Code voor de koopknop toevoegen aan HTML

Wanneer je een koopknop hebt gemaakt in je Shopify-beheercentrum, kun je deze toevoegen aan je eigen website of blog.

Het toevoegen van invoegcode aan de bron-HTML van je website werkt iets anders, afhankelijk van hoe en waar je je koopknoppen en je winkelwagen wilt weergeven, op je publicatieplatform en soms in het thema dat je op dit platform gebruikt.

Invoegcode toevoegen aan een WordPress.org- blog

Je kunt invoegcode toevoegen aan afzonderlijke berichten en aan het menu op de homepage van je WordPress.org. blog.

Invoegcode toevoegen aan een WordPress-bericht

1. Maak in Shopify een Koopknop en kopieer de invoegcode in het dialoogvenster Invoegcode (of klik op Invoegcode naar het klembord kopiëren).
  2. Ga vanuit je WordPress-dashboard naar je berichten.
  3. Maak een nieuw bericht of bewerk een bestaande post waarin je een Koopknop wilt weergeven.
  4. Voltooi een van de volgende stappen afhankelijk van de WordPress-versie die je gebruikt:

• Wijzig in de post de teksteditor van de modus visueel in tekst.
    • Klik in de blok-bewerker op de knop + , zoek naar Custom HTMLen klik vervolgens op aangepaste HTML.
  5. Plak de invoegcode in het tekstveld op de plaats waarop je de Koopknop of de collectie wilt weergeven.

6. Klik wanneer je klaar bent op Concept opslaan, Voorbeeld of Publiceren.

invoegcode toevoegen aan een WordPress-menu

Stappen:

1. Klik vanuit je WordPress-dashboard op Uiterlijk.
  2. Klik op Aanpassen om de themabewerker te openen en klik vervolgens op Widgets.
  3. Klik op de naam van het gebied waarin je de koopknop of aangepaste winkelwagencode wilt toevoegen.
  4. Open een bestaande widget Tekst of klik op Een widget toevoegen en klik vervolgens op Tekst.
  5. Plak de invoegcode in het hoofdtekstveld in de widget Tekst.
  6. Sla je wijzigingen op.

Invoegcode toevoegen aan je Shopify-blog

Stappen:

1. Klik op de pagina Blogberichten op de titel van een blogbericht dat je wilt bewerken of klik op Blogbericht toevoegen om een nieuw bericht te maken. 4. Klik in de sectie Je blogbericht schrijven op HTML weergeven in de RTF-editor. 5. Plak de invoegcode in het hoofdtekstveld. 6. Klik op Opslaan.

Invoegcode toevoegen aan Squarespace

Je kunt invoegcode toevoegen aan afzonderlijke berichten in Squarespace en aan de menu's op je homepage. In sommige gevallen wil je mogelijk beide doen. Je kunt bijvoorbeeld een winkelwagen insluiten op je homepage om aankopen te ontvangen via koopknoppen die je insluit in afzonderlijke berichten.

Stappen:

1. Open vanuit je Squarespace-dashboard de webpagina waarop je de invoegcode wilt toevoegen.
  2. Zoek het element op de pagina waarop je de koopknop of ingesloten winkelwagen wilt weergeven, verplaats de cursor naar het gebied Pagina-content en klik vervolgens op BEWERKEN.
  3. Klik op de invoegpositie waarop je de invoegcode wilt toevoegen.
  4. Klik in de sectie Meer van het dialoogvenster Contentblokken op Code.
  5. Kopieer vanuit je Shopify-beheercentrum de invoegcode uit het dialoogvenster Invoegcode.
  6. Plak de invoegcode vanuit je Squarespace-dashboard in het dialoogvenster CODE. Zorg ervoor dat het tekstveld zo is ingesteld dat je hierin HTML kunt ontvangen.
  7. Klik op TOEPASSEN in het dialoogvenster CODE BEWERKEN.
  8. Klik nogmaals op OPSLAAN in de pagina-editor. Omdat in Squarespace JavaScript wordt uitgeschakeld in het dashboard, moet je een voorbeeld van de pagina bekijken om de koopknop of de ingesloten winkelwagen die je hebt toegevoegd, te bekijken.

Als je de stappen hebt uitgevoerd en je Koopknop niet wordt geladen, moet je mogelijk AJAX-laden uitschakelen. Ga naar AJAX in- of uitschakelen voor meer informatie.

Invoegcode toevoegen aan Wix

Wanneer je een koopknop of collectie hebt gemaakt in je Shopify-beheercentrum, kun je deze toevoegen aan je Wix-website met behulp van de Wix Website Editor.

Als je meerdere producten op je Wix-website wilt weergeven zonder de invoegcode te bewerken, kun je een collectie insluiten. Je kunt in je Shopify-beheercentrum een nieuwe collectie maken voor de producten die je op Wix wilt weergeven.

Stappen:

1. Maak een Koopknop voor een product of collectie vanuit je Shopify-beheercentrum en kopieer de invoegcode ervan.

Opmerking Wanneer je je Koopknop voor een Wix-website maakt, kun je de omleiding niet in dezelfde tab -optie gebruiken vanwege Wix beperkingen.

1. Zoek vanuit je Wix-account naar de site die je wilt bewerken in de sectie Mijn sites en klik op Site bewerken.
  2. Klik in de Wix Website Editor op de knop + en klik op Meer.
  3. Klik op HTML-code om een HTML-codewidget toe te voegen aan de pagina.
  4. Klik op Code invoeren.
  5. Plak in het dialoogvenster HTML-instellingen de invoegcode voor je koopknop of collectie in het veld Je code hier toevoegen en klik op Bijwerken.
  6. Wijzig de grootte van de HTML-codewidget zodat deze overeenkomt met de content. Als je een insluiting met een winkelwagen maakt, moet je ervoor zorgen dat het tabblad Winkelwagen op de juiste plaats wordt weergegeven.
  7. Klik op Opslaan wanneer je klaar bent.

Meerdere producten of collecties insluiten

Stappen:

1. Maak een Koopknop voor een product of collectie vanuit je Shopify-beheercentrum en kopieer de invoegcode ervan.
  2. Plak de code in een code-editor of de Wix-websitebouwer. Herhaal de eerste twee stappen totdat je alle vereiste koopknoppen hebt gemaakt.
  3. Bewerk de invoegcodes om ervoor te zorgen dat deze met de juiste uitlijning worden weergegeven.
  4. Zoek vanuit je Wix-account naar de site die je wilt bewerken in de sectie Mijn sites en klik op Site bewerken.
  5. Klik in de Wix Website Editor op de knop + en klik op Meer.
  6. Klik op HTML-code om een HTML-codewidget toe te voegen aan de pagina.
  7. Klik op Code invoeren.
  8. Plak in het dialoogvenster HTML-instellingen de bewerkte code voor je koopknoppen in het veld Je code hier toevoegen en klik op Bijwerken.
  9. Wijzig de grootte van de HTML-codewidget zodat deze overeenkomt met de content. Als je een insluiting met een winkelwagen maakt, moet je ervoor zorgen dat het tabblad Winkelwagen op de juiste plaats wordt weergegeven.
  10. Klik op Opslaan wanneer je klaar bent.

Scripttags afzonderlijk toevoegen

Voor sommige platforms (zoals Unbounce) moet je de <script>-tags van de invoegcode in de paginakoptekst plakken en de rest van de invoegcode op de pagina waarop je de koopknop wilt weergeven.

Stappen:

1. Kopieer de elementen <div> en <script> van de invoegcode die wordt gegenereerd wanneer je een koopknop maakt. Bijvoorbeeld:
<script type="text/javascript">
/*<![CDATA[*/

(function () {
  var scriptURL = 'https://sdks.shopifycdn.com/buy-button/latest/buy-button-storefront.min.js';
  if (window.ShopifyBuy) {
    if (window.ShopifyBuy.UI) {
      ShopifyBuyInit();
    } else {
      loadScript();
    }
  } else {
    loadScript();
  }

function loadScript() {
    var script = document.createElement('script');
    script.async = true;
    script.src = scriptURL;
    (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(script);
    script.onload = ShopifyBuyInit;
  }

function ShopifyBuyInit() {
    var client = ShopifyBuy.buildClient({
      domain: 'haris-mahmood.myshopify.com',
      apiKey: 'a4e6808b1c4afa490c5b7459f7758347',
      appId: '15'
    });

ShopifyBuy.UI.onReady(client).then(function (ui) {
      ui.createComponent('product', {
        id: [9017131142],
        node: document.getElementById('product-component-2dd3c8704e6'),
        moneyFormat: '%24%24%24%7B%7Bamount%7D%7D',
        options: {
  "product": {
    "variantId": "all",
    "contents": {
      "variantTitle": false,
      "description": false,
      "buttonWithQuantity": false,
      "quantity": false
    },
    "styles": {
      "product": {
        "@media (min-width: 601px)": {
          "max-width": "calc(25% - 20px)",
          "margin-left": "20px",
          "margin-bottom": "50px"
        }
      }
    }
  },
  "cart": {
    "contents": {
      "button": true
    },
    "styles": {
      "footer": {
        "background-color": "#ffffff"
      }
    }
  },
  "modalProduct": {
    "contents": {
      "variantTitle": false,
      "buttonWithQuantity": false,
      "quantity": false
    },
    "styles": {
      "product": {
        "@media (min-width: 601px)": {
          "max-width": "100%",
          "margin-left": "0px",
          "margin-bottom": "0px"
        }
      }
    }
  },
  "productSet": {
    "styles": {
      "products": {
        "@media (min-width: 601px)": {
          "margin-left": "-20px"
        }
      }
    }
  }
}
      });
    });
  }
})();
/*]]>*/
</script>
  1. Open de paginakoptekst voor de website waarop je een koopknop wilt insluiten.

2. Plak het volledige <script>-element in de paginakoptekst.

3. Sla je wijzigingen op.

4. Kopieer in het <div>-element alleen de oorspronkelijke invoegcode in je Shopify-beheercentrum. Bijvoorbeeld:

<div id='product-component-2dd3c8704e6'></div>
  1. Open de pagina op de website waarop je een koopknop wilt insluiten.

2. Plak het <div>-codefragment op de pagina.

3. Sla je wijzigingen op.