Verzendtarieven in lokale valuta instellen

Bij het instellen van vaste verzendtarieven in een internationale markt, kun je ervoor kiezen om de basis- of de lokale valuta van je winkel te gebruiken voor die markt. Als je de lokale optie selecteert, worden bij de checkout verzendtarieven weergegeven in de lokale valuta van je klant.

Stel, je bent een merchant met Canada als primaire markt en je hebt een grote Europese markt waar je naar verzendt. Je kunt ervoor kiezen om lokale verzendtarieven voor de Europese markt in te stellen en te adverteren, zoals een vast verzendtarief van € 15 of gratis verzending bij een minimale uitgave van € 200. Voor klanten op de Europese markt worden bij de checkout de geadverteerde verzendtarieven weergegeven in hun lokale valuta.

De gekozen valuta wordt toegepast op de productprijs en de ingestelde voorwaarden voor de winkelwagenwaarde.

Je kunt alleen vaste verzendtarieven in lokale valuta's toevoegen als aan een van de volgende voorwaarden is voldaan:

• De verzendzone bevat slechts één land.
  • Als er zich echter meerdere landen in één verzendzone bevinden, delen ze allemaal dezelfde valuta.

Op deze pagina

Voorbeeldconversies

Je kunt een voorbeeld bekijken van de resultaten van elke conversie die wordt toegepast op vaste verzendtarieven.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Markten.
  2. Klik op de markt waar je een voorbeeld van wil bekijken.
  3. Klik op Verzenden.
  4. Klik op het land of de regio om weer te geven welke verzendtarieven momenteel van toepassing zijn.
  5. Klik op Beheren in verzending om een voorbeeld van zowel het lokale tarief als het geconverteerde bedrag te bekijken in de basisvaluta van je winkel.
Aangeven waar je voorbeelden van conversies voor specifieke markten kunt bekijken

Je kunt ervoor kiezen om verzendtarieven te blijven instellen in de basisvaluta van je winkel (niet gelokaliseerd). Deze tarieven worden automatisch geconverteerd om de kosten te dekken.