Palautusten ja hyvitysten luominen

Palautuskäytännöistäsi riippuen sinun on ehkä luotava palautukset asiakkaidesi puolesta, jotta voit palauttaa ostetut tuotteet ja hyvittää asiakkaan maksun. Hyvittämällä tilauksen maksun ripeästi ja ammattimaisesti osoitat sitoutumisesi asiakaspalveluun ja voit kannustaa asiakasta tilaamaan jatkossa uudelleen.

Shopify-ylläpitäjässä voit luoda ja hallinnoida palautuksia, lähettää toimitusohjeita ja palautustarroja asiakkaalle, seurata palautettuja tuotteita, palauttaa tarkastettuja tuotteita varastoon ja hyvittää maksuja asiakkaillesi.

Huomaa: Luottokorttitapahtumien palvelumaksuja ei palauteta sinulle, kun maksun palautus käsitellään Itävallassa, Belgiassa, Ruotsissa tai Yhdysvalloissa.

Tilauksen palautuksen luominen

Voit luoda tilauksesta palautuksen, joka auttaa hallinnoimaan tuotteita, jotka asiakkaasi haluaa palauttaa. Kun olet luonut palautuksen, voit lähettää asiakkaalle palautustoimitustietoja ja seurata palautuksen maksua. Tilaukset-sivulla voit hallita kaikkia palautuksia Palautuksen tila -suodatuksella.

Kun olet saanut ja tarkastanut palautetut tuotteet, voit tehdä palautuksenja palauttaa soveltuvat tuotteet varastoon.

Et voi peruuttaa palautuksia.

Palautuksen luominen

Voit luoda palautuksen olemassa olevasta tilauksesta, jossa on vähintään yksi jaeltu rivikohta, jota ei ole vielä hyvitetty. Jos rivikohtia ei ole jaeltu, sinun täytyy sen sijaan hyvittää tilaus ja palauttaa se varastoon. Jos tilauksesi on arkistoitu, se täytyy palauttaa arkistosta, ennen kuin voit luoda palautuksen.

Vaiheet:

1. Siirry Shopifyn admin-sivulta kohtaan Tilaukset.

2. Klikkaa tilausta, jonka maksun haluat palauttaa.

3. Klikkaa Palauta tuotteet. Jos tilaus on arkistoitu, sinua kehotetaan palauttamaan tilaus arkistosta, ennen kuin jatkat.

4. Syötä tilauksessa olevien palautettavien tuotteiden määrä.

5. Valitse Palautuksen toimitusvaihtoehdot -osiossa jokin seuraavista vaihtoehdoista:

- Valitse Luo palautustarra, jos haluat luoda asiakkaalle palautuslähetystarran. Tämä vaihtoehto on käytettävissä vain, jos sekä ensisijainen sijaintisi että asiakkaan toimitusosoite ovat Yhdysvalloissa. - Valitse Anna seurantatiedot ja anna Seurantanumero ja Kuljetusliike, jos sinulla on nämä tiedot. - Valitse Ei palautuslähetystä, jotta voit luoda palautuksen ilman palautuslähetyksen tietoja.

1. Klikkaa Luo palautus.

Jos päätät luoda palautustarran, sinua kehotetaan luomaan ja lähettämään tarra. Lue tarkemmat ohjeet kohdassa Palautustarrojen luoti ja lähettäminen.

Tilausten suodattaminen palautuksen tilan mukaan

Voit suodattaa tilaukset Tilaukset -sivulla palautuksen tilan mukaan.

Vaiheet:

1. Siirry Shopifyn admin-sivulta kohtaan Tilaukset.

2. Jos haluat näyttää kaikki avoimet tilaukset, klikkaa Avaa -välilehteä.

3. Klikkaa Lisää suodattimia.

4. Klikkaa Palautuksen tila.

5. Valitse Palautus käynnissä ja Palautetut nähdäksesi palautetut tilaukset.

Tilauksen maksun palauttaminen

Kun hyvität tilauksen maksun, lähetät maksun takaisin asiakkaalle. Voit palauttaa tilauksen maksun kokonaan tai osittain. Voit myös hyvittää tilauksen maksun ilman palautuksen luomista, mutta et voi luoda palautusta sen jälkeen, kun hyvitys on käsitelty. Joissakin tilanteissa voit peruuttaa tilauksen ja palauttaa maksun.

Osana palautusprosessia voit halutessasi palauttaa tuotteet varastoon ja lähettää asiakkaalle sähköposti-ilmoituksen. Jos maksua ei tarvitse palauttaa, voit palauttaa tilauksen tuotteet varastoon.

Jos käytät Shopify Payments -palvelua ja olet palauttanut maksun, summa vähennetään seuraavasta mahdollisesta maksusta.

Jos käytät Shopify Payments -palvelua ja maksu ei riitä palautukseen, lopputulos vaihtelee sen mukaan, missä yrityksesi sijaitsee. Kaupat, jotka sijaitsevat seuraavissa kohteissa:

• Maksun palautus vähennetään seuraavista maksuista, kunnes koko summa on katettu, jos kauppasi sijaitsee Itävallassa, Tanskassa, Saksassa, Hong Kongissa, Irlannissa, Italiassa, Alankomaissa, Singaporessa, Espanjassa, Ruotsissa, Uudessa Seelannissa tai Yhdistyneissä kuningaskunnissa.

• Yhdysvallat, Kanada ja Australia, saldo veloitetaan pankkitililtäsi maksupäivänä.

Maksun palautuksessa asiakkaalle kestää enintään 10 arkipäivää.

Jos negatiivisen saldon maksaminen epäonnistuu, maksua yrittää uudelleen 3 arkipäivän kuluttua. Lisätietoja maksun palautusten tekemisestä Shopify Payments -palvelussa on Shopify Payments -palvelun usein esitetyissä kysymyksissä.

Jos palautat tilauksen maksun kaupan saataviin Shopify POS -sovelluksen avulla, voit palauttaa summan myöhemmin alkuperäiseen maksutapaan. Lisätietoja Shopify POS -sovelluksesta on kohdassa Myyntipiste.

Jos Shopify Payments -tililläsi näkyy negatiivinen saldo, et välttämättä pysty palauttamaan maksua. Palautukset ovat odotustilassa, kunnes olet tehnyt riittävästi myyntiä ja saat positiivisen saldon Shopify Payments -tilillesi. Tämän jälkeen voit palauttaa maksun.

Koko tilauksen maksun palautus

Voit suorittaa täyden maksun palautuksen kaikista tilauksen tuotteista.

Vaiheet:

Tilauksen maksun palauttaminen osittain

Voit tehdä osittaisen maksun palautuksen tietyistä tilauksen tuotteista. Tämän jälkeen voit tehdä lisää osittaisia maksun palautuksia, kunnes olet saavuttanut käytettävissä olevan maksun palautuksen kokonaissumman, joka on tilauksen alkuperäinen summa.

Jos asiakas teki ostoksen lahjakortilla ja muulla maksutavalla, ja palautat maksun osittain, maksu palautetaan ensin lahjakortille, kunnes koko lahjakortin käytettävissä oleva summa on hyvitetty. Tämän jälkeen jäljelle jäänyt summa palautetaan muille maksutavoille. Voit muuttaa kunkin maksutavan palautussummia manuaalisesti maksutavan käytettävissä olevaan summaan asti. Jos esimerkiksi lahjakortille palautetaan osittain 50 $, mutta voit hyvittää luottokortille enintään 20 $, voit jakaa maksun palautuksen hyvittämällä 30 $ lahjakortille ja 20 $ luottokortille.

Vaiheet:

Tilauksen palauttaminen varastoon

Jos tilaukseen ei liity palautettavaa maksua, voit palauttaa tuotteet varastoon ilman palautuksen tai hyvityksen luomista.

Vaiheet:

1. Siirry Shopifyn admin-sivulta kohtaan Tilaukset.

2. Klikkaa tilausta, jonka haluat palauttaa varastoon.

3. Klikkaa Palauta varastoon.

4. Syötä tilauksessa olevien varastoon palautettavien tuotteiden määrä.

5. Klikkaa Palauta tuotteet varastoon.

Tilauksen merkitseminen palautetuksi

Kun olet luonut palautuksen, vastaanottanut tuotteet asiakkaalta ja palauttanut maksun, tilaus on valmis. Jos päätät palauttaa tuotteet varastoon osana palautusta, tilaus suljetaan automaattisesti. Jos et ole palauttanut tuotteita varastoon, voit merkitä tilauksen palautetuksi sen jälkeen, kun olet saanut tuotteet asiakkaalta.

Vaiheet:

1. Siirry Shopifyn admin-sivulta kohtaan Tilaukset.

2. Klikkaa tilausta, jonka haluat merkitä palautetuksi.

3. Klikkaa Merkitse palautetuksi.

Tilauksen tapahtumahistorian tarkastaminen

Tilauksen yksityiskohtainen tapahtumahistoria näkyy tilauksen yhteenvetosivun Aikajana-osassa, jossa näet tiedot palautuksista, hyvityksistä ja palautuksista varastoon.