Refunderer og annullere en ordre

Afhængig af din returneringspolitik skal du af og til refundere eller annullere ordrer. Ved at refundere ordrer hurtigt og på en professionel måde udviser du kundeservice og tilskynder muligvis kunderne til at komme tilbage i fremtiden.

Du kan refundere hele ordren eller en del af ordren. I visse tilfælde kan du refundere en ordre og foretage en refusion.

Bemærk: En refusion kan kun sendes til den oprindelige betalingsmetode. Hvis en kunde ikke længere har adgang til den pågældende betalingsmetode, skal de kontakte banken eller institutionen for den oprindelige betalingsmetode for at gøre krav på beløbet, når refusionen er sendt.

Hvis du bruger Shopify Payments og foretager en refusion, fratrækkes beløbet din næste tilgængelige udbetaling. Det tager normalt 3 til 5 arbejdsdage, før en refusion krediteres tilbage til kunden. Hvis du er bosiddende i Storbritannien eller Irland, og beløbet på din udbetaling ikke er stort nok til at dække refusionen, fratrækkes den resterende del af refusionen fra den næste udbetaling, indtil beløbet for refusionen er dækket. For brug af Shopify Payments i andre områder, hvis beløbet på din udbetaling ikke er stort nok, debiteres saldoen fra din bankkonto på dagen for udbetalingen.

Hvis udbetaling af en negativ saldo mislykkedes, forsøges udbetalingen igen efter 3 arbejdsdage. Se Ofte stillede spørgsmål om Shopify Payments for at få mere at vide om, hvordan du udsteder refusioner med Shopify.

Refundere en hel ordre

At refundere en hel ordre medfører, at betalingen sendes tilbage til kunden. Når du refunderer en ordre, har du mulighed for at sætte varerne tilbage på lager og sende en e-mail til kunden.

Varer i en ordre sorteres efter deres status for udførelse.

Hvis du refunderer en ordre til butikskredit ved hjælp af Shopify POS, kan du refundere beløbet til den oprindelige betalingsmetode senere. Se Personligt salg for at få mere at vide om Shopify POS.

Forsigtig: Hvis det blev anvendt en rabatkode på en ordre, kan du komme til at refundere et beløb, der er større end det, kunden betalte dig. Vælg det beløb, der skal refunderes, omhyggeligt. Refusioner kan ikke fortrydes.

Fremgangsmåde:

Refunder del af en ordre

Du kan foretage en delvis refusion af specifikke varer i en ordre. Du kan herefter udføre yderligere delvise refusioner, indil du har nået det samlede beløb til refusion, hvilket er ordrens oprindelige beløb.

Hvis du refunderer en ordre til butikskredit ved hjælp af Shopify POS, kan du refundere beløbet til den oprindelige betalingsmetode senere. Se Personligt salg for at få mere at vide om Shopify POS.

Forsigtig: Hvis der blev anvendt en rabatkode på ordren, kan du komme til at refundere mere end det, kunden betalte dig. Vælg det beløb, der skal refunderes, omhyggeligt. Refusioner kan ikke fortrydes.

Fremgangsmåde:

Annuller en ordre

I følgende situationer kan du annullere en ordre:

• Du har ikke opkrævet betaling for ordren.
  • Du har opkrævet betaling for ordren, men ingen varer er afsendt.

Bemærk: Hvis du annullerer en ordre, der er opfyldt, skal du annullere udførelserne manuelt.

Hvis du refunderer kunden delvist, når du annullerer en ordre, kan du senere vende tilbage til ordren og foretage yderligere, delvise refusioner.

De mest almindelige årsager til annullering af en ordre er følgende:

• Ordren var svigagtig.
  • Kunden ombestemte sig.
  • Ordrens varer er ikke tilgængelige.

Forsigtig: Hvis der blev anvendt en rabatkode på ordren, kan du komme til at refundere mere end det, kunden betalte dig. Vælg det beløb, der skal refunderes, omhyggeligt. Refusioner kan ikke fortrydes.

For af den ene eller den anden årsag at refundere transaktionsgebyrer skal du refundere den relaterede ordre fra din Shopify-administrator. Hvis der ikke er udstedt en faktura, når ordren refunderes, opkræves du ikke transaktionsgebyrer. Hvis der allerede er opkrævet transaktionsgebyrer, krediteres beløbet din konto. Hvis du annullerer en ordre uden refusion af betaling, krediteres transaktionsgebyret ikke.

Når du annullerer en ordre, helt eller delvist, lagres oplysninger om, hvad der lagerføres igen og refunderes i ordrens tidslinje.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Ordrer i din Shopify-administrator.

2. Klik på den ordre, du vil annullere.

3. Klik på Flere handlinger > Annuller ordre.

4. Vælg årsagen til annulleringen fra rullemenuen.

5. Hvis du vil foretage en delvis refusion, skal du bruge felterne produktmængde, feltet levering eller feltet refusion i alt til at redigere det refunderede beløb:

Annuller refusion af ordre

Som standard foretages en fuld refusion.

6. Hvis du ikke ønsker, at de refunderede varer lagerføres på dit lager igen, skal du fjerne markeringen af Lagerfør varer igen.

7. Klik på Annuller ordre.

Slet en ordre

At slette en ordre fjerner enhver registrering af ordren fra din Shopify-administrator og din ordrehistorik. Kun følgende typer af ordrer kan slettes:

Bemærk: Før du kan slette en ordre, skal den arkiveres eller annulleret. Ordrer, hvor betaling er blevet behandlet via Shopify POS eller din onlinebestilling, kan arkiveres men ikke slettes.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Ordrer i din Shopify-administrator.

2. Klik på en arkiveret eller annulleret ordre.

3. Klik på Slet denne ordre nederst på siden.

Gennemgå en ordres transaktionshistorik

Du kan se transaktionshistorikken, der inkluderer refusioner, i afsnittet Tidslinje på en ordres oversigtsside.

Tidslinjen viser, når der udbetales en refusion til en kunde.