Tools voor affiliates

Op de pagina Tools voor affiliates in je Partner Dashboard kun je je affiliate-link vinden, nieuwe affiliate-links maken, je totale inkomsten uit het partnerprogramma van Shopify bekijken en de resultaten van verschillende affiliate-campagnes vergelijken. Je kunt ook het succes van je affiliate-links en campagnes volgen.

Beschikbare tools voor affiliates

In plaats van overal dezelfde affiliate-link te delen, kun je unieke affiliate-links gebruiken voor verschillende applicaties en platforms. Op deze manier kun je gemakkelijk de links volgen die de meeste klanten doorverwijzen.

Affiliate-links worden bijgehouden op basis van campagne. In elke campagne worden affiliate-links gebruikt die UTM-parameters bevatten. Je kunt deze parameters gebruiken om te bepalen waar en hoe elke affiliate-link zal worden gebruikt. Affiliate-links ondersteunen de UTM-parameters van Google en twee aangepaste Sub-ID-parameters.

Stel dat je een voorjaarscampagne wilt maken ('spring promo') die je zowel op de website van je bedrijf als op Facebook wilt promoten. Maak dan vanuit je Partner Dashboard twee afzonderlijke affiliate-links als onderdeel van deze campagne:

• De eerste link is de link die je insluit op de website van je bedrijf. Maak de link met Naam campagne ingesteld op spring-promo en Bron op website:
    Eerste voorbeeld
  • De tweede link is de link die je insluit op je Facebook-pagina. Maak de link met Naam campagne ingesteld op spring-promo en Bron op facebook:
    Eerste voorbeeld

Nadat de links zijn gepubliceerd, kun je hun prestaties volgen op de pagina Tools voor affiliates in je Partners Dashboard.

Je maakt als volgt een affiliate-link:

1. Klik in het Partner Dashboard op Tools voor affiliates.
  2. Klik op Affiliate-link maken.
  3. Voer op de pagina Een affiliate-link maken de volgende gegevens in:

- Naam van campagne - De naam van de affiliate-campagne waarin deze affiliate-link wordt opgenomen. Elke campagne kan meerdere affiliate-links bevatten. - Inhoud - De inhoud die wordt gekoppeld aan de affiliate-link. Bijvoorbeeld: welcome-email of banner-ad. - Bron - De bron van het verkeer, afhankelijk van waar je de affiliate-link deelt. Bijvoorbeeld: home-page of facebook. - Sub-id - Een aangepaste parameter om onderscheid te maken tussen verschillende versies van je affiliate-link. Je kunt sub-ID's gebruiken om doorverwezen verkeer te segmenteren of te volgen op manieren die niet beschikbaar zijn met de andere parameters. - Medium - Het marketingmedium waar je de affiliate-link gaat promoten. Bijvoorbeeld: social of sponsored-link.

Aan de hand van deze gegevens is het mogelijk om verschillende affiliate-campagnes te traceren. Aangezien deze gegevens worden gebruikt in de URL van je affiliate-link, kun je geen spaties of speciale tekens in deze beschrijvingen gebruiken.

1. Als je klaar bent, klik op Kopiëren om de affiliate-link te kopiëren. Daarna kun je de link in je campagne plakken.

Een affiliate-campagne bekijken

Je kunt een affiliate-campagne als volgt bekijken:

1. Klik in het Partner Dashboard op Tools voor affiliates.
  2. Klik op de naam van de campagne die je wilt bekijken. Als de campagne niet wordt vermeld op de pagina Tools voor affiliates, klik op Alle campagnes weergeven en selecteer de campagne op de pagina Alle campagnes.

Op de pagina van de campagne kun je resultaten bekijken voor elke affiliate-link die aan die campagne is gekoppeld. Elke link heeft een ranking op basis van de volgende eigenschappen:

• Klikken - Het aantal personen dat op de affiliate-link heeft geklikt.
  • Aanmeldingen proefversie - Het aantal personen dat zich heeft aangemeld voor een proefversie nadat ze op de affiliate-link hebben geklikt.
  • Betaalde conversies - Het aantal personen dat zich heeft aangemeld voor een betaald Shopify-abonnement nadat ze op de affiliate-link hebben geklikt.
  • Inkomsten - Het bedrag aan commissie dat je hebt verdiend doordat ondernemingen zich via de affiliate-link hebben aangemeld voor Shopify.

De beste manier om je affiliate-links te promoten, is door ze te gebruiken in inhoud die je maakt en deelt. Zo kun je je affiliate-links delen in video's, blogs of e-mailnieuwsbrieven die over e-commerce, ondernemerschap of Shopify gaan. De affiliate-link kan worden weergegeven in een hyperlink die uit tekst bestaat of worden gebruikt in combinatie met visuele items zoals een banner of het Shopify-logo.

Ongeacht hoe je besluit je affiliate-links te delen, is het belangrijk dat je bekend bent met de volgende richtlijnen:

• Shopify-affiliates moeten zich houden aan de FTC-vereisten en aan hun publiek duidelijk maken dat ze een affiliate van Shopify zijn.
  • Rechtstreekse koppelingen en gebruik van handelsmerken zijn niet toegestaan in betaalde advertenties volgens de overeenkomst voor het Partner-programma (zie artikel 2.5, paragrafen 7 en 8).
  • Shopify-affiliates mogen geen cookies droppen.