Accountbeveiliging

Je computer of mobiele apparaat met een netwerk verbinden brengt bepaalde risico's met zich mee. Hoe groot of klein je bedrijf ook is, criminelen kunnen jou en je gegevens als doelwit hebben.

Phishing-, vishing- of smishing-aanvallen zijn bedoeld om je gegevens en aanmeldingsgegevens te achterhalen. Dergelijke aanvallen kunnen legitiem overkomen en van gerenommeerde bronnen afkomstig lijken te zijn. Denk goed na voordat je op verdachte links klikt, bijlagen in e-mails, sms'jes of websites downloadt of gevoelige informatie via de telefoon doorgeeft. De Shopify-ondersteuning vraagt je om gevoelige documenten alleen in te dienen via een beveiligde uploadpagina die begint met app.shopify.com of .shopify.com.

Voor een optimale accountbeveiliging is het van belang dat de winkeleigenaar zijn inloggegevens met niemand deelt, zelfs niet met medewerkers. De inloggegevens van een winkeleigenaar moeten te allen tijde veilig en geheim blijven. Dit is de verantwoordelijkheid van de gebruiker, zoals vermeld in sectie 1.5. van de Servicevoorwaarden. Het is de bedoeling dat elke gebruiker met toegang tot de winkel een uniek medewerkersaccount met specifieke machtigingen heeft.

Onderneem onmiddellijk stappen om je gegevens te beveiligen als je denkt dat iemand zonder jouw toestemming toegang tot je account heeft verkregen.

Beveiligingsfuncties zoals tweestapsverificatie bieden een extra beveiligingslaag die het voor onbevoegde personen moeilijker maakt om toegang te krijgen tot je account. Deze extra beveiligingslaag verkleint de kans op accountovernames, die tot datalekken en financiële verliezen kunnen leiden.