Aangepaste winkelervaringen

Als je bedrijfsmodel niet past in een van de verkoopkanalen en apps die Shopify en onze partners aanbieden, dan kunt je ontwikkelaarstools (API's en SDK's) gebruiken om je eigen oplossingen te bouwen. Met deze hulpmiddelen, ook wel de aangepaste storefront-tools genoemd, kunt je de volgende typen winkelervaringen creëren:

• Bouw aangepaste websites - Personaliseer de voorkant van je website en maak een storefront met de JavaScript-SDK. In dit geval vervangt je het online winkelkanaal en de Liquid-thema's door een aangepast storefront dat is gebouwd met behulp van de talen en hulpmiddelen die je wilt.

• Voeg handel toe aan je mobiele app - Bouw winkelervaringen op in je iOS- en Android-apps met behulp van de mobiele SDK's.

• Zet gamers om in klanten - Voeg winkelervaringen toe aan games met de Unity SDK.

• Verkoop op aangepaste kanalen - Gebruik de Storefront-API voor volledige controle over elk platform.

Headless commerce en aangepaste storefronts

Headless commerce is een architectuur waarbij de voorkant en achterkant van uw website onafhankelijk zijn. Een aangepaste storefront is een voorbeeld van een headless commerce-model. Wanneer u een aangepaste storefront maakt, vervangt u het online winkelkanaal (frontend) door een storefront dat u hebt gemaakt en vervolgens verbindt u het met Shopify (back-end). Jew klanten kunnen producten bekijken, ze aan een winkelwagentje toevoegen en vervolgens uitchecken met de Shopify-checkout. Je kunt ook andere hulpprogramma's (bijvoorbeeld een verzend- en fulfillment-tool) toevoegen aan Shopify om uw bestellingen te verwerken.

Headless commerce is niet alleen voor online winkels. Shopify kan bijvoorbeeld ook worden gebruikt in andere soorten winkelervaringen zoals mobiele apps, videogames, smart-apparaten en meer.

Complexe oplossingen kunnen betrekking hebben op het aansluiten van andere bedrijfssystemen, bijvoorbeeld een contentmanagementsysteem (CMS), CRM (Customer Relationship Management), ERP-systeem (Enterprise Resource Planning) of PIM-systeem (Product Information Management) aan de voorkant of aan de achterkant.

Maak aangepaste winkelervaringen

Kies een van de volgende opties om aangepaste winkelervaringen voor uw klanten te creëren: