Aangepaste winkelervaringen

Als uw bedrijfsmodel niet past in een van de verkoopkanalen en apps die Shopify en onze partners aanbieden, dan kunt u ontwikkelaarstools (API's en SDK's) gebruiken om uw eigen oplossingen te bouwen. Met deze hulpmiddelen, ook wel de aangepaste webwinkel-tools genoemd, kunt u de volgende typen winkelervaringen creëren:

• Bouw aangepaste websites - Personaliseer de voorkant van uw website en maak een webwinkel met de JavaScript-SDK. In dit geval vervangt u het online winkelkanaal en de Liquid-thema's door een webwinkel op maat die is gebouwd met behulp van de talen en hulpmiddelen die u wilt.

• Voeg handel toe aan uw mobiele app - Bouw winkelervaringen op in uw iOS- en Android-apps met behulp van de mobiele SDK's.

• Zet gamers om in klanten - Voeg winkelervaringen toe aan games met de Unity SDK.

• Verkoop op aangepaste kanalen - Gebruik de API voor webwinkels voor volledige controle over elk platform.

Headless commerce en webwinkels op maat

Headless commerce is een architectuur waarbij de voorkant en achterkant van uw website onafhankelijk zijn. Een webwinkel op maat is een voorbeeld van een headless commerce-model. Wanneer u een webwinkel op maat maakt, vervangt u het online winkelkanaal (frontend) door een webwinkel dat u heeft gemaakt en vervolgens verbindt u het met Shopify (back-end). Uw klanten kunnen producten bekijken, ze aan een winkelwagentje toevoegen en vervolgens uitchecken met de Shopify-checkout. U kunt ook andere hulpprogramma's (bijvoorbeeld een verzend- en fulfillment-tool) toevoegen aan Shopify om uw bestellingen te verwerken.

Headless commerce is niet alleen voor online winkels. Shopify kan bijvoorbeeld ook worden gebruikt in andere soorten winkelervaringen zoals mobiele apps, videogames, smart-apparaten en meer.

Complexe oplossingen kunnen betrekking hebben op het aansluiten van andere bedrijfssystemen, bijvoorbeeld een contentmanagementsysteem (CMS), CRM (Customer Relationship Management), ERP-systeem (Enterprise Resource Planning) of PIM-systeem (Product Information Management) aan de voorkant of aan de achterkant.

Maak aangepaste winkelervaringen

Kies een van de volgende opties om aangepaste winkelervaringen voor uw klanten te creëren: