Sådan opretter du returneringer og tilbagebetalinger

Afhængigt af din returpolitik skal du muligvis oprette returneringer for kunder, så de kan returnere købte varer, og du kan udstede en tilbagebetaling af kundens betaling. Ved at tilbagebetale ordrer hurtigt og på en professionel måde udviser du kundeservice og tilskynder muligvis kunderne til at komme tilbage i fremtiden.

Du kan oprette og administrere dine returneringer, sende leveringsvejledning og returlabels til dine kunder i din Shopify-administrator. Her kan du også spore returnerede varer, genopfylde undersøgte varer og udstede tilbagebetalinger til dine kunder.

Opret en returnering for en ordre

Du kan oprette en returnering for en ordre for at hjælpe med at administrere varer, som din kunde vil returnere. Du kan sende alle oplysningerne for returneringen til din kunde og spore den, når du har oprettet en returnering. Brug siden Ordrer til at administrere alle dine returneringer ved at filtrere status for returneringen.

Du kan udstede en tilbagebetaling og genopfylde relevante varer, når du modtager og undersøger returnerede varer.

Du kan ikke annullere returneringer.

Opret en returnering

Du kan oprette en returnering for en eksisterende ordre, der har mindst én behandlet varelinje, som ikke er blevet tilbagebetalt endnu. Hvis der ikke er blevet behandlet nogen varelinjer, skal du tilbagebetale og genopfylde ordren i stedet for. Hvis din ordre er blevet arkiveret, skal du annullere arkiveringen for at kunne oprette returneringen.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Ordrer i din Shopify-administrator.

2. Klik på den ordre, du vil refundere.

3. Klik på Returner varer. Hvis ordren er blevet arkiveret, bliver du bedt om at annullere arkiveringen, før du kan fortsætte.

4. Angiv antallet af varer i ordren, der returneres.

5. Vælg én af følgende muligheder i afsnittet Valgmuligheder for levering af returneringer:

- Vælg Opret returlabel for at oprette en returlabel til din kunde. Denne valgmulighed er kun tilgængelig, hvis din primære lokation og kundens leveringsadresse begge er angivet og i USA. - Vælg Angiv trackingoplysninger, og angiv Trackingnummer og Leveringsfirma, hvis du har disse oplysninger. - Vælg Ingen returlevering for at oprette en returnering uden oplysninger om returlevering.

1. Klik på Opret returnering.

Hvis du vælger at oprette en returlabel, bliver du bedt om at oprette og sende labelen. Du kan finde yderligere vejledning under Oprettelse og afsendelse af returlabels.

Filtrer ordrer efter status for returnering

Du kan filtrere ordrerne på siden Ordrer efter status for returnering.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Ordrer i din Shopify-administrator.

2. Klik på fanen Åbn for at vise alle åbne ordrer.

3. Klik på Flere filtre.

4. Klik på Status for returnering.

5. Vælg mellem Returnering i gang og Returneret for at vise returnerede ordrer.

Tilbagebetaling af en ordre

Når du tilbagebetaler en ordre, sendes betalingen tilbage til kunden. Du kan tilbagebetale hele ordren eller kun en del af ordren. Du kan også tilbagebetale en ordre uden at oprette en returnering, men du kan ikke oprette en returnering, når du har udstedt en tilbagebetaling. I nogle tilfælde kan du annullere en ordre og udstede en tilbagebetaling.

Du har mulighed for at genopfylde varerne og sende en besked til kunden via e-mail som en del af returprocessen. Du kan genopfylde varerne fra ordren, hvis der ikke er nogen betaling, der skal tilbagebetales.

Bemærk: En refusion kan kun sendes til den oprindelige betalingsmetode. Hvis en kunde ikke længere har adgang til den pågældende betalingsmetode, skal de kontakte banken eller institutionen for den oprindelige betalingsmetode for at gøre krav på beløbet, når refusionen er sendt.

Hvis du bruger Shopify Payments og foretager en tilbagebetaling, fratrækkes beløbet din næste tilgængelige udbetaling.

Hvis du bruger Shopify Payments, og din udbetaling ikke har nok penge til en returnering, er der forskellige udfald, afhængigt af hvor du befinder dig. For butikker beliggende i:

• I Østrig, Danmark, Tyskland, Hongkong, Irland, Italien, Holland, Singapore, Spanien, Sverige, New Zealand og Storbritannien trækkes den resterende del af tilbagebetalingen fra din næste udbetaling, indtil beløbet for tilbagebetalingen er dækket.

• I USA, Canada og Australien trækkes saldoen fra din bankkonto på den dag for udbetalingen.

Det kan tage op til 10 arbejdsdage, før en refusion krediteres tilbage til din kunde.

Hvis udbetaling af en negativ saldo mislykkedes, forsøges udbetalingen igen efter 3 arbejdsdage. Se Ofte stillede spørgsmål om Shopify Payments for at få mere at vide om, hvordan du udsteder refusioner med Shopify Payments..

Hvis du refunderer en ordre til butikskredit ved hjælp af Shopify POS, kan du refundere beløbet til den oprindelige betalingsmetode senere. Se Kassesystem (POS) for at få mere at vide om Shopify POS.

Hvis saldoen på din Shopify Payments-konto er negativ, kan du muligvis ikke udstede en tilbagebetaling. Tilbagebetalinger angives som Under behandling, indtil du har foretaget nok salg til at få en positiv saldo på din Shopify Payments-konto. Derefter kan du udstede en tilbagebetaling.

Advarsel! Hvis det blev anvendt en rabatkode på en ordre, kan du komme til at refundere et beløb, der er større end det, kunden betalte dig. Vælg det beløb, der skal refunderes, omhyggeligt. Refusioner kan ikke fortrydes.

Refundere en hel ordre

Du kan udstede en fuld tilbagebetaling af alle varerne i en ordre.

Fremgangsmåde:

Refunder del af en ordre

Du kan foretage en delvis refusion af specifikke varer i en ordre. Du kan herefter udføre yderligere delvise refusioner, indil du har nået det samlede beløb til refusion, hvilket er ordrens oprindelige beløb.

Fremgangsmåde:

Genopfyld en ordre

Hvis der ikke er nogen betaling, der skal tilbagebetales for en ordre, kan du genopfylde varerne uden at oprette en returnering eller tilbagebetaling.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Ordrer i din Shopify-administrator.

2. Klik på den ordre, du vil genopfylde.

3. Klik på Genopfyld.

4. Angiv antallet af varer i ordren, der skal genopfyldes.

5. Klik på Genopfyld varer.

Markér ordren som returneret

Ordren er fuldført, når du har oprettet en returnering, modtaget varerne fra kunden og udstedt tilbagebetalingen. Hvis du vælger at genopfylde varerne som en del af tilbagebetalingen, lukkes ordren automatisk. Hvis du ikke genopfyldte varerne, kan du markere ordren som returneret, når du har modtaget varerne fra kunden.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Ordrer i din Shopify-administrator.

2. Klik på den ordre, du vil markere som returneret.

3. Klik på Markér som returneret.

Gennemgå en ordres transaktionshistorik

Du kan finde en detaljeret transaktionshistorik for ordrer i afsnittet Tidslinje på den enkelte ordres oversigtsside. Her findes oplysninger om returneringer, tilbagebetalinger og genopfyldninger.