Google Smart Shopping-campagnes maken

Nadat u uw Google Ads-account hebt verbonden met de Google Shopping-app, kunt u automatiseringen maken in Shopify voor Google Smart Shopping-campagnes. Google Smart Shopping-campagnes kunnen u helpen uw producten te promoten en het verkeer naar uw onlinewinkel te vergroten. Meer informatie over Google Smart Shopping-campagnes in de Help van Google Ads.

U kunt uw Smart Shopping-campagnes beheren en controleren via de pagina Marketing in Shopify. Als u uw Google Shopping-instellingen wilt bewerken of nieuwe producten wilt synchroniseren, gaat u naar de Google Shopping-app-pagina.

Een Google Smart Shopping-campagne maken

Nadat u de Google Shopping-app hebt ingesteld, is een van de marketingautomatiseringen die u in Shopify kunt instellen een Google Smart Shopping-campagne.

Wanneer u een marketingactiviteit of automatisering in Shopify maakt, kunt u deze opslaan als concept en deze publiceren wanneer deze klaar is, zodat u uw marketing van tevoren kunt voorbereiden.

Stappen:

Google Smart Shopping-campagneactiviteiten

Campagnebudget (dagelijks): het gemiddelde dagbudget in USD. Het aanbevolen minimale gemiddelde dagbudget is $ 5 USD. Volgens Google is dit het bedrag is dat u moet uitgeven voordat campagnes van Google Smart Shopping uw verkopen beïnvloeden.

Uw Google Shopping-campagne beheren

U kunt de impact van uw Google Shopping-campagne bekijken op de pagina Marketing > Automatiseringen in Shopify. U kunt de volgende informatie bekijken:

• Totale verkoop - het totale aantal verkopen van uw Google Shopping-campagne
  • Totaal aantal vertoningen - het totale aantal keren dat een Google Shopping-advertentie is weergegeven op Google
  • Totaal aantal klikken - het totale aantal klikken dat je advertenties ontvangen
  • Totaal aantal bestellingen - het totale aantal bestellingen in je Google Shopping-campagne
  • Kosten per klik - het gemiddelde bedrag dat voor een enkele klik op je advertentie wordt betaald
  • Kosten per acquisitie - de totale kosten van advertenties gedeeld door het totale aantal bestellingen

Je kunt de hoeveelheid geld die u aan uw gemiddeld dagbudget hebt toegewezen bewerken of uw campagne onderbreken door op Campagne beheren te klikken.

Om ervoor te zorgen dat u voldoende gegevens hebt, houdt u een campagne van 15 dagen voor u begint met de evaluatie van de prestaties. Meer informatie over het meten van het succes van uw campagne in de help van Google Ads.

Google Smart Shopping-campagnes bewerken, onderbreken of verwijderen

U kunt concept- en gepubliceerde automatiseringen bewerken, pauzeren of verwijderen, zodat u uw Google Smart Shopping-campagnes vanuit Shopify kunt beheren.

Wanneer u een conceptmarketingactiviteit of automatisering bewerkt, kunt u uw wijzigingen opslaan of publiceren. Concepten van marketingactiviteiten en automatiseringen worden vermeld op de pagina Marketing in Shopify met het label Draft.

Wanneer u een activiteit of automatisering in Shopify verwijdert, wordt er niets meer voor in rekening gebracht. Shopify synchroniseert met de gerelateerde service, zoals Facebook of Google, om uw account bij te werken met eventuele wijzigingen die u aanbrengt. Terwijl de activiteit of automatisering buiten Shopify wordt verwijderd, wordt de status Wordt verwijderd. Nadat de activiteit volledig is verwijderd buiten Shopify, wordt deze verwijderd van de pagina Marketing in Shopify. Een marketingactiviteit of automatisering verwijderen is permanent.

Marketingactiviteiten die buiten Shopify zijn gemaakt, moeten worden verwijderd uit de service waar ze zijn gemaakt.