Skicka HTTP-förfrågan

Åtgärden Skicka HTTP-förfrågan ansluter ditt arbetsflöde till en webbserver eller URL och skickar HTTP-förfrågningar.

När Flow skickar din HTTP-förfrågan väntar den i maximalt 30 sekunder för en HTTP-svarskod. Om Flow inte har fått ett svar efter 30 sekunder stänger det anslutningen till din app och skickar förfrågan på nytt.

På den här sidan

Fält

Åtgärden skicka HTTP-förfrågan innehåller följande fält.

Fält som används i åtgärden Skicka HTTP-förfrågan.
Fält Beskrivning
HTTP-metod Metod för HTTP-förfrågan att skicka. Åtgärden Skicka HTTP-förfrågan stöder följande metoder:

• - skickar en förfrågan om information från servern.
  • Radera - tar bort en resurs från servern.
  • Rubrik - hämtar HTTP-svarsrubrikerna för servern.
  • Alternativ - hämtar de alternativ och funktioner som stöds av servern.
  • Patch - uppdaterar delvis en resurs på servern.
  • Lägg till - uppdaterar en resurs på servern.
  • Posta - skapar eller ersätter en resurs på servern.
URL URL för den server som HTTP-begäran skickas till.
Rubriker Nyckel- och värdeparet för HTTP-förfrågan. Flera nyckelvärdespar kan anges.
Brödtext Innehållet som ska skickas till servern.

Utlösare

Åtgärden skicka HTTP-förfrågan kan användas i alla arbetsflöden.

Exempel

Ring Shopifys GraphQL admin-API

I det här exemplet kommer du använda Flow för att redigera ett produktnamn genom att anropa productUpdate-API:n.

Gör följande innan du börjar:

Följ sedan dessa steg i Flow:

1. Välj utlösaren för Produktstatus uppdaterad, som låter dig testa detta arbetsflöde genom att ändra status för en produkt.
  2. Lägg till Skicka HTTP-förfrågan till ditt arbetsflöde och anslut den till utlösaren.
  3. Öppna konfigurationspanelen genom att klicka på steget Skicka HTTP-förfrågan.
  4. I fältet HTTP-metod anger du POST.
  5. I URL-fältet anger du https://admin.shopify.com/store/shopname/api/2023-01/graphql.json för att ersätta din butiksdomän och önskad API-version.
  6. I avsnittet Sidhuvuden anger du en Nyckel för X-Shopify-Access-Token och Värdet för YOUR_API_SECRET_KEY du fick i det första steget.
  7. I avsnittet Sidhuvud, ange ett andra sidhuvudmed Nyckel för Content-Type och Värde för application/json.
  8. Ange följande i Brödtextavsnittet:

json {"query": "mutation { productUpdate(input: {id: \"{{ product.id }}\", title: \"{{product.title}}-edited\"}) { product { id } } }"}

• Denna kod lägger till -edited till slutet av din titel
  • Mellanslag och nya linjer är meningsfulla för Liquid-redigeraren, så undvik att lägga till eller ta bort mellanslag. Dessutom, med undantag för utdata från Liquid, undvik att komprimera parenteser som {{ och }} eftersom de är reserverade för Liquid-variabler.
  1. Konfigurera resten av arbetsflödet och aktivera det.
  2. Testa det genom att ändra statusen för en produkt från Utkast till Aktiv eller omvänt.

Anropa ett externt API

Exempel på ett arbetsflöde som skickar en HTTP-förfrågan om POST när en order är betald

I det här arbetsflödet skickas en POST HTTP-förfrågan till en server när en order är betald.

Svarskoder

Följande tabell visar hur flödet processar HTTP-svarskoden när den har fått ett svar.

Hur Flow behandlar HTTP-svarskoder.
HTTP-svarskod Hur Flow hanterar svarskoden
2XX eller 3XX lyckas Flow markerar HTTP-begäran som en framgång och utför följande åtgärder i arbetsflödet.
429 eller 5XX fel Flow försöker automatiskt åtgärden i upp till 24 timmar tills den får en annan svarskod eller med tiden ut.
Annan svarskod Om din app returnerar en kod som inte beskrivs i den här tabellen eller om den tar slut när den försöker igen markerar Flow HTTP-begäran som misslyckande. Efterföljande arbetsflödesåtgärder vidtas inte.