Verkkokaupan nopeuden parantaminen

Useat tekijät vaikuttavat verkkomyyntiin, joista joitakin voit hallita.

Jos et tiedä, miten nopeasti verkkokauppasi toimii tänään, voit tarkastella verkkokaupan nopeusraporttia .

Tekijät, joita voit hallita

Asiakkaan laite, verkko ja sijainti

Asiakkaat käyvät kaupassasi eri puolilta maailmaa ja erilaisilla laitteilla ja Internet-yhteyksillä. Tämä tarkoittaa, että kauppasi saattaa latautuu niihin nopeammin tai hitaammin näiden tekijöiden mukaan.

Jos asiakas ottaa sinuun yhteyttä ja pyytää sinua kauppasi nopeudesta, pyydä asiakasta tarkistamaan, että ne ovat selaimen uusimmassa versiota, että ne ovat äskettäin poistaneet välimuistiensa ja että niiden internetpalveluntarjoajan suorituskyky ei ole lopussa eikä sen suorituskyky heikentynyt.

Shopifyn infrastructure

Shopify isännöi verkkokauppaasi nopeissa, globaaleissa palvelimissa eikä rajoita kaupan kaistankäyttöäsi. Voit tarkistaa Shopify-kaupan tilan Shopifyn tilauksessa.

Seuraavassa on joitakin ominaisuuksia, jotka vaikuttavat verkkokaupan nopeuteen.

Sisällön toimitusverkosto (CDN)

CDN tarkoittaa sisällön jakeluverkostoa. Shopify tarjoaa kauppiaille maailmanlaajuisen CDN: n, joka toimii voimakkaasti ja varmistaa, että verkkokauppa latautuu nopeasti ympäri maailmaa. Voit tarkistaa CDN: n tilan voimakkaasti tilasivulla.

Paikallisen selaimen välimuisti

Kauppasi kätkee tai tallentaa joitakin elementtejä, jotka on tehty väliaikaisesti asiakkaan paikallisessa varastoinnissa. Kun asiakas seuraavan kerran vierailee verkkokaupassasi, selain voi ladata resursseja välimuistista sen sijaan, että hän lähettää toisen pyynnön palvelimelle.

Shopify määrittää kaupan välimuistiselaimille välimuistin vuodeksi jokaisen tiedoston osalta. Tiedostot, jotka voivat olla välimuistissa, sisältävät kuvatiedostot, PDFs, JS-tiedostoja ja CSS-tiedostoja.

Palvelinpuolen sivun välimuisti

Paikallisen selaimen välimuistin lisäksi Shopify kätkee palvelimille sivutason sivuja. Kun sivu ladataan ensimmäisen kerran, se voi olla hitaampaa, mutta myöhemmät sivun lataukset ovat nopeampia, koska asiakkaat saavat välimuistiin tallennettua kopiota.

content_for_header Liquid-tunnisteen sisällä olevat tiedot

{% content_for_header %} Liquid-tunniste käyttää monenlaisia verkkokaupan ominaisuuksia, kuten suorituskykyanalyysejä ja valinnaisia ominaisuuksia, kuten dynaamiset kassapainikkeet. Lataus tämä tunniste ja vastaavat hyödykkeet vaikuttaa kaupan nopeuteen. Shopify optimoi tunnisteen ja sen omaisuuden nopeammin.

Tekijät, joita voit hallita

Seuraavassa on muutamia tekijöitä, jotka saattavat vaikuttaa verkkokaupan nopeuteen ja siihen, miten voit tehdä niihin osoitteita.

Sovellukset

Kun lisäät verkkokauppaasi sovelluksen toiminnallisuuden tai ulkoasun muuttamiseksi, ne lisäävät teemaan koodia, jotta ne voidaan suorittaa. Joitakin koodia voidaan poistaa tai järjestää uudelleen, jotta verkkokauppasi suorituskyky paranee. Jos et käytä sovellusta, voit poistaa sen.

Jos olet sitä mieltä, että sovellus hidastaa kauppaa, tee seuraavat toimet:

Teemat

Teemat koostuu Liquid, HTML, CSS ja JavaScript Code-koodista. Kun muokkaat tai mukautat teemoja, tiedostokoko voi lisääntyä ja vaikuttaa kaupan nopeuteen.

Jos olet sitä mieltä, että jokin teemasi on hidastu kaupastasi, tee seuraavat toimet:

Teeman tai sovelluksen ominaisuudet

Tietyt ominaisuudet, ollessaan käytettävissä, saattavat vaikuttaa myös kaupan nopeuteen. Esimerkiksi jotkin pikakatseluun lisäponnahdusikkunat latautuvat ennen kunkin tuotesivun tietoja, kun kokoelman sivu latautuu. Kun lataat lisädataa, jonka asiakkaat eivät käytä, se voi vaikuttaa kauppasi nopeuteen lisäämättä arvoa.

Jos jokin toiminnallisuus hidastaa kauppaasi, voit tehdä seuraavat toimenpiteet:

Monimutkaiset tai tehottomat Liquid-koodit

Voit muokata lähes kaikkia Liquideja, joita käytetään kaupan hahmontamiseen. Liquid-koodilla on tehokkaita ja tehottomia kirjoitustapoja. Monimutkaisien toimintojen lisääminen toistuvasti voi lisätä Liquidin latausaikaa, joka vaikuttaa kaupan kokonaisnopeuteen.

Jos haluat esimerkiksi tilata tuotteet kokoelmasta hinnalla, sinun pitää tehdä se ennen kuin yhdistät tuotteet kokoelmaasi, eikä osana silmukan koodia. Tämä johtuu siitä, että tuotteiden järjestys ei muutu kunkin tuotteen osalta ja että tuotteiden järjestys lisää käsittelyaikaa.

Jos olet huolissasi siitä, että koodia ei ole optimoitu, voit tehdä seuraavat toimet:

Kuvat ja videot

Piilotetut kuvat ja kuvat, jotka on piilotettu näkyvistä, voivat häiritä muiden, tärkeiden sivujen lataamista. Jos käyttäjien on odotettava, että suuret kuvat latautuvat, he saattavat kokea kaupan olevan hidas.

Shopify lisää joitakin suojatoimenpiteitä, joiden avulla voit estää verkkokaupan ylikuormituksen kuvien tai videoiden avulla. Esimerkki:

• Kotisivullasi ei voi olla yli 50 tuotetta kokoelmasivulla tai 25 osioissa.
  • Moni teema vältää kuvien lataamista, jotka eivät tällä hetkellä ole näytössä.
  • Monet teemat myös latautuvat tiettyä kokoa varten kuvan näytön koon mukaan.

Nämä takeet eivät kuitenkaan täysin estä kuvia tai videoita heikentämättä verkkokaupan tehokkuutta.

Jos kuvat hidastavat kauppaasi, tee seuraavat toimenpiteet:

• Tutustu kuvien optimointioppaaseen.
  • Varmista, että diaesitykset ovat 2-3 dian pituisia tai käytä yhtä kuvaa.
  • Kysy teeman kehittäjältä neuvoa siitä, miten kuvia kannattaa käyttää sen teemassa.
  • Palkkaa Shopify-asiantuntija avuksesi.

Fontit

Voit valita verkkokaupassasi tekstin useista eri fonteista. Jos kuitenkin käytät fonttia, jota ei ole valmiiksi asiakkaasi tietokoneella, fontti täytyy ladata, ennen kuin tekstisi voidaan näyttää. Tämä vaikuttaa siihen, miten nopeasti kauppasi latautuu.

Jotta asiakkaan tietokoneelle ei tarvitsisi ladata uutta fonttia, voit käyttää järjestelmäfonttia. Järjestelmäfontti on fontti, joka on valmiiksi asennettu useimpiin tietokoneisiin. Voit käyttää Shopify-teemassasi seuraavia järjestelmäfontteja:

• Lucida Grande
  • Trebuchet MS
  • Garamond
  • Palatino
  • Times New Roman
  • Courier New
  • Monaco

Voit käyttää fonttityylejä, kuten lihavointia tai kursivointia, kun käytät mitä tahansa yllä mainituista fonteista.

Vianmääritystyökalut

Alla on työkaluja, joiden avulla voit tutkia verkkokaupan nopeutta.

Lighthouse

Shopifyn verkkokaupan nopeusraportissa käytetään majakkaa, joka mittaa kaupan nopeutta. Oman Lighthouse-raportin avulla voit tarkastella kaupan sivujen yksityiskohtaisempia tietoja Google PagePeedin kävijätietojen avulla. Lisätietoja siitä, mitä nämä mittarit tarkoittavat, on Google Lighthouse-suorituskykypisteiden käyttöohjeissa. Voit myös palkata Shopify Expert -asiantuntijan, joka auttaa sinua ymmärtämään mittarit ja ehdottamaan parannuksia.

Shopify Theme Inspector for Chrome

Chrome Shopify Theme Inspector on profilointityökalu, joka käyttää liekki-kaaviota Liquid-hahmonnustehon näyttämiseksi. Tämän työkalun avulla voit tunnistaa verkkokaupan sivuja hidastavia koodirivejä. Lue, miten voit käyttää Shopify Theme Inspector-tarkastajaa.

Jos haluat saada tukea

Jos käytät Shopifyn ilmaista teemaa, Shopify-tuki voi auttaa sinua perustehokkuuden parantamisessa.

Jos käytät kolmannen osapuolen teemaa ja tarvitset apua, sinun on otettava yhteyttä teemakehittäjään tai palkata Shopify Expert-asiantuntija.

Jos sinulla on kehitystiimi tai yhteistyökumppani, voit myös ottaa yhteyttä heihin saadaksesi lisäohjeita.