Tools voor affiliates

Op de pagina Tools voor affiliates in uw Partner Dashboard kunt u uw affiliate-link vinden, nieuwe affiliate-links maken, uw totale inkomsten uit het partnerprogramma van Shopify bekijken en de resultaten van verschillende affiliate-campagnes vergelijken. U kunt ook het succes van uw affiliate-links en campagnes volgen.

Beschikbare tools voor affiliates

In plaats van overal dezelfde affiliate-link te delen, kunt u unieke affiliate-links gebruiken voor verschillende applicaties en platforms. Op deze manier kunt u gemakkelijk de links volgen die de meeste klanten doorverwijzen.

Affiliate-links worden bijgehouden op basis van campagne. In elke campagne worden affiliate-links gebruikt die UTM-parameters bevatten. U kunt deze parameters gebruiken om te bepalen waar en hoe elke affiliate-link zal worden gebruikt. Affiliate-links ondersteunen de UTM-parameters van Google en twee aangepaste Sub-ID-parameters.

Stel dat u een voorjaarscampagne wilt maken ('spring promo') die u zowel op de website van uw bedrijf als op Facebook wilt promoten. Vanuit uw Partner Dashboard maakt u dan twee afzonderlijke affiliate-links als onderdeel van deze campagne:

• De eerste link is de link die u insluit op de website van uw bedrijf. Maak de link met Naam campagne ingesteld op spring-promo en Bron op website:
    Eerste voorbeeld
  • De tweede link is de link die u insluit op uw Facebook-pagina. Maak de link met Naam campagne ingesteld op spring-promo en Bron op facebook:
    Eerste voorbeeld

Nadat de links zijn gepubliceerd, kunt u hun prestaties volgen op de pagina Tools voor affiliates in uw Partners Dashboard.

U maakt als volgt een affiliate-link:

1. Klik in het Partner Dashboard op Tools voor affiliates.
  2. Klik op Affiliate-link maken.
  3. Voer op de pagina Een affiliate-link maken de volgende gegevens in:

- Naam van campagne - De naam van de affiliate-campagne waarin deze affiliate-link wordt opgenomen. Elke campagne kan meerdere affiliate-links bevatten. - Inhoud - De inhoud die wordt gekoppeld aan de affiliate-link. Bijvoorbeeld: welcome-email of banner-ad. - Bron - De bron van het verkeer, afhankelijk van waar u de affiliate-link deelt. Bijvoorbeeld: home-page of facebook. - Sub-id - Een aangepaste parameter om onderscheid te maken tussen verschillende versies van uw affiliate-link. U kunt sub-ID's gebruiken om verwijzingsverkeer te segmenteren of te volgen op manieren die niet beschikbaar zijn met de andere parameters. - Medium - Het marketingmedium waar u de affiliate-link gaat promoten. Bijvoorbeeld: social of sponsored-link.

Aan de hand van deze gegevens is het mogelijk om verschillende affiliate-campagnes te traceren. Aangezien deze gegevens worden gebruikt in de URL van uw affiliate-link, kunt u geen spaties of speciale tekens in deze beschrijvingen gebruiken.

1. Als u klaar bent, klikt u op Kopiëren om de affiliate-link te kopiëren. Daarna kunt u de link in uw campagne plakken.

Een affiliate-campagne bekijken

U kunt een affiliate-campagne als volgt bekijken:

1. Klik in het Partner Dashboard op Tools voor affiliates.
  2. Klik op de naam van de campagne die u wilt bekijken. Als de campagne niet wordt vermeld op de pagina Tools voor affiliates, klikt u op Alle campagnes weergeven en selecteert u de campagne op de pagina Alle campagnes.

Op de pagina van de campagne kunt u resultaten bekijken voor elke affiliate-link die aan die campagne is gekoppeld. Elke link heeft een ranking op basis van de volgende eigenschappen:

• Klikken - Het aantal personen dat op de affiliate-link heeft geklikt.
  • Aanmeldingen proefversie - Het aantal personen dat zich heeft aangemeld voor een proefversie nadat ze op de affiliate-link hebben geklikt.
  • Betaalde conversies - Het aantal personen dat zich heeft aangemeld voor een betaald Shopify-abonnement nadat ze op de affiliate-link hebben geklikt.
  • Inkomsten - Het bedrag aan commissie dat u heeft verdiend doordat ondernemingen zich via de affiliate-link hebben aangemeld voor Shopify.

De beste manier om uw affiliate-links te promoten, is door ze te gebruiken in inhoud die u maakt en deelt. Zo kunt u uw affiliate-links delen in video's, blogs of e-mailnieuwsbrieven die over e-commerce, ondernemerschap of Shopify gaan. De affiliate-link kan worden weergegeven in een hyperlink die uit tekst bestaat of worden gebruikt in combinatie met visuele items zoals een banner of het Shopify-logo.

Ongeacht hoe u besluit uw affiliate-links te delen, is het belangrijk dat u bekend bent met de volgende richtlijnen:

• Shopify-affiliates moeten zich houden aan de FTC-vereisten en aan hun publiek duidelijk maken dat ze een affiliate van Shopify zijn.
  • Rechtstreekse koppelingen en gebruik van handelsmerken zijn niet toegestaan in betaalde advertenties volgens de overeenkomst voor het Partner-programma (zie artikel 2.5, paragrafen 7 en 8).
  • Shopify-affiliates mogen geen cookies droppen.