Tilausten maksun palautus ja peruuttaminen

Maksunpalautuskäytännöstäsi riippuen voit joutua palauttamaan tilauksen maksun tai peruuttamaan tilauksen. Palauttamalla tilauksen maksun ripeästi ja ammattimaisesti osoitat sitoutumisesi asiakaspalveluun ja voit kannustaa asiakasta tilaamaan jatkossa uudelleen.

Voit palauttaa tilauksen maksun kokonaan tai osittain. Joissakin tilanteissa voit peruuttaa tilauksen ja palauttaa maksun.

Jos käytät Shopify Payments -palvelua ja olet palauttanut maksun, summa vähennetään seuraavasta mahdollisesta maksusta.

Jos käytät Shopify Payments -palvelua ja maksu ei riitä palautukseen, lopputulos vaihtelee sen mukaan, missä yrityksesi sijaitsee. Kaupat, jotka sijaitsevat seuraavissa kohteissa:

• Maksun palautus vähennetään seuraavista maksuista, kunnes koko summa on katettu, jos kauppasi sijaitsee Itävallassa, Tanskassa, Saksassa, Hong Kongissa, Irlannissa, Italiassa, Alankomaissa, Singaporessa, Espanjassa, Ruotsissa, Uudessa Seelannissa tai Yhdistyneissä kuningaskunnissa.

• Yhdysvallat, Kanada ja Australia, saldo veloitetaan pankkitililtäsi maksupäivänä.

Maksun palautuksessa asiakkaalle kestää enintään 10 arkipäivää.

Jos negatiivisen saldon maksaminen epäonnistuu, maksua yrittää uudelleen 3 arkipäivän kuluttua. Lisätietoja maksun palautusten tekemisestä Shopify Payments -palvelussa on Shopify Payments -palvelun usein esitetyissä kysymyksissä.

Koko tilauksen maksun palautus

Maksun palautuksessa maksu lähetetään takaisin asiakkaalle. Kun palautat tilauksen maksun, voit halutessasi palauttaa tuotteet varastoon ja lähettää ilmoitusviestin asiakkaan sähköpostiin.

Tilauksen tuotteet lajitellaan niiden jakelun tilan mukaan.

Jos palautat tilauksen maksun kaupan saataviin Shopify POS -sovelluksen avulla, voit palauttaa summan myöhemmin alkuperäiseen maksutapaan. Lisätietoja Shopify POS -sovelluksesta on kohdassa Myyntipiste.

Jos Shopify Payments -tililläsi näkyy negatiivinen saldo, et välttämättä pysty palauttamaan maksua. Palautukset ovat odotustilassa, kunnes olet tehnyt riittävästi myyntiä ja saat positiivisen saldon Shopify Payments -tilillesi. Tämän jälkeen voit palauttaa maksun.

Vaiheet:

Tilauksen maksun palauttaminen osittain

Voit tehdä osittaisen maksun palautuksen tietyistä tilauksen tuotteista. Tämän jälkeen voit tehdä lisää osittaisia maksun palautuksia, kunnes olet saavuttanut käytettävissä olevan maksun palautuksen kokonaissumman, joka on tilauksen alkuperäinen summa.

Jos palautat tilauksen maksun kaupan saataviin Shopify POS -sovelluksen avulla, voit palauttaa summan myöhemmin alkuperäiseen maksutapaan. Lisätietoja Shopify POS -sovelluksesta on kohdassa Myyntipiste.

Vaiheet:

Tilauksen peruuttaminen

Voit peruuttaa tilauksen seuraavissa tilanteissa:

• Et ole perinyt maksua tilauksesta.
  • Olet perinyt maksun tilauksesta, mutta tuotteita ei ole vielä jaeltu.

Huom: Jos peruutat jaellun tilauksen, sinun täytyy peruuttaa jakelut manuaalisesti. Jakelun peruuttaminen Shopifyssa ei pysäytä käynnissä olevaa jakelua.

Jos palautat asiakkaalle osan maksusta peruuttaessasi tilauksen, voit palata tilaukseen myöhemmin ja tehdä lisää osittaisia maksun palautuksia.

Yleisimpiä syitä tilauksen peruuttamiseen:

• Tilaus oli vilpillinen.
  • Asiakas muutti mielensä.
  • Tilattuja kohteita ei ole saatavilla.

Jos haluat mistä tahansa syystä peruuttaa palvelumaksut, sinun on palautettava asiaankuuluvan tilauksen maksu Shopify adminissa. Jos laskua ei ole muodostettu, kun tilauksen maksu palautetaan, sinulta ei veloiteta palvelumaksuja. Jos palvelumaksut on jo laskutettu, veloitettu summa hyvitetään tilillesi. Jos peruutat tilauksen palauttamatta maksua, et saa hyvitystä palvelumaksusta.

Kun olet peruuttanut tilauksen kokonaan tai osittain, tiedot siitä, mitä palautetaan varastoon ja mitä maksuja palautetaan, tallennetaan tilauksen Aikajanalle.

Vaiheet:

1. Siirry Shopifyn admin-sivulta kohtaan Tilaukset.

2. Klikkaa peruutettavaa tilausta.

3. Klikkaa Lisää toimintoja > Peruuta tilaus.

4. Jos maksu on vastaanotettu:

- Oletusarvoisesti maksu palautetaan kokonaan. Jos haluat tehdä osittaisen maksun palautuksen, voit muokata palautettavaa summaa tuotemääräruutujen, toimitusmaksukentän tai maksun palautus yhteensä -kentän avulla. - Jos et halua palauttaa varastoon hyvitettyjä tuotteita, poista valinta Palauta tuotteet varastoon.

1. Jos maksua ei ole vastaanotettu: - Kun peruutat tilauksen, maksu mitätöidään eikä sitä kerätä asiakkaalta. Et voi suorittaa osittaista maksun palautusta.
    • Jos et halua, että tuotteet palautetaan varastoon, muuta tuotteiden määräksi 0.
  1. Valitse peruutuksen syy pudotusvalikosta.

2. Jos et halua ilmoittaa asiakkaalle peruutuksesta, poista Lähetä ilmoitus asiakkaalle -kohdan valinta.

3. Klikkaa Peruuta tilaus.

Tilauksen poistaminen

Poistetut tilaukset poistetaan Shopify-ylläpitäjästä, eikä niitä enää seurata raporteissa. Vain seuraavat tilaustyypit voidaan poistaa:

Vaiheet:

1. Siirry Shopifyn admin-sivulta kohtaan Tilaukset.

2. Klikkaa arkistoitua tai peruutettua tilausta.

3. Klikkaa sivun alaosasta Poista tämä tilaus.

Tilauksen tapahtumahistorian tarkastaminen

Tilauksen yhteenvetosivun Aikajana-osiossa voit tarkastella tapahtumahistoriaa, joka sisältää maksun palautukset.

Aikajana näyttää, milloin maksun palautus maksetaan asiakkaalle.