Je fysieke Shopify Balance-kaart beheren

Wanneer je je Shopify Balance-account aanmaakt, wordt je virtuele kaart automatisch geactiveerd. Als je een fysieke kaart wil, kun je deze aanvragen. Er is een limiet van één virtuele kaart en één fysieke kaart per winkel.

Een fysieke Shopify Balance-kaart aanvragen

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Saldo.

2. Selecteer je hoofdaccount.

3. Klik op Een fysieke kaart bestellen.

4. Optioneel: Pas je Balance-kaart aan door je bedrijfsnaam toe te voegen.

5. Voer je verzendgegevens in of bevestig deze en klik vervolgens op Bestel kaart.

Nadat je je fysieke kaart hebt besteld, kun je de bezorgstatus en geschatte leverdatum bekijken. Ga naar*Financiën* > Balance, selecteer je hoofdaccount en klik onder Je Balance-kaarten op de fysieke kaart.

Om veiligheidsredenen ontvang je mogelijk een melding om je account opnieuw te verifiëren.

Een fysieke Shopify Balance-kaart activeren

Activeer je Shopify Balance-kaart na ontvangst zodat je deze kunt gebruiken. Scan de QR-code van het pakket of ga naar het Shopify-beheercentrum om te beginnen met het proces.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Saldo.

2. Selecteer je hoofdaccount.

3. Klik onder Je Balance-kaarten op Fysieke kaart activeren.

4. Voer de laatste vier cijfers van je Shopify Balance-kaart in en klik op Volgende.

5. Vul een 4-cijferig Persoonlijk Identificatienummer (PIN) in voor je Shopify Balance-kaart, en klik daarna op Volgende.

6. Voer je pincode opnieuw in en klik vervolgens op Bevestigen.

7. Voer de bevestigingscode in die je per sms hebt ontvangen en klik op Activeren. Als je geen sms met je code krijgt, klik je op Code opnieuw verzenden.

Een fysieke Shopify Balance-kaart die niet is bezorgd, opnieuw bestellen

Als je een fysieke kaart voor je Shopify Balance hebt aangevraagd en er een probleem is met de kaart die is geleverd, kun je een nieuwe kaart bestellen.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Saldo.

2. Selecteer je hoofdaccount.

3. Klik onder Je Balance-kaarten op de fysieke kaart.

4. Controleer de bezorgstatus en de geschatte leverdatum van de kaart.

5. Controleer of de verzendgegevens correct zijn.

6. Klik op Annuleren en vervangen of op Nieuwe kaart bestellen.

7. Selecteer Kaart niet ontvangen en klik op Volgende.

Je niet-bezorgde kaart wordt geannuleerd en er wordt vervolgens een nieuwe kaart naar je verzonden.

Je Shopify Balance-kaart vervangen

Als je een vervangende kaart bestelt, wordt je huidige Shopify Balance-kaart geannuleerd. Je nieuwe Shopify Balance-kaart wordt binnen acht werkdagen verzonden via standaardverzending.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Saldo.

2. Selecteer je hoofdaccount.

3. Klik onder Je Balance-kaarten op je fysieke Balance-kaart.

4. Klik op Meer en op Annuleren en vervangen.

5. Selecteer een reden voor de blokkering en vervanging van je Shopify Balance-kaart en klik op Volgende.

6. Controleer je verzendadres om er zeker van te zijn dat het correct is en klik op Bevestigen kaart vervangen. Als je je adres moet bijwerken, klik je op Bewerken, bewerk je je adres en klik je vervolgens op Bevestigen en kaart vervangen.

Om veiligheidsredenen ontvang je mogelijk een melding om je account opnieuw te verifiëren.

Je bedrijfsnaam aanpassen op je Balance-kaart

Je bedrijfsnaam ondergaat een controleproces volgen voordat deze aan je Balance-kaart wordt toegevoegd. Zorg ervoor dat je bedrijfsnaam voldoet aan de richtlijnen om annulering te voorkomen. De bedrijfsnaam mag bijvoorbeeld geen auteursrecht schenden en geen scheldwoorden, geweld of seksueel getinte content bevatten. Als je bedrijfsnaam niet is goedgekeurd, kun je een andere kaart aanvragen en Aanpassing overslaan kiezen om een lege kaart aan te vragen.