Tools voor affiliates

Je kunt het succes van je affiliate-links en -campagnes volgen op de pagina Tools voor affiliates in je Partner Dashboard. Van daaruit kunt u nieuwe affiliate-links maken, je totale inkomsten uit het partnerprogramma van Shopify bekijken en de resultaten van verschillende affiliate-campagnes vergelijken.

Beschikbare tools voor affiliates

In plaats van overal dezelfde affiliate-link te delen, kunt u unieke affiliate-links gebruiken voor verschillende applicaties en platforms. Op deze manier kunt u gemakkelijk de links volgen die de meeste klanten doorverwijzen.

Affiliate-links worden bijgehouden op basis van campagne. In elke campagne worden affiliate-links gebruikt die JeTM-parameters bevatten. Je kunt deze parameters gebruiken om te bepalen waar en hoe elke affiliate-link zal worden gebruikt. Affiliate-links ondersteunen de JeTM-parameters van Google en twee aangepaste Sub-ID-parameters.

Stel dat je een voorjaarscampagne wilt maken ('spring promo') die je zowel op de website van je bedrijf als op Facebook wilt promoten. Vanuit je Partner Dashboard maakt je dan twee afzonderlijke affiliate-links als onderdeel van deze campagne:

• De eerste link is de link die u insluit op de website van uw bedrijf. Maak de link met Naam campagne ingesteld op spring-promo en Bron op website:
    Eerste voorbeeld
  • De tweede link is de link die u insluit op uw Facebook-pagina. Maak de link met Naam campagne ingesteld op spring-promo en Bron op facebook:
    Eerste voorbeeld

Nadat de links zijn gepubliceerd, kunt u hun prestaties volgen op de pagina Tools voor affiliates in uw Partners Dashboard.

U maakt als volgt een affiliate-link:

1. Klik in het Partner Dashboard op Tools voor affiliates.
  2. Klik op Affiliate-link maken.
  3. Voer op de pagina Een affiliate-link maken de volgende gegevens in:

- Naam van campagne - De naam van de affiliate-campagne waarin deze affiliate-link wordt opgenomen. Elke campagne kan meerdere affiliate-links bevatten. - Inhoud - De inhoud die wordt gekoppeld aan de affiliate-link. Bijvoorbeeld: welcome-email of banner-ad. - Bron - De bron van het verkeer, afhankelijk van waar u de affiliate-link deelt. Bijvoorbeeld: home-page of facebook. - Sub-id - Een aangepaste parameter om onderscheid te maken tussen verschillende versies van je affiliate-link. Je kunt sub-ID's gebruiken om verwijzingsverkeer te segmenteren of te volgen op manieren die niet beschikbaar zijn met de andere parameters. - Medium - Het marketingmedium waar je de affiliate-link gaat promoten. Bijvoorbeeld: social of sponsored-link.

Aan de hand van deze gegevens is het mogelijk om verschillende affiliate-campagnes te traceren. Aangezien deze gegevens worden gebruikt in de URL van je affiliate-link, kunt je geen spaties of speciale tekens in deze beschrijvingen gebruiken.

1. Als je klaar bent, klikt je op Kopiëren om de affiliate-link te kopiëren. Daarna kunt je de link in je campagne plakken.

Een affiliate-campagne bekijken

Je kunt een affiliate-campagne als volgt bekijken:

1. Klik in het Partner Dashboard op Tools voor affiliates.
  2. Klik op de naam van de campagne die u wilt bekijken. Als de campagne niet wordt vermeld op de pagina Tools voor affiliates, klikt u op Alle campagnes weergeven en selecteert u de campagne op de pagina Alle campagnes.

Op de pagina van de campagne kunt u resultaten bekijken voor elke affiliate-link die aan die campagne is gekoppeld. Elke link heeft een ranking op basis van de volgende eigenschappen:

• Klikken - Het aantal personen dat op de affiliate-link heeft geklikt.
  • Aanmeldingen proefversie - Het aantal personen dat zich heeft aangemeld voor een proefversie nadat ze op de affiliate-link hebben geklikt.
  • Betaalde conversies - Het aantal personen dat zich heeft aangemeld voor een betaald Shopify-abonnement nadat ze op de affiliate-link hebben geklikt.
  • Inkomsten - Het bedrag aan commissie dat u hebt verdiend doordat ondernemingen zich via de affiliate-link hebben aangemeld voor Shopify.

De beste manier om uw affiliate-links te promoten, is door ze te gebruiken in inhoud die u maakt en deelt. Zo kunt je je affiliate-links delen in video's, blogs of e-mailnieuwsbrieven die over e-commerce, ondernemerschap of Shopify gaan. De affiliate-link kan worden weergegeven in een hyperlink die uit tekst bestaat of worden gebruikt in combinatie met visuele items zoals een banner of het Shopify-logo.

Ongeacht hoe u besluit uw affiliate-links te delen, is het belangrijk dat u bekend bent met de volgende richtlijnen:

• Shopify-affiliates moeten zich houden aan de FTC-vereisten en aan hun publiek duidelijk maken dat ze een affiliate van Shopify zijn.
  • Rechtstreekse koppelingen en gebruik van handelsmerken zijn niet toegestaan in betaalde advertenties volgens de overeenkomst voor het partnerprogramma (zie artikel 2.5, paragrafen 7 en 8).
  • Shopify-affiliates mogen geen cookies droppen.