Aangepaste winkelervaringen

Als je bedrijfsmodel niet past in een van de verkoopkanalen en apps die Shopify en onze partners aanbieden, dan kun je ontwikkelaarstools (API's en SDK's) gebruiken om je eigen oplossingen te bouwen. Met deze tools, ook wel de aangepaste webwinkel-tools genoemd, kun je de volgende typen winkelervaringen creëren:

• Bouw aangepaste websites - Personaliseer de voorkant van je website en maak een webwinkel met de JavaScript-SDK. In dit geval vervang je het onlinewinkelkanaal en de Liquid-thema's door een webwinkel op maat die is gebouwd met behulp van de talen en tools die je wilt.

• Voeg handel toe aan je mobiele app - Bouw winkelervaringen op in je iOS- en Android-apps met behulp van de mobiele SDK's.

• Zet gamers om in klanten - Voeg winkelervaringen toe aan games met de Unity SDK.

• Verkoop op aangepaste kanalen - Gebruik de API voor webwinkels voor volledige controle over elk platform.

Headless commerce en aangepaste webwinkels

Headless commerce is een soort architectuur waarbij de front- en back-end van de website onafhankelijk zijn. Een aangepaste webwinkel is een voorbeeld van een headless commerce-model. Vervang bij het aanmaken van een aangepaste webwinkel het onlinewinkelkanaal (front-end) door een webshop die je hebt aangemaakt en verbind deze vervolgens met Shopify (back-end). Klanten kunnen producten bekijken, ze aan een winkelwagen toevoegen en vervolgens afrekenen met de Shopify-checkout. Je kunt ook andere hulpprogramma's (bijvoorbeeld een verzend- en fulfilment-tool) toevoegen aan Shopify om bestellingen te verwerken.

Headless commerce is niet alleen voor webshops. Shopify kan bijvoorbeeld ook worden gebruikt in andere soorten winkelervaringen zoals mobiele apps, videogames, smart-apparaten en meer.

Complexe oplossingen kunnen betrekking hebben op het aansluiten van andere bedrijfssystemen, bijvoorbeeld een contentmanagementsysteem (CMS), CRM (Customer Relationship Management), ERP-systeem (Enterprise Resource Planning) of PIM-systeem (Product Information Management) aan de voorkant of aan de achterkant.

Maak aangepaste winkelervaringen

Kies een van de volgende opties om aangepaste winkelervaringen voor je klanten te creëren: