Shopify Capitalin kauppiaan ennakkomaksu Kanadassa toimiville kauppiaille

Kanadassa Shopify Capital tarjoaa kauppiaan käteisennakkoa. Kauppiaan käteisennakko on tulevien myyntiesi osto, joka tunnetaan myös saamisina. Jos rahoitushakemuksesi hyväksytään, Shopify tarjoaa kertakorvauksen kiinteästä maksusta. Shopify Capital -sopimuksen mukaan tämä kertakorvaus tunnetaan ennakon määränä, ja maksettava yhteensä on ennakon määrä plus kiinteä maksu. Vastineeksi maksat Shopify Capitalille prosenttiosuuden päivittäisestä myynnistäsi, kunnes Shopify vastaanottaa maksettavan kokonaissumman. Päivittäisen myynnin prosenttiosuutta, joka maksetaan Shopifylle, kutsutaan maksusuorituksen osuudeksi. Ennakon määrä ja maksusuorituksen osuus riippuvat riskiprofiilistasi.

Shopify Capital voi esimerkiksi antaa sinulle ennakkomaksuna 5 000 CAD kauppasi tulevaa 5 650 CAD:n arvoista myyntiä vastaan. Lisäksi se perii 10 prosentin maksusuoritusosuuden. Kyseinen summa, 5 000 CAD, siirretään ylläpidossasi määritetylle yrityksesi pankkitilille, ja Shopify Capital saa 10 prosenttia kauppasi päivittäisestä bruttomyynnistä, kunnes koko 5 650 CAD:n summa on maksettu takaisin täysimääräisesti. Voit milloin tahansa maksaa erääntyvän saldon kertasummana.

Koko summan siirtämiselle Shopify Capitalille ei ole määräaikaa. Päivittäisen maksusuorituksen määrä CAD-valuutassa määräytyy kauppasi päivittäisen myynnin perusteella, koska maksusuorituksen määrä on prosenttiosuus kaupan päivittäisestä myynnistä. Maksusuorituksen summa veloitetaan automaattisesti yrityksesi pankkitililtä.

Kauppiaan ennakkomaksun pyytäminen

Jos olet oikeutettu soveltamaan kauppiaan ennakkomaksua, voit tarkastella rahoitusvaihtoehtojasi ja pyytää kauppiaan ennakkomaksua suoraan Shopify Adminin Capital-sivulta. Rahoitusta ei taata, ja sovellettava tarjous voi vanhentua milloin tahansa.

Voit valita kolmesta rahoitusvaihtoehdosta. Kunkin vaihtoehdon ehtoihin sisältyy ennakon määrä, suoritettava kokonaissumma, joka on Shopify Capitalin ostamien tulevien saamisten määrä, sekä maksusuorituksen osuus, joka on prosenttiosuus päivittäisestä myynnistäsi, joka vähennetään ja joka suoritetaan Shopify Capitalille.

Kun olet hakenut kauppiaan ennakkomaksua, pyyntösi tarkistetaan 1-3 arkipäivässä, mutta joissakin tapauksissa tämä voi kestää pidempään. Jos pyyntösi hyväksytään, myönnetty summa siirretään yrityksesi pankkitilille.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Administa kohtaan Asetukset > Capital.
  2. Tarkastele saatavilla olevien rahoitusvaihtoehtojen ehtoja ja klikkaa sitten Hae nyt sen vaihtoehdon alapuolelta, jota haluat hakea.
  3. Vahvista Shopify Capitalille henkilöllisyytesi ja yrityksesi tiedot.
  4. Klikkaa Tarkista ja hyväksy ehdot -valintaikkunassa Shopify Capital -sopimus ja suoraveloitussopimus (PAD), ja tarkista sitten sopimuksen ehdot huolellisesti, ennen kuin lähetät hakemuksesi.
  5. Jos haluat vaihtaa maksupalveluiden tarjoajasi Shopify Paymentsiin, valitse Vaihda maksupalveluiden tarjoajaksi Shopify Payments.
  6. Klikkaa Hyväksy ehdot. Sinua saatetaan pyytää vahvistamaan tietosi Shopify Capitalia varten, vaikka olisit aiemmin saanut rahoitusta Shopify Capitalin kautta.

Kauppiaan ennakkomaksun vastaanottamisen jälkeen myymäläsi päivittäiseen myyntiin perustuva päivittäinen maksusuoritus alkaa kahden arkipäivän sisällä.

Kauppiaan ennakkomaksun maksusuorituksien seuranta

Kun olet vastaanottanut kauppiaan ennakkomaksun, voit seurata kokonaissumman jäljellä olevaa saldoa maksaaksesi sen takaisin tai suorittaaksesi maksun Shopify Adminissa siirtymällä kohtaan Asetukset > Pääoma.

Pääoma-sivulla voit katsoa seuraavia maksusuoritustietoja:

• suoritettava jäljellä oleva saldo tai kokonaissumma
  • suoritettu määrä
  • suoritettujen kokonaissumman prosentuaalinen osuus
  • siirtohistoria

Voit tarkastella kunkin päivän myyntituloja siirtohistoriaosion Kokonaismyynti-sarakkeessa. Voit tarkistaa Summa-sarakkeesta Shopify Capitalille maksettavan summan.

Lataa saldokirjeesi

Voit myös ladata saldokirjeen Shopify Adminisi Capital-sivulta. Saldokirjeellä voit näyttää pankkillesi, että sinulla ei ole enää taloudellisia velvoitteita, tai mikä on nykyinen saldosi.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Administa kohtaan Asetukset > Pääoma.
  2. Klikkaa valintaa Näytä kaikki tapahtumat.
  3. Klikkaa Vie ja sitten Balance-saldokirje.
  4. Tallenna saldokirje laitteellesi.

Jäljellä olevan saldon suorittaminen

Voit maksaa ennakolta minkä tahansa yli 1 CAD:n suuruisen summan tai koko jäljellä olevan saldon kertakorvauksena. Maksu veloitetaan samalta yrityspankkitililtä, joka on sidottu Shopify-tiliisi. Sopimuksesi mukaan tämä on saataviesi takaisinosto. Ostohintaa ei alenneta, kun maksat koko saldosi, eikä maksu takaa lisärahoituksen saamista.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Administa kohtaan Asetukset > Pääoma.
  2. Klikkaa Suorita maksu.
  3. Valitse summa, jonka haluat maksaa:

• Jos haluat tehdä manuaalisen maksusuorituksen, syötä summa Mukautettu summa -kenttään.
    • Jos haluat maksaa koko summan, klikkaa Koko jäljellä oleva saldo.
  4. Klikkaa Seuraava vaihe ja tarkista maksettava summa.

5. Jos olet varma, että haluat maksaa koko jäljellä olevan saldon, valitse valtuutusruutu ja valitse Tee maksu.

Kertamaksun käsittely voi kestää kolme arkipäivää. Kaikki säännölliset maksusuoritukset keskeytetään käsittelyjakson aikana. Saat vahvistussähköpostin, kun kertakorvauksen maksusuoritus on valmis.

Kauppiaan ennakkomaksun maksusuorituksen laskeminen

Jokaista myyntipäivää varten maksusuorituksen laskemiseen käytettävään bruttomäärään sovelletaan kiinteää prosenttia ( maksusuoritusprosentti). Päivinä, jolloin myynti on suuri, maksusuoritus on suuri ja päivinä, jolloin myynti on alhainen, maksusuorituksesi on pienempi. Jatkat maksusuorituksia siihen saakka, kunnes Shopify Capital on saanut koko sovitun määrän tulevia myyntitulojasi (maksettava kokonaissumma). Jokainen maksusuoritus veloitetaan automaattisesti pankkitililtäsi ja siirretään Shopifylle suoraveloitussopimuksesi mukaisesti.Jos myyntiä ei tehdä tiettynä päivänä, maksusuoritusta ei tule kyseessä olevalle päivälle.

Maksusuorituksen laskemiseksi kaupan päivittäiset myyntitulot sisältävät kaikki tilaukset, jotka on merkitty maksetuksi kyseisenä päivänä, riippumatta tilauksen lähteestä, maksun käsittelytavasta tai siitä, onko tilaus myöhemmin palautettu tai peruutettu. Laskettaessa maksusuoritusta ainoat tilaukset, jotka eivät sisälly kauppasi päivittäiseen myyntituloon, ovat Shopify Paymentsin testitilassa tehdyt testitilaukset. Jos testitilaa ei ole otettu käyttöön tilausta tehtäessä, tilaus sisältyy kauppasi myyntituloihin päivän maksusuoritusta laskettaessa.

Tässä taulukossa on esimerkki viiden päivän maksusuorituksista kauppiaalta, joka on myynyt 15 000 CAD:n arvosta tulevia myyntitulojaan Shopify Capitalille prosentin maksusuorituksen osuudella.

Esimerkki maksusuorituksesta
Päivä Päivittäiset tulot Shopify Capitalin osuus Saldo
1 100 CAD 10 CAD 14 990 CAD
2 150 CAD 15 CAD 14 975 CAD
3 125 CAD 12,50 CAD 14 962,50 CAD
4 175 CAD 17,50 CAD 14 945 CAD
5 105 CAD 10,50 CAD 14 934,50 CAD

Toisen kauppiaan ennakkomaksun pyytäminen

Kun olet saanut kauppiaan ennakkomaksun, haluat ehkä hakea toista kauppiaan käteisennakkoa lisärahoitusta varten.

Jos olet oikeutettu anomaan toista kauppiaan ennakkomaksua ja olet maksanut takaisin vähintään 65 % aktiivisesta kauppiaan ennakkomaksusta, uudet rahoitusvaihtoehdot näkyvät Shopify adminin Capital-sivulla.

Jos haet toista kauppiaan ennakkomaksua ja hakemuksesi hyväksytään, varat siirretään pankkitilillesi 2–5 arkipäivän kuluessa. Toisen kauppiaan ennakkomaksusi takaisinmaksu alkaa vasta, kun olet maksanut ensimmäisen kauppiaan ennakkomaksusi kokonaan takaisin.