Vervallende Shopify Balance-kaarten beheren

Alle Shopify Balance-kaarten, virtueel of fysiek, hebben een vervaldatum. Controleer het proces voor het verlengen van Shopify Balance-kaarten om soepele transacties en een ononderbroken bedrijfsvoering te garanderen.

Wanneer je een Shopify Balance-kaart verlengt, blijft het kaartnummer hetzelfde, maar wijzigen de vervaldatum en beveiligingscode. Werk terugkerende betalingen of opgeslagen kaartgegevens bij met de nieuwe informatie om onderbrekingen in de betalingsverwerking te voorkomen.

Meldingen en herinneringen

Je ontvangt 60 dagen voordat een virtuele of fysieke Shopify Balance-kaart vervalt een melding per e-mail om je op de hoogte te houden van het vervallen van de kaart. Bovendien ontvang je in het Shopify-beheercentrum meldingen waarin staat dat een Shopify Balance-kaart binnenkort vervalt. Deze meldingen worden in meerdere gebieden in de sectie Balance van het Shopify-beheercentrum weergegeven.

Een virtuele Shopify Balance-kaart vervangen

Als je een virtuele Shopify Balance-kaart hebt die binnenkort vervalt, wordt de virtuele kaart 45 dagen voor de vervaldatum automatisch vervangen, 15 dagen na de eerste melding die je ontvangt. Dit vervangingsproces gebeurt direct, wat betekent dat de nieuwe virtuele kaart onmiddellijk wordt geactiveerd en klaar is voor gebruik.

Je kunt ook handmatig de vervanging van een virtuele kaart aanvragen na de 60 dagen maar vóór de 45 dagen voor het vervallen ervan.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Saldo.
  2. Selecteer je hoofdaccount.
  3. Selecteer in de sectie Balance-kaarten de virtuele kaart die binnenkort vervalt.
  4. Klik op de knop ... > Vervangen.
  5. Klik in het dialoogvenster Virtuele Shopify Balance-kaart vervangen op Kaart vervangen.

De nieuwe virtuele kaart is onmiddellijk klaar voor gebruik en je ontvangt een e-mail ter bevestiging van de vervanging. Het kan nodig zijn om de vervaldatum en beveiligingscode bij te werken voor terugkerende betalingen die zijn gekoppeld aan de virtuele Shopify Balance-kaart.

Fysieke Shopify Balance-kaarten vervangen

Er wordt er een nieuwe kaart verzonden naar het opgeslagen adres, je factuuradres, om een fysieke Shopify Balance-kaart te vervangen. De vervangende kaart wordt automatisch verzonden, 45 dagen voor de vervaldatum van je huidige kaart. Gedurende deze periode heb je 15 dagen om het adres zo nodig bij te werken. Als je geen actie onderneemt, wordt het verzendproces automatisch gestart.

Tijdens het vervangingsproces ontvang je e-mailcommunicatie over de verzending en aankomst van de nieuwe fysieke Shopify Balance-kaart. Je kunt de vervallende kaart blijven gebruiken totdat de fysieke kaart is geactiveerd of tot de vervaldatum is bereikt.

Het adres wijzigen waar een vervangende fysieke Shopify Balance-kaart naar wordt verzonden

1. Klik in de melding per e-mail of de banner die wordt weergegeven in het Shopify-beheercentrum op Adres wijzigen.
  2. Controleer de verzendgegevens en klik vervolgens op Adres bevestigen.

De vervanging van een fysieke Shopify Balance-kaart bespoedigen

1. Klik in de melding per e-mail of de banner die wordt weergegeven in het Shopify-beheercentrum op Vervanging nu verzenden.
  2. Werk het bezorgadres bij en klik op Volgende.
  3. Controleer de verzendgegevens en klik vervolgens op Adres bevestigen.

Nadat je het adres hebt gewijzigd, selecteer je Vervanging nu verzenden. Of als je wacht tot 45 dagen voordat de kaart vervalt, gaat het verzendproces voor de nieuwe kaart van start en kun je het bezorgadres voor de kaart niet wijzigen. Dit komt doordat de vervangende kaart op dat moment al op de post is gedaan. Annuleer en vervang de kaart als het adres onjuist is.