Google Smart Shopping-campagnes maken

Nadat u uw Google Ads-account hebt gekoppeld aan de Google Shopping-app, kunt u automatiseringen aanmaken in Shopify voor Google Smart Shopping-campagnes.

Google Smart Shopping-campagnes helpen u uw producten te promoten en meer verkeer naar uw online winkel te leiden, door u de mogelijkheid te geven aan bestaande klanten te remarketen, uw producten aan nieuwe klanten te presenteren en contact te leggen met nieuwe klanten op verschillende platforms en advertentie-indelingen van Google. Smart Shopping-campagnes gebruiken machine learning op basis van verkopen in uw winkel, zodat ze het beste werken voor winkels met een consistente verkoop. Via Google Ads Help vindt u meer informatie over Google Smart Shopping-campagnes.

U kunt uw Smart Shopping-campagnes beheren en controleren via de pagina Marketing in Shopify. Als u uw Google Shopping-instellingen wilt bewerken of nieuwe producten wilt synchroniseren, gaat u naar de Google Shopping-app-pagina.

Een Google Smart Shopping-campagne maken

Nadat u de Google Shopping-app heeft ingesteld, is een van de marketingautomatiseringen die u in Shopify kunt instellen een Google Smart Shopping-campagne.

Wanneer u een marketingactiviteit of automatisering in Shopify maakt, kunt u deze opslaan als concept en deze publiceren wanneer deze klaar is, zodat u uw marketing van tevoren kunt voorbereiden.

Stappen:

Google Smart Shopping-campagneactiviteiten

Campagnebudget (dagelijks) : het gemiddelde dagbudget in EUR. Uw budget is afhankelijk van uw productcategorieën (duurdere artikelen hebben vaak hogere kosten per conversie).

Uw Google Shopping-campagne beheren

U kunt de impact van uw Google Shopping-campagne bekijken op de pagina Marketing > Automatiseringen in Shopify. U kunt de volgende informatie bekijken:

• Totale verkoop - het totale aantal verkopen van uw Google Shopping-campagne
  • Totaal aantal vertoningen - het totale aantal keren dat een Google Shopping-advertentie is weergegeven op Google
  • Totaal aantal klikken - het totale aantal klikken dat uw advertenties ontvangen
  • Totaal aantal bestellingen - het totale aantal bestellingen in uw Google Shopping-campagne
  • Kosten per klik - het gemiddelde bedrag dat voor een enkele klik op uw advertentie wordt betaald
  • Kosten per acquisitie - de totale kosten van advertenties gedeeld door het totale aantal bestellingen

U kunt de hoeveelheid geld die u aan uw gemiddeld dagbudget heeft toegewezen bewerken of uw campagne onderbreken door op Campagne beheren te klikken.

U kunt uw rendement op advertentie-uitgaven (ROAS) ook handmatig berekenen door uw totale verkoop van de advertentiecampagne te delen met de totale uitgaven van uw advertentie. Als uw ROAS hoger is dan nul, toont uw advertentiecampagne positieve resultaten.

Campagnes gebruiken machine learning, waar tijd voor nodig is om te optimaliseren met een specifiek budget, producten en doelgroep. Om ervoor te zorgen dat u voldoende gegevens hebt, voert u een campagne uit van minstens 14 dagen zonder daar wijzigingen in aan te brengen voordat u de prestaties evalueert. Lees meer over het meten van het succes van uw campagne in de Help van Google Ads.

Google Smart Shopping-campagnes bewerken, onderbreken of verwijderen

U kunt concept- en gepubliceerde automatiseringen bewerken, pauzeren of verwijderen, zodat u uw Google Smart Shopping-campagnes vanuit Shopify kunt beheren.

Wanneer u een conceptmarketingactiviteit of automatisering bewerkt, kunt u uw wijzigingen opslaan of publiceren. Concepten van marketingactiviteiten en automatiseringen worden vermeld op de pagina Marketing in Shopify met het label Draft.

Wanneer u een activiteit of automatisering in Shopify verwijdert, wordt er niets meer voor in rekening gebracht. Shopify synchroniseert met de gerelateerde service, om uw account bij te werken met eventuele wijzigingen die u aanbrengt. Terwijl de activiteit of automatisering buiten Shopify wordt verwijderd, wordt de status Wordt verwijderd weergegeven op de pagina Marketing in Shopify. Nadat de activiteit volledig is verwijderd buiten Shopify, wordt deze verwijderd van de pagina Marketing. Een marketingactiviteit of automatisering verwijderen is permanent.

Marketingactiviteiten die buiten Shopify zijn gemaakt, moeten worden verwijderd uit de service waar ze zijn gemaakt.

Hulp bij Google Ads

Neem contact op met Google Ads Help om hulp te krijgen met de volgende onderwerpen:

• facturering voor Google Ads
  • beleid, advertentiebeoordelingen en campagne-optimalisatie
  • het instellen van advertentietypen die niet worden ondersteund door de Google Shopping-app, zoals videocampagnes
  • Google Merchant Center
  • Google Analytics

U kunt contact opnemen met Shopify-ondersteuning voor hulp bij het instellen of gebruiken van de Google Shopping-app.