Shopify Balance ‑tilin hallinnointi

Shopify Balance ‑sivulla voit tarkastella tilitoimintaasi, katsoa tiliotteita ja siirtää varoja.

Saat lisätietoja Shopify Balance ‑kortista korttisi hallinnointia koskevassa osiossa. Saat lisätietoja palkinto-ohjelmasta Shopify Balance ‑palkintoja koskevassa osiossa.

Shopify ei veloita Balance-kortin käytöstä, mutta käteisautomaatit voivat veloittaa maksuja. Lue lisää maksuista tutustumalla käyttöehtoihin.

Shopify Balance ‑tilin edellytykset

Shopify Balance -tilit eivät ole kaikkien kauppiaiden käytettävissä. Jotta voit avata Shopify Balance -tilin, sinun on täytettävä seuraavat vaatimukset:

• kauppasi sijaitsee Yhdysvalloissa tai Puerto Ricossa (muita Yhdysvaltain alueita ei tueta)
  • olet ottanut Shopify Payments -palvelun käyttöösi tai rekisteröitynyt Balanceen rekisteröityessäsi Shopify Payments -palveluun
  • oltava voimassa oleva yhdysvaltalainen henkilötunnus (eli SSN-numero)
  • sinulla on yksi tilin omistaja Shopify Payments -palvelussa (sinulla voi olla kumppanuuksia)
  • käytössäsi on oltava jokin muu Shopifyn sopimus kuin Shopify Plus.

Tilin määrittäminen

Jos sinut on valittu mukaan Shopify Balancen varhaisen pääsyn vaiheeseen, määritä tilisi noudattamalla seuraavia ohjeita.

Vaiheet

1. Siirry Shopify Adminissasi kohtaan Talous > Balance.

2. Klikkaa Avaa tili.

3. Tarkista Shopify Payments ‑tietosi ja klikkaa sitten Vahvista.

4. Syötä SSN-numerosi ja matkapuhelinnumerosi ja klikkaa sitten Vahvista.

5. Vahvista valintaruutujen avulla, että hyväksyt Shopify Balance -tilisopimuksen ja Shopify Balance -korttisopimuksen, mukaan lukien rahoituslaitosyhteistyökumppanien tietosuojakäytännöt ja sähköisen allekirjoituksen ilmoituksen. Valitse sitten Avaa tili.

Kun olet määrittänyt Shopify Balance -tilisi, se yhdistetään Shopify Payments -tiliisi. Maksusi ja Shopify Capitalin kautta saamasi rahoitus talletetaan Shopify Balance -tilillesi.

Oman tilin ylläpito

Kun olet määrittänyt tilisi, voit suorittaa mitä tahansa hallinnointitehtäviä Shopify Balance ‑sivulta.

Shopify Balance ‑tilitietojen tarkasteleminen

Voit tarkastella tili- ja reititysnumeroasi.

Toimi näin:

1. Siirry Shopify Adminissasi kohtaan Talous > Balance.

2. Klikkaa Hallinnoi tiliä.

3. Klikkaa Näytä tiedot.

Turvallisuussyistä saatat saada kehotteen todentaa tilisi uudelleen.

Shopify Balance ‑tiliotteiden tarkasteleminen

Voit tarkastella tiliotteitasi viimeisten 12 kuukauden ajalta.

Toimi näin:

1. Siirry Shopify Adminissasi kohtaan Talous > Balance.

2. Klikkaa tilinumeroasi ja valitse sitten Lataa kuukausittaiset tiliotteet.

3. Klikkaa ladattavan kuukausitiliotteen vierestä Lataa PDF.

Shopify Balance -tilin maksutapahtumia koskevat rajoitukset

Shopify Balance -tililläsi on päiväkohtaiset käyttörajat eri tapahtumatyypeille. Päiväkohtaiset käyttörajat nollataan keskiyöllä UTC-aikaa. Päivittäiset rajoitukset perustuvat valtuutuspäivään, eivät käsittelypäivään. Jos esimerkiksi valtuutat tapahtuman maanantaina, mutta se käsitellään tiistaina, tapahtuma huomioidaan maanantain päivittäisessä rajoituksessa.

Tapahtumarajojen tarkasteleminen

Voit tarkastella Balance-kortin ostoja ja käteisnostoja koskevia rajoja.

1. Siirry Shopify Adminissasi kohtaan Talous > Balance.

2. Klikkaa Hallinnoi kortteja tai Hallinnoi tiliä.

3. Klikkaa Kortin hallinnointi ‑kohdan alta korttia, jota haluat tarkastella.

Siirtorajojen tarkasteleminen

Voit tarkastella Balance-tilin rahasiirtojen rajoja.

1. Siirry Shopify Adminissasi kohtaan Talous > Balance.

2. Klikkaa Siirrä rahaa.

Päiväkohtainen käyttörajasi näkyy Summa-kohdan alapuolella.

Varojen siirtäminen Shopify Balance ‑tilillesi tai Shopify Balance ‑tililtäsi

Siirrot lähetetään välittömästi, mutta toimitus voi kestää enimmillään kolme arkipäivää. Näet jäljellä olevan päivittäisen siirtorajan Siirrä rahaa -sivulla. Tällä hetkellä voit siirtää varoja vain Yhdysvaltain dollareina.

Varojen siirtäminen Shopify Balance ‑tilillesi

1. Siirry Shopify Adminissasi kohtaan Talous > Balance.

2. Klikkaa Siirrä rahaa.

3. Kopioi Shopify Balance -tilisi tiedot klikkaamalla leikepöytäkuvaketta Lisää varoja Balanceen -kohdassa.

4. Kirjaudu sisään olemassa olevalle yrityksesi pankkitilille tai henkilökohtaiselle pankkitilillesi, josta haluat nostaa rahaa.

5. Suorita pankin normaali prosessi rahojen siirtämiseksi pankista Shopify Balance -tilisi tietoja käyttämällä.

Varojen siirtäminen Shopify Balance ‑tililtä

1. Siirry Shopify Adminissasi kohtaan Talous > Balance.

2. Klikkaa Siirrä rahaa.

3. Syötä siirron tiedot kohdassa Siirrä varoja Balancesta.

4. Valinnainen: Luo uusi maksusaaja klikkaamalla Lisää tili. Sinulla on oltava maksunsaajan tilinumero ja reititysnumero, jotta voit siirtää varoja.

5. Valinnainen: Syötä kuvaus. Kuvaus näkyy vastaanottajan tilillä.

6. Klikkaa Seuraava.

7. Vahvista, että tiedot ovat oikein, ja klikkaa sitten Siirrä varat.

Turvallisuussyistä saatat saada kehotteen todentaa tilisi uudelleen.

Maksujen vastaanottaminen Shopify Balance -tilin avulla

Kun rekisteröit uuden Shopify Balance -tilin, se määritetään automaattisesti Shopify Payments -maksutiliksi. Balance-tilin avulla voit vastaanottaa Shopify Payments -tuloja jo yhden arkipäivän kuluttua. Arkipäivät eivät sisällä viikonloppuja tai Yhdysvaltain juhlapäiviä.

Maksutilisi vaihtaminen

Voit muuttaa milloin tahansa tiliäsi, jonne Shopify Payments -tulosi talletetaan.

Toimi näin:

1. Siirry Shopify Adminissasi kohtaan Talous > Balance.

2. Klikkaa Shopify Balance -sivulla Hallinnoi tiliä.

3. Klikkaa Shopify Balance -sivulla Muuta maksutiliä.

4. Anna Vahvista vanha pankkitili -kohdassa Shopify Balance -tilitiedot.

5. Anna uudet tilitiedot ja klikkaa Tallenna.

6. Valitse tilisi vaihtamisen syy ja klikkaa Vahvista.

7. Klikkaa Valmis.

Kassavirtatiedot

Kassavirtatietojen peittokuva näyttää kassavirran yhdellä silmäyksellä viimeisen kahden kuukauden ajalta. Voit verrata tuloja kuluihin nähdäksesi, ansaitsetko vai menetätkö rahaa. Kassavirtatiedoissa kulusi jaetaan viiteen merkittävimpään kululuokkaan, jotta voit varmistaa, että rahasi kuluvat oikeisiin kohteisiin. Voit myös tarkastella kokonaissummaa tulevassa Shopify-laskussasi.

Saat tarkemman yleiskuvan kauppasi taloudesta kohdasta Raha-asioiden yleiskatsaus.

Toimi näin:

1. Siirry Shopify Adminissasi kohtaan Talous > Balance.

2. Klikkaa Kassavirta tässä kuussa -kohdassa Näytä kaikki tiedot.