Het Google & YouTube-kanaal instellen

In het Google & YouTube-kanaal worden producten en relevante informatie over je Shopify-winkel automatisch gesynchroniseerd met het Google Merchant Center. Vervolgens kun je de Google-productfeed rechtstreeks bijwerken vanuit het Shopify-beheercentrum. Voor in aanmerking komende winkels met verkoop in de Verenigde Staten kunnen producten die zijn gesynchroniseerd met het Google Merchant Center via het Google & YouTube-kanaal, gratis worden weergegeven in de zoekvermeldingen op het tabblad Google Shopping.

Het Google & YouTube kanaal koppelen om producten te synchroniseren

Je kunt het Google & YouTube-kanaal installeren via de Shopify App Store. Zie hoe je een app installeert.

Koppel je Google- en Google Merchant Center-account nadat je het Google & YouTube-kanaal hebt geïnstalleerd, zodat je Shopify-producten kunt synchroniseren met Google.

Het Google & YouTube-kanaal werkt alleen als je winkel aan enkele vereisten voldoet. Controleer de vereisten om te zien of het nodig is om iets te wijzigen in je webshop of verzendinstellingen.

Stappen:

1. Klik op Google-account koppelen en selecteer vervolgens een Google-account of maak een nieuwe. Je moet Shopify toestaan om toegang te krijgen tot je Google-accountgegevens.
  2. Controleer de instellingsvereisten voor je webshop en breng eventuele vereiste wijzigingen aan.
  3. Selecteer of maak een Merchant Center-account aan:

1. Selecteer een merchant-account in de vervolgkeuzelijst. De vermelde Merchant Center-id's zijn de id's die zijn gekoppeld aan je Google-account waarbij je Google-account een beheerder is.
    2. Als je geen Merchant Center-account hebt, klik je op Nieuwe maken en maak je een account aan via Google Merchant Center.
  4. Je moet jezelf verifiëren als de Merchant Center-accounteigenaar.

1. Voer in de sectie Verifieer dat jij het bent je telefoonnummer in, selecteer je land in de vervolgkeuzelijst en klik vervolgens op Code sturen om de verificatiecode te ontvangen.
    2. Voer in het dialoogvenster Verifieer dat jij het bent de code van zes cijfers in die je per sms ontvangt op je telefoon.
    3. Klik op Verifiëren.
  5. Klik op Selecteren naast Doelgroep om in te stellen waar je je producten wilt verkopen en selecteer vervolgens een doelgroep en de taal. De valuta-instellingen van je winkel bepalen welke landen en regio's je kunt targeten. De beschikbare talen zijn gebaseerd op de talen die worden ondersteund door Google en zijn afhankelijk van je doelgroep.

6. Optioneel: Als je betaalde marketing op Google instelt, klik je op Selecteren naast Verzendinstellingen en daarna in de vervolgkeuzelijst om automatische of handmatige configuratie van verzendtarieven te selecteren:

1. Selecteer Automatisch verzendinstellingen importeren om je verzendkosten te synchroniseren vanuit Shopify en klik vervolgens op Opslaan. Meer informatie over synchronisatie van je verzendkosten met Google Merchant Center.
    2. Selecteer Handmatig verzendinstellingen instellen in Google Merchant Center om je verzendkosten in te stellen op Google Merchant Center en klik vervolgens op Opslaan.
  7. Optioneel: Stel je voorkeuren voor de titel en beschrijving in voor producten die met Google zijn gesynchroniseerd. Hier vind je meer informatie over het optimaliseren van je producttitels en -beschrijvingen voor Google Shopping.

Nadat je de installatie hebt voltooid, worden producten die beschikbaar zijn in je webshop, automatisch gesynchroniseerd met Google. Voor in aanmerking komende winkels kunnen producten die zijn gesynchroniseerd met Google Merchant Center via het Google & YouTube-kanaal, gratis worden weergegeven op de relevante Google-platforms.

Hier vind je meer informatie over het synchroniseren van Shopify-producten met Google.

Op de overzichtspagina in het Google-verkoopkanaal kun je je productvermelding en marketinginformatie bekijken:

• Productvermeldingen: alle producten die zijn gesynchroniseerd met het Google Merchant Center. Goedgekeurde producten komen mogelijk in aanmerking voor gratis weergave op verschillende Google-platforms, zoals het tabblad Shopping, Google Zoeken, Google Afbeeldingen, Google Maps en Google Lens. Hier vind je meer informatie over de gratis vermelding van producten op Google.
  • Marketing: krijg toegang tot je Google Merchant Center-account, waar je campagnes voor maximale prestaties kunt aanmaken. Meer informatie over campagnes voor maximale prestaties van Google.

Hulp bij Google-producten

Neem contact op met Google om hulp te krijgen met de volgende onderwerpen:

• Google Merchant Center-account
  • Google Ads
  • Kopen op Google
  • Lokale voorraad van Google
  • Google Analytics
  • andere onderwerpen in Google die niet door Shopify worden ondersteund

Je kunt contact opnemen met Shopify Support voor hulp bij het downloaden van het Google & YouTube-kanaal of het instellen van producten.