Door de vervoerder berekende verzendtarieven instellen

Berekende verzendkosten worden bepaald bij de checkout door een externe verzendservice op basis van de details van de bestelling. Dit helpt je je klanten het exacte bedrag in rekening te brengen dat een vervoerder, zoals UPS of FedEx, je in rekening brengt wanneer je een verzendlabel koopt.

Wanneer je door de vervoerder berekende verzendkosten toevoegt, moet je ook nauwkeurige gewichten voor elk van je producten invoeren, zodat je bij de checkout nauwkeurige verzendkosten aan je klanten kunt leveren.

Door de vervoerder berekende verzendkosten tonen bij de checkout vaak de verwachte transittijd en de verzendtarieven, maar niet je verwerkingstijd. Bij de checkout kun je leverdatums weergeven die je verwerkingstijd en transittijd omvatten. Raadpleeg voor meer informatie Leverdatums instellen.

Zorg ervoor dat je bekend bent met verzendzones en verzendprofielen voordat je verzendtarieven aanmaakt. Verzendzones zijn een groep landen of regio's die je aanmaakt voor je verzendtarieven en verzendprofielen, zodat je verzendtarieven voor specifieke producten en locaties kunt instellen.

Vereisten voor het instellen van door de vervoerder berekende verzendtarieven

Door vervoerder berekende tarieven zijn beschikbaar voor winkels in de volgende scenario's:

• Als je in de Verenigde Staten bent en Shopify Shipping gebruikt, kun je berekende tarieven toevoegen van USPS, DHL en UPS.
  • Als je in Canada bent en Shopify Shipping gebruikt, kan je berekende tarieven toevoegen vanuit Canada Post.
  • Als de door de vervoerder berekende verzendtarieven-functie is ingeschakeld voor het Shopify-abonnement van je winkel, kun je tarieven toevoegen van je eigen account met USPS, FedEx, UPS en Canada Post, evenals eventuele berekende tarieven van eventuele verzend-apps. Voordat je je eigen tarieven van vervoerders kunt toevoegen, moet je je vervoerdersaccounts toevoegen aan je verzendinstellingen in Shopify. Meer informatie over Berekende verzendkosten van derden.
  • Als je in Australië bent en Shopify Shipping gebruikt, kun je berekende tarieven van Sendle toevoegen voor zowel binnenlandse als internationale verzendingen. De postcode en de wijk van de fulfilmentlocatie moeten overeenkomen voordat je een offerte op kunt stellen. Je kunt dit controleren en bewerken in Instellingen > Locaties.

Berekende verzendtarieven aanmaken

Opslag of korting op berekende tarieven

Je kunt berekende verzendkosten aanpassen voor het verhogen (opslag) of verlagen van de tarieven die worden weergegeven aan klanten bij de checkout. Als de prijs bijvoorbeeld te hoog is om klanten aan te trekken, kun je deze met een bepaald percentage verlagen om de verkoop te verhogen. Als de prijs bijvoorbeeld te laag is om verpakkings- en afhandelingskosten te dekken, kun je deze verhogen (opslag).

Je kunt berekende verzendkosten verhogen met behulp van een extra vast bedrag of met een percentage van de totale verzendkosten. Als je berekende verzendkosten aanpast en deze verhoogt met zowel een extra vast bedrag als een percentage, wordt het percentage berekend voordat het vaste bedrag wordt toegevoegd. Bijvoorbeeld: een tarief van $ 5,00 met een opslag van 50% en vaste kosten van $ 1,00 kost de klant $ 8,50, niet $ 9,00.

Als je korting op de verzendkosten voor verzending wilt aanbieden, voer een negatieve waarde in. Bijvoorbeeld -5% of $ -2.50.

Stappen:

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzending en bezorging.

2. Klik in het gedeelte Verzending op het verzendprofiel dat je wilt bewerken.

3. Klik naast het tarief dat je wilt aanpassen op de vervolgkeuzelijst ... en vervolgens op Tarief wijzigen.

4. Stel in de sectie Verwerkingskosten de tariefaanpassingen in.

5. Klik op Gereed dan op Opslaan.

Een verzendtarief bewerken

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzending en bezorging.

2. Klik in het gedeelte Verzending op het verzendprofiel dat je wilt bewerken.

3. Klik naast het tarief dat je wilt bewerken op de knop ....

4. Klik in de vervolgkeuzelijst op Tarief bewerken.

5. Breng wijzigingen aan en klik op Gereed.

6. Klik op Opslaan.

Een verzendtarief verwijderen

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzending en bezorging.

2. Klik in het gedeelte Verzending op het verzendprofiel dat je wilt bewerken.

3. Klik naast het tarief dat je wiltverwijderen op de knop ....

4. Klik in de vervolgkeuzelijst op Verwijderen.