Google Smart Shopping -kampanjoiden luominen

Kun olet liittänyt Google Ads-tilisi Google Shopping-sovellukseen, voit luoda Shopifyssa automaatioita Google Smart Shopping -kampanjoihin. Google Smart Shopping -kampanjat auttavat sinua markkinoimaan tuotteitasi ja lisäämään verkkokauppaasi kohdistuvaa liikennettä. Lisätietoja Google Smart Shopping -kampanjoista on saatavilla Google Ads -ohjeissa.

Voit hallita ja seurata Smart Shopping -kampanjoitasi Shopifyn Markkinointi-sivulla. Jos haluat kuitenkin muokata Google Shopping -asetuksia tai synkronoida uusia tuotteita, siirry Google Shopping -sovelluksen sivulle.

Luo Google Smart Shopping -kampanja

Kun olet määrittänyt Google Shopping-sovelluksen, yksi markkinointiautomaatioista, jonka voit määrittää Shopifyssa, on Google Smart Shopping -kampanja.

Kun luot markkinointitoimenpiteen tai automaation Shopifyssa, voit tallentaa sen luonnoksena ja julkaista sen, kun se on valmis, jotta voit valmistella markkinointia etukäteen.

Toimintovaiheet:

Google Smart Shopping -kampanjatoimenpiteiden tiedot

Kampanjan budjetti (päivä) – Keskimääräinen päiväbudjetti dollareina. Suositeltava keskimääräinen päiväbudjetti on vähintään 5 dollaria. Google ehdottaa tätä summaksi, joka sinun on käytettävä, ennen kuin Google Smart Shopping -kampanjat vaikuttavat myyntiin.

Hallitse Google Shopping -kampanjaasi

Voit tarkistaa Google Shopping -kampanjasi vaikutukset Shopifyn Markkinointi > Automaatiot -sivulta. Voit tarkastella seuraavia tietoja:

• Myynti yhteensä – Google Shopping -kampanjan myyntimäärä yhteensä
  • Näyttökertoja yhteensä – Google Shopping -mainoksen näyttökertojen kokonaismäärä Googlessa
  • Napautukset yhteensä – mainosten saamien napautusten kokonaismäärä
  • Tilaukset yhteensä – Google Shopping -kampanjaan perustuvien tilausten kokonaismäärä
  • Napautuskohtainen hinta – keskimääräinen summa, jonka maksat yhdestä mainoksesi napautuksesta
  • Hankintakohtainen hinta – mainosten kokonaiskustannukset jaettuna tilausten kokonaismäärällä

Voit muokata keskimääräiseen päiväbudjettiisi kohdistettua rahasummaa tai keskeyttää kampanjan napauttamalla Hallitse kampanjaa.

Jotta käytössäsi on varmasti tarpeeksi tietoa, käynnistä kampanja 15 päivää ennen kuin alat arvioida sen tuloksia. Lisätietoja kampanjan onnistumisen mittaamisesta on Google Ads -työkalun ohjeessa.

Google Smart Shopping -kampanjoiden muokkaaminen, keskeyttäminen tai poistaminen

Voit muokata, keskeyttää tai poistaa luonnoksia ja julkaistuja automaatioita, jolloin voit hallita Google Smart Shopping -kampanjoita Shopifysta.

Kun muokkaat markkinointitoiminnon tai automaation luonnosta, voit tallentaa tekemäsi muutokset tai julkaista ne. Markkinointitoimintojen ja automaatioiden luonnokset on listattu Shopifyn Markkinointi-sivulla, jolla on Luonnos-tarra.

Kun poistat toiminnon tai automaation Shopifysta, sinua ei laskuteta siitä enää. Shopify synkronoituu vastaavaan palveluun kuten Facebookiin tai Googleen, jotta voit päivittää tilisi ja tekemäsi muutokset. Kun toiminto tai automaatio poistetaan Shopifyn ulkopuolella, siitä näkyy Poistetaan-tilassa. Kun toiminto on kokonaan poistettu Shopifyn ulkopuolella, se poistetaan Shopifyn Markkinointi-sivulta . Markkinointitoiminnon ja automaation poistaminen on pysyvää.

Shopifyn ulkopuolella luodut markkinointitoimenpiteet täytyy poistaa palvelusta, jossa ne on luotu.

Apua Google Ads -palvelun käyttöä varten

Ota yhteys Google Ads -palveluun saadaksesi apua seuraaviin aiheisiin:

• Google Ads -laskutus ja -laskut
  • käytännöt, mainosarvostelut ja kampanjan optimointi
  • sellaisten mainostyyppien määrittäminen, joita Google Shopping -sovellus ei tue, esimerkiksi videokampanjat
  • Google Merchant Center
  • Google Analytics

Voit ottaa yhteyttä Shopifyn tukeen, jos tarvitset apua Google Shopping -sovelluksen käyttöönotossa tai sovelluksen käytössä.