Klanten naar hun regiospecifieke URL leiden

Nadat je unieke URL's hebt ingesteld voor je markten met verschillende talen en valuta's, moet je klanten naar hun lokale winkelervaringen leiden. Je kunt de volgende methoden gebruiken om je klanten te helpen de juiste versie van je winkel te vinden die overeenkomt met hun taal- en locatievoorkeuren:

• Automatische domeinomleiding : wanneer je deze instelling in je Shopify-beheercentrum inschakelen, worden bezoekers van je onlinewinkel automatisch omgeleid naar de URL die overeenkomt met hun taal en geografische locatie.
  • Geolocatie-app - Deze gratis app doet taal- en landaanbevelingen aan je klanten op basis van hun geografische locatie en de taal van hun browser of apparaat. Het heeft ook de mogelijkheid om een land- en taal selector weer te geven in de voettekst van je onlinewinkel waarmee je klanten hun taal en land of regio kunnen kiezen.