA. - Vælg Upload returlabel for at uploade en eksisterende returlabel til din kunde. Upload PDF- eller JPEG-filen med fragtlabelen på siden Tilføj returlabel. Du kan angive et Trackingnummer og et Fragtfirma, hvis du har disse oplysninger. - Vælg Ingen returlevering for at oprette en returnering uden oplysninger om returlevering.

1. Klik på Opret returnering.

Hvis du vælger at oprette en returlabel, bliver du bedt om at oprette og sende labelen. Du kan finde yderligere vejledning under Oprettelse og afsendelse af returlabels.

Filtrer ordrer efter status for returnering

Du kan filtrere ordrerne på siden Ordrer efter status for returnering.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Ordrer i din Shopify-administrator.

2. Klik på fanen Åbn for at vise alle åbne ordrer.

3. Klik på Flere filtre.

4. Klik på Status for returnering.

5. Vælg mellem Returnering i gang og Returneret for at vise returnerede ordrer.

Annuller en returnering

Hvis du opretter en returnering ved en fejl, eller hvis en kunde ændrer mening om en returnering, kan du annullere den returnering, du har oprettet.

Du kan kun annullere returneringer i følgende situationer:

• Returneringen refunderes ikke.
  • Returneringen genopfyldes ikke.
  • Returneringen er åben og er ikke Markeret som returneret.
  • Returneringen har ikke nogen returlabel.
  • Returneringen har ikke nogen sporingsoplysninger.
  • Klargøringen af returneringen er ikke blevet annulleret.

Når du har annulleret en returnering, kan du ikke aktivere den igen. Du kan i stedet oprette en ny returnering.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Ordrer i din Shopify-administrator.

2. Klik på ordren for den returnering, du vil annullere.

3. Klik på knappen ..., og klik derefter på Annuller returnering.

4. Klik på Annuller returnering i dialogboksen for at bekræfte.

Refusion af en ordre

Når du refunderer en ordre, sendes betalingen tilbage til kunden. Du kan refundere hele ordren eller kun en del af ordren. Du kan også refundere en ordre uden at oprette en returnering, men du kan ikke oprette en returnering, når du har udstedt en refusion. I nogle tilfælde kan du annullere en ordre og udstede en refusion.

Du har mulighed for at genopfylde varerne og sende en besked til kunden via mail som en del af returprocessen. Du kan genopfylde varerne fra ordren, hvis der ikke er nogen betaling, der skal refunderes.

Hvis du bruger Shopify Payments og foretager en refusion, fratrækkes beløbet din næste tilgængelige udbetaling.

Hvis du bruger Shopify Payments, og din udbetaling ikke har nok penge til en returnering, er der forskellige udfald, afhængigt af hvor du befinder dig. For butikker beliggende i:

• I Østrig, Danmark, Tyskland, Hongkong SAR, Irland, Italien, Holland, Singapore, Spanien, Sverige, New Zealand og Storbritannien trækkes den resterende del af refusionen fra din næste udbetaling, indtil beløbet for refusionen er dækket.

• I USA, Canada og Australien trækkes saldoen fra din bankkonto på den dag for udbetalingen.

Det kan tage op til 10 arbejdsdage, før en refusion krediteres tilbage til din kunde.

Hvis udbetaling af en negativ saldo mislykkedes, forsøges udbetalingen igen efter 3 arbejdsdage. Se Ofte stillede spørgsmål om Shopify Payments for at få mere at vide om, hvordan du udsteder refusioner med Shopify Payments..

Hvis du refunderer en ordre til butikskredit ved hjælp af Shopify POS, kan du refundere beløbet til den oprindelige betalingsmetode senere. Se Point of Sale (POS) for at få mere at vide om Shopify POS.

Hvis saldoen på din Shopify Payments-konto er negativ, kan du muligvis ikke udstede en refusion. Refusioner angives som Afventer, indtil du har foretaget nok salg til at få en positiv saldo på din Shopify Payments-konto. Derefter kan du udstede en refusion.

Refundere en hel ordre

Du kan udstede en fuld refusion af alle varerne i en ordre.

Fremgangsmåde:

Refunder del af en ordre

Du kan foretage en delvis refusion af specifikke varer i en ordre. Du kan herefter udføre yderligere delvise refusioner, indil du har nået det samlede beløb til refusion, hvilket er ordrens oprindelige beløb.

Hvis en kunde har foretaget et kort ved hjælp af et gavekort og en anden betalingsmetode, og du skal foretage en delvis refusion, anvendes refusionen først på gavekortet, indtil den når det fulde beløb, der skal refunderes. Resten af refusionen anvendes derefter på de øvrige betalingsmetoder. Du kan justere refusionsbeløbene for hver enkelt betalingsmetode op til det beløb, er tilgængeligt for hver betalingsmetode. Hvis der f.eks. anvendes et delvist refusionsbeløb på 50 USD på gavekortet, men du kan anvende op til 20 USD på et kreditkort, kan du opdele refusionen ved at anvende 30 USD på gavekortet og 20 USD på kreditkortet.

Fremgangsmåde:

Genopfyld en ordre

Hvis der ikke er nogen betaling, der skal refunderes for en ordre, kan du genopfylde varerne uden at oprette en returnering eller refusion.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Ordrer i din Shopify-administrator.

2. Klik på den ordre, du vil genopfylde.

3. Klik på Genopfyld.

4. Angiv antallet af varer i ordren, der skal genopfyldes.

5. Klik på Genopfyld varer.

Markér ordren som returneret

Ordren er fuldført, når du har oprettet en returnering, modtaget varerne fra kunden og udstedt refusionen. Hvis du vælger at genopfylde varerne som en del af refusionen, lukkes ordren automatisk. Hvis du ikke genopfyldte varerne, kan du markere ordren som returneret, når du har modtaget varerne fra kunden.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Ordrer i din Shopify-administrator.

2. Klik på den ordre, du vil markere som returneret.

3. Klik på Markér som returneret.

Gennemgå en ordres transaktionshistorik

Du kan finde en detaljeret transaktionshistorik for ordrer i afsnittet Tidslinje på den enkelte ordres oversigtsside. Her findes oplysninger om returneringer, refusioner og genopfyldninger.