Google & YouTube -kanavan vaatimukset

Jotta voit käyttää Google & YouTube -kanavaa, Shopify-kauppasi täytyy täyttää muutamia vaatimuksia.

Kaupan vaatimukset

Jotta voit käyttää Google & YouTube -kanavaa, sinun on varmistettava, että verkkokauppasi täyttää Google Merchant Centerin vaatimukset:

• Tarvitset Shopify-verkkokaupan, jota ei ole suojattu salasanalla.
  • Sinun on lisättävä kelvollinen maksupalveluiden tarjoaja Shopify Adminissa.
  • Sinun on lisättävä verkkokauppaasi hyvityskäytäntö ja käyttöehdot. Lisätietoja käyttöehtojen lisäämisestä Shopifyhin. Näiden käytäntöjen on oltava käytettävissä alatunnisteen navigointivalikossa. Jos et ole lisännyt kaupan käytäntöjä alatunnisteen navigointivalikkoon, klikkaa Lisää palautuskäytäntö ja käyttöehdot alatunnisteen navigointivalikkoon asetusten toimintalistasta.
  • Sinun on lisättävä yhteystietosi verkkokaupassasi olevalle sivulle niin, että tiedot ovat näkyvissä asiakkaille. Sinun on annettava vähintään yksi yhteydenottotapa, kuten sähköpostiosoite, puhelinnumero, postiosoite tai yhteydenottolomake. Lue lisää yhteystietojen lisäämisestä.
  • Sinun on kyettävä toimittamaan tuotteitasi johonkin tuettuun maahan ja tuotteiden on oltava tarjolla kyseisen maan valuutassa.

Tuotteiden toimitusmaasta riippuen saatat myös joutua määrittelemään toimituskulusi täyttääksesi Google Merchant Centerin vaatimukset.

Asennuksen aikana voit tarkastella tarkistusluetteloa tehtävistä, jotka sinun tulee suorittaa, jotta kauppasi täyttää Google Merchant Centerin vaatimukset. Voit klikata vaatimuksen vieressä olevaa linkkiä siirtyäksesi Shopify-sivulle, jossa voit suorittaa kyseiset tehtävät.

Yhteystietojen lisääminen

Google Merchant Centerissä on tarkat ohjeet yhteystietojen esittämisestä asiakkaille tarkoitetulla verkkosivulla. Varmista, että vähintään yksi seuraavista yritykseesi liittyvistä tiedoista on näkyvissä asiakkaille:

• postiosoite
  • puhelinnumero
  • sähköpostiosoite
  • yhteydenottolomake

Jos nämä tiedot eivät ole helposti saatavilla kaupassasi etkä ole varma, missä nämä tiedot tulisi esittää, saat Sivut-kohdasta lisätietoja siitä, kuinka voit lisätä Tietoa meistä -sivun kauppaasi.

Google-tilin vaatimukset

Jotta voit määrittää Google & YouTube -kanavan, sinulla on oltava Google-tili ja Google Merchant Center -tili. Google Merchant Center on työkalu, jonka avulla voit ladata kauppaasi ja tuotteitasi koskevat tiedot Googleen ja asettaa ne saataville Googlen Maksimitulokset-kampanjoissa ja muissa Googlen palveluissa. Lue lisää Google Merchant Centeristä.

Jos sinulla ei ole Google-tilejä, voit luoda ne samalla, kun määrität Google & YouTube -kanavan.

Google Merchant Center -tili on liitettävä vahvistettuun verkkotunnukseen, jota ei ole liitetty toiseen tiliin. Kun yhdistät Google Merchant Center -tilin Google & YouTube -kanavaan, Shopify-kauppasi verkkotunnus lunastetaan automaattisesti, ellei sitä ole liitetty toiseen Google-tiliin. Jos verkkotunnuksesi on liitetty toiseen Google Merchant Center -tiliin, voit siirtää lunastetun verkkotunnuksen siihen Google Merchant Center -tiliin, jonka olet yhdistänyt Shopifyhin.

Asioita, jotka sinun tulee ottaa huomioon, ennen kuin synkronoit olemassa olevan Google Merchant Center -tilin Shopifyn kanssa

Kun määrität Google & YouTube -kanavan ja yhdistät olemassa olevan Google Merchant Center -tilin, seuraavat tiedot synkronoidaan Shopify-kaupasta Googleen:

• verkkokauppasi verkkotunnus
  • tietoja tuotteista, jotka ovat saatavilla verkkokaupassasi
  • Shopify-kauppasi olennaisimmat asetukset, kuten toimituskulut ja verot

Google Merchant Centerin asetuksiin tekemäsi muutokset voivat vaikuttaa Google & YouTube -kanavan kykyyn synkronoida tilisi ja käynnissä oleviin Googlen Maksimitulokset-kampanjoihisi.

Google & YouTube -kanava synkronoi tuotteesi erillisessä vaiheessa sen jälkeen, kun olet yhdistänyt Merchant Center -tilisi. Jos olet jo määrittänyt tuotesyötteen, se korvataan mahdollisten ristiriitojen ehkäisemiseksi Shopify-kauppasi ja Merchant Center -tilisi välillä. Lue lisää synkronoitavien tuotteiden hallinnasta kohdassa Tuotteiden synkronointi.

Toimitusvaatimukset

Tuotteiden toimitusmaasta riippuen saatat myös joutua määrittelemään toimituskulusi täyttääksesi Google & YouTube -kanavan vaatimukset ennen kuin voit käyttää sovellusta. Lue lisää usean vaadituista toimitusasetuksista Google Merchant Centerin ohjeista.

Google & YouTube -kanava tukee kuljetuspalvelun laskemia toimituskuluja vain tiettyjen Australiassa, Saksassa ja Yhdysvalloissa sijaitsevien kuljetuspalveluiden ja palveluiden kohdalla. Varmista Google Merchant Center -ohjeesta, mitä kuljetuspalveluja ja palveluja Google tukee. Jos käytät ei-tuettua kuljetuspalvelua tai asut toisessa maassa tai toisella alueella, sinun on käytettävä mukautettuja kiinteitä toimitushintoja.

Jos Google tukee kohdemaatasi ja sinun on lisättävä toimituskulut Google & YouTube -kanavaan, voit tuoda toimitusasetukset Shopify-kaupastasi automaattisesti. Muussa tapauksessa voit määrittää toimituskulusi manuaalisesti Google Merchant Centerissä. Ota huomioon seuraavat seikat, ennen kuin tuot kauppasi toimitusasetukset Google & YouTube -kanavaan:

• Tuomalla kulut voit lähettää tuotteitasi vain Google & YouTube -kanavasi kohdemaahan.
  • Yleisessä toimitusprofiilissasi on oltava määritettynä toimitusalue maata varten, johon toimitat tuotteita.
  • Varmistaakseen, että tuoteluetteloidesi arvioidut toimituspäivät ovat tarkkoja, Google laskee toimitus- ja käsittelyaikasi seuraavien tietojen perusteella:
    • Jos kaupassasi on mukautettuja kiinteitä hintoja, jotka sisältävät kuljetusajan, Google Merchant Centerin toimitusaika perustuu Lähetys ja toimitus -asetuksissa määrittämääsi kuljetusaikaan.
    • Jos et käytä mukautettuja kiinteitä hintoja, jotka sisältävät toimitusajat, toimitusaika perustuu alueellasi tyypillisiin toimitusaikoihin.
    • Oletusarvoisesti käsittelyaikasi perustuu Shopify-kauppiaiden keskimääräiseen käsittelyaikaan.

Toimitusasetusten automaattinen tuominen kaupasta

Jos olet määrittänyt toimitusalueen maata varten, johon lähetät tuotteita, voit tuoda toimitusasetukset automaattisesti kaupastasi.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla Google.

3. Klikkaa Avaa myyntikanava.

4. Klikkaa Yleiskatsaus > Asetukset.

5. klikkaa Tuotesyöte-osassa Valitse-kohtaa, joka on Toimitusasetukset-kohdan vieressä.

6. Valitse Määritä toimitusasetukset -kohdassa Tuo asetukset automaattisesti. Shopify kokeilee, onnistuuko toimitusasetusten tuominen kaupastasi:

Aina kun kaupan toimitusasetukset päivitetään, muutokset tuodaan automaattisesti uudelleen Google Merchant Centeriin.

Tuotteiden vaatimukset

Google vaatii tiettyjä tietoja tuotteistasi, ennen kuin voit julkaista ne Googlessa. Google & YouTube -kanava tuo olemassa olevat tuotetiedot Shopifysta, mutta saatat joutua lisäämään joitakin lisätietoja, ennen kuin voit synkronoida tuotteita Google Merchant Centerin kanssa.

Useimpiin tuotteisiin täytyy lisätä vain seuraavat tiedot:

Googlella on myös tiettyjä vaatimuksia seuraaville tuoteluokille:

• Vaatteet ja asusteet
  • Media
  • Kirjat

Tuotevaihtoehdot sekä tuot versiot, on oltava englanniksi, jotta ne voidaan synkronoida Googlen kanssa.

Google-tuoteluokka

Jotta voit varmistaa, että tuotteesi on luokiteltu oikein Googlessa, sinun kannattaa lisätä tuotteisiisi Googlen tuoteluokka. Jos et lisää tuoteluokkia, Google määrittää tuotteelle automaattisesti luokan, mutta luokittelussa saattaa tapahtua virheitä. Lue lisää tuoteluokista Googlen oppaasta.

Yksilölliset tuotetunnisteet

Google edellyttää, että jokaisella tuotteella on yksilöllinen tuotetunniste. Näiden tunnisteiden avulla Google löytää tuotteesi kanssa samankaltaisia tuotteita Google Shoppingissa. Jos nämä tunnisteet ovat väärin, Google ei julkaise tuotteitasi ja tilisi saatetaan estää. Lue lisää yksilöllisistä tuotetunnisteista Google Merchant Centerin ohjeista.

Jos tuotteella on GTIN-koodi (Global Trade Item Number), sinun täytyy lisätä se, ennen kuin voit julkaista tuotteen. Voit lisätä GTIN-koodin version tuotetietoihin.

Jos tuotteella ei ole GTIN-koodia, sinun täytyy lisätä MPN-koodi (Manufacturer Part Number) ja tuotemerkki tuotteen tietoihin Google & YouTube -kanavassa.

Googlen tuoteluokkien erityisvaatimukset

Googlella on erityisiä vaatimuksia tuotteille, jotka sijoittuvat Googlen tuoteluokkiin vaatteet ja asusteet, media tai kirjat. Kun valitset tuotteelle luokan Google & YouTube -kanavassa, sinun on annettava tuotteesta seuraavat lisätiedot.

Vaatteiden ja asusteiden tuotevaatimukset

Vaatteet ja asusteet -luokkaan kuuluvien tuotteiden kohdalla saatetaan vaatia tiettyjä tuotetietoja, ennen kuin ne julkaistaan. Tarkista Google Merchant Centerin ohjeista, täytyykö sinun lisätä tuotteeseesi seuraavat tiedot:

Median tuotevaatimukset

Musiikki-, elokuvat- tai videopelit-luokkiin kuuluvissa tuotteissa täytyy olla yksilöllisenä tuotetunnisteena UPC-, EAN- tai JAN-koodi. Lue lisää Googlen yksilöllisistä tuotetunnisteista Google Merchant Centerin ohjeista.

Kirjojen tuotevaatimukset

Kirjat-luokkaan kuuluvissa tuotteissa täytyy olla yksilöllisenä tuotetunnisteena ISBN-koodi. Lue lisää Googlen yksilöllisistä tuotetunnisteista Google Merchant Centerin ohjeista.

Kun Shopify-tuotteesi näkyvät Google Shopping -mainoksissa, Google Merchant Center muuntaa tuotteiden hinnat automaattisesti asiakkaan paikalliseen valuuttaan. Google-mainosta napauttaneet asiakkaat ohjataan tuotesivulle, jossa näkyy sama valuutta ja hinta kuin mainoksessakin. Lue lisää Google & YouTube -kanavan valuutanmuunnoksista Google Merchant Centerin ohjeista.

Toimitusasetusten määrittäminen manuaalisesti Google Merchant Centerissä

Jos haluat määrittää toimituskulut manuaalisesti Google Merchant Centerissä, sinun on asetettava toimitusasetuksesi manuaalisiksi Googlen myyntikanavassa.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla Google.

3. Klikkaa Avaa myyntikanava.

4. Klikkaa Yleiskatsaus > Asetukset.

5. klikkaa Tuotesyöte-osassa Valitse-kohtaa, joka on Toimitusasetukset-kohdan vieressä.

6. Valitse Määritä toimitusasetukset -kohdassa Määritä toimitusasetukset manuaalisesti Google Merchant Centerissä.

Kun olet muuttanut toimitusasetuksiasi Google & YouTube -kanavassa, voit määrittää toimituskulusi manuaalisesti Google Merchant Centerissä. Jos haluat poistaa arvioidun toimituspäivän Googlen tuoteluetteloista, varmista, että Käsittelyaika-kenttä on tyhjä.

Tuen saaminen Google-tuotteiden käyttöön

Ota yhteys Googleen saadaksesi apua seuraaviin aiheisiin:

• Google Kauppiaskeskus -tilisi
  • Google Ads
  • Osta Googlen kautta –palvelu
  • Googlen paikallinen varasto
  • Google Analytics
  • Muut Googleen liittyvät aiheet, joita Shopify ei tue

Voit ottaa yhteyttä Shopify-tukeen, jos tarvitset apua Google- & YouTube-kanavan lataamisessa tai tuotteiden määrittämisessä.