Den nya Flow-referensen

Se dessa referenssidor om du behöver mer information om de komponenter som utgör ett arbetsflöde.

Utlösare

Utlösare är händelser som startar arbetsflöden. Utlösare kan vara interna händelser i Shopify eller händelser inom en tredjepartsapp. För varje utlösare finns det en lista över relaterade åtgärder som du kan använda i ditt arbetsflöde.

Du kan inte starta ett arbetsflöde manuellt.

Villkor

Villkor startar endast åtgärder när vissa villkor uppfylls. Villkor är uttalanden av typen OM... SÅ. De kan kontrollera egenskaperna för utlösarhändelsen och egenskaper för objekt som är inblandade i händelsen, till exempel ordrar, produkter och kunder.

Åtgärder

Åtgärder är uppgifter som kan göra ändringar i objekt i din Shopify-butik liksom i appar. Åtgärder kan också skicka e-postmeddelanden, Slack- meddelanden och göra HTTP WebHook-anrop till externa tjänster.

När du väljer en åtgärd som ditt arbetsflöde ska utföra, filtreras dina alternativ utifrån utlösaren för arbetsflödet.

Variabler

Variabler är platshållare som hänvisar till information som läggs till när ett arbetsflöde körs. De kan beskriva attributen för de kunder, ordrar och produkter som ingår i dina arbetsflöden. Det finns till exempel variabler för ordernummer, orderpris och kundnamn.

Liquid-variabler är avancerade variabler som möjliggör iterationsinnehåll eller villkorligt innehåll. Du kan till exempel använda liquid-variabler för att skapa meddelanden som innehåller uppgifter, till exempel produktnamn, SKU, pris och kvantitet för varje radartikel i en order, så att dina mottagare inte behöver leta upp den här informationen.

Meddelanden

Alla arbetsflöden kan innehålla en meddelandeåtgärd som kan användas för att skicka ett meddelande till dig själv, din personal eller dina kunder. Det finns två typer av meddelandeåtgärder.

Åtgärden skicka e-post skickar ett e-postmeddelande från adressen flow@shopify.com till de mottagare som du anger. Du kan använda variabler för att anpassa e-postmeddelanden eller för att lägga till detaljer. Åtgärden skicka HTTP-begäran ansluter ditt arbetsflöde till en webbserver eller URL och skickar HTTP-begäran.