Hreflang-tags gebruiken om je klanten naar hun regiospecifieke URL te leiden

Hreflang-tags zijn code-elementen in je thema waarmee zoekmachines kunnen bepalen voor welke taal en regio een website is bedoeld en vervolgens de juiste URL retourneren op basis van de taal en locatie van een klant. Je winkel heeft bijvoorbeeld een standaard-URL van johns-apparel.com en een Spaanse URL van es.johns-apparel.com. Wanneer een klant zich in Spanje bevindt en Spaans op hun apparaat of browser heeft ingesteld, vergroot de hreflang-tag in je thema de kans dat de klant naar de Spaanse URL wordt doorgestuurd.

Omdat hreflang-tags je gelokaliseerde URL's identificeren als regionale versies in plaats van dubbele webpagina's, zijn ze nodig voor zoekmachineoptimalisatie (SEO).

Hreflang-tags en metatags worden automatisch gemaakt voor elk internationaal domein of elke submap die je hebt ingesteld. Je sitemaps bevatten ook alle gepubliceerde talen om zoekmachines te helpen de verschillende talen in je winkel te detecteren.