Parhaan SEO-strategian valitseminen kansainvälisille verkkotunnuksillesi

Kansainvälisten verkkotunnusten määrittämistapoihin liittyy erilaisia hakukoneoptimointia (SEO) koskevia huomioon otettavia seikkoja. Voit luoda aluekohtaisia URL-osoitteita käyttämällä yhtä tai useampaa tapaa.

Jos et ole varma, mitä tapaa haluat käyttää, tutustu seuraaviin tietoihin, ennen kuin aloitat.

Hakukoneoptimoinnissa huomioitavaa alikansioita käytettäessä

Alikansiot ovat ensisijaisen verkkokauppasi osoitepalkissa näkyvän verkkotunnuksen alihakemistoja tai polkuja. Jos kauppasi ensisijainen verkkotunnus on esimerkiksi johns-apparel.com, voit luoda Kanadaa varten alikansion, jonka URL-osoite on johns-apparel.com/en-ca, ja Ranskaa varten alikansion, jonka URL-osoite on johns-apparel.com/fr-fr.

Jos olet ottamassa Shopify Markets -palvelua käyttöön ensimmäistä kertaa, alikansiot ovat paras vaihtoehto seuraavista syistä:

• Alikansiot vaativat vain vähän asennustoimenpiteitä.
  • Alikansioiden avulla voit ohjata vierailijat automaattisesti URL-osoitteeseen, joka vastaa heidän kieli- ja sijaintiasetuksiaan.
  • Koska alikansiot käyttävät ensisijaista verkkotunnustasi, aluekohtaiset URL-osoitteet hyötyvät kauppasi nykyisestä hakusijoituksesta ja sivuston linkkivahvuudesta.

Hakukoneoptimoinnissa huomioitavaa aliverkkotunnuksia käytettäessä

Aliverkkotunnukset ovat ensisijaisen verkkotunnuksen alajoukko, joka lisätään verkkotunnuksesi etuliitteeksi. Jos kauppasi ensisijainen verkkotunnus on esimerkiksi johns-apparel.com, voit luoda Kanadassa käytettävän aliverkkotunnuksen, jonka URL-osoite on ca.johns-apparel.com ja Ranskassa käytettävän aliverkkotunnuksen, jonka URL-osoite on fr.johns-apparel.com.

Koska aliverkkotunnukset kuuluvat ensisijaiseen verkkotunnukseesi, voit ottaa ne käyttöön ilmaiseksi sekä Shopifyn hallinnoimissa verkkotunnuksissa että kolmannen osapuolen verkkotunnuksissa. Ne eivät kuitenkaan välttämättä hyödy yhtä voimakkaasti ensisijaisen verkkotunnuksen hakusijoituksesta ja avainsanoista kuin alikansiot, ja sivuston linkkivahvuuden kehittäminen voi kestää niillä kauemmin.

Hakukoneoptimoinnissa huomioitavaa ylätason verkkotunnuksia käytettäessä

Ylätason verkkotunnus on verkkotunnuksen lopussa oleva pääte. Jos haluat käyttää ylätason verkkotunnuksia aluekohtaisissa URL-osoitteissa, sinun on ostettava erillinen maakohtaisen ylätason verkkotunnuksen (ccTLD) pääte jokaiselle määritettävälle kohdemarkkinalle. Jos esimerkiksi kauppasi ensisijainen verkkotunnus on johns-apparel.com, voit ostaa Kanadassa käytettävän .ca-verkkotunnuksen, jonka URL-osoite on johns-apparel.ca ja Ranskassa käytettävän .fr-verkkotunnuksen, jonka URL-osoite on johns-apparel.fr.

Käytä ylätason verkkotunnuksia vain silloin, kun sinulla on tietty kohdentamisstrategia uusia markkina-alueita varten, joille olet laajentamassa toimintaasi. Koska ylätason verkkotunnukset ovat täysin erillään toisistaan, kauppasi jokainen aluekohtainen versio luo oman linkkivahvuuden ja hakusijoituksen. Tämän takia menetelmä on hitain ja vaivalloisin tapa kehittää hakukoneoptimointia.

Hakukoneoptimoinnissa huomioitavaa pelkkää ensisijaista verkkotunnusta käytettäessä

Ensisijainen verkkotunnus on verkkokaupassa asiakkaille osoiterivillä näkyvä verkkotunnus.

Tämän menetelmän avulla voit tarjota lokalisoituja ostokokemuksia eri kielillä ja valuutoilla luomatta aluekohtaisia URL-osoitteita. Sen sijaan samaa URL-osoitetta käytetään jokaiseen määrittämääsi kieleen ja valuuttaan.

Koska aluekohtaisia URL-osoitteita ei luoda, tämä menetelmä ei auta sinua hankkimaan hakukoneoptimointia toissijaisilta markkina-alueilta.