Krav för Google & YouTube-kanalen

För att kunna använda Google & YouTube-kanalen måste din Shopify-butik uppfylla några krav.

Butikskrav

Du måste se till att din webbshop uppfyller Google Merchant Centers krav för att du ska kunna använda Google & YouTube-kanalen:

• Du behöver en Shopify-webbshop som inte är lösenordsskyddad.
  • Du måste lägga till en giltig betalningsleverantör i din Shopify-admin.
  • Du måste lägga till en återbetalningspolicy och användarvillkor i din webbutik. Läs mer om hur du lägger till dina butikspolicyer i Shopify. Dessa policyer måste vara tillgängliga i sidfotens navigeringsmeny. Om du inte har lagt till dina butikspolicyer i sidfotens navigeringsmeny klickar du på Lägg till återbetalningspolicyn och användarvillkoren i sidfotens navigeringsmeny i checklistan för konfigurering.
  • Du måste lägga till din kontaktinformation på en sida i din webbshop och informationen måste vara synlig för kunderna. Du måste ha minst en kontaktmetod såsom e-postadress, telefonnummer, postadress eller ett kontaktformulär. Läs mer om hur du lägger till din kontaktinformation.
  • Du måste kunna leverera till ett av de länder som stöds och du måste sälja i en valuta som matchar landet.

Beroende på vilket land du levererar dina produkter till kan du även behöva ställa in dina fraktkostnader för att uppfylla Google Merchant Centers krav.

Under installationen kan du se en checklista över uppgifter som du behöver fylla i så att din butik uppfyller Google Merchant Centers krav. Du kan klicka på länken bredvid ett krav för att gå till sidan i Shopify där du kan fylla i uppgifterna i fråga.

Lägga till din kontaktinformation

Google Merchant Center har stränga riktlinjer för hur du visar din kontaktinformation på din webbplats som är riktad mot kunder. Se till att åtminstone en av följande detaljer om ditt företag är synlig för dina kunder:

• postadress
  • telefonnummer
  • E-postadress
  • kontaktformulär

Se Sidor för att ta reda på hur du lägger till en Om oss-sida i butiken om du inte har den här informationen lättillgänglig i butiken och du är osäker på var du ska visa den här informationen.

Googles kontokrav

Du måste ha ett Google-konto och ett Google Merchant Center-konto för att kunna konfigurera Google & YouTube-kanalen. Google Merchant Center är ett verktyg som hjälper dig att ladda upp din butik och dina produktdata till Google och göra dem tillgängliga för Google Performance Max-kampanjer och andra Google-tjänster. Mer information om Google Merchant Center.

Om du inte har Google-konton kan du skapa dem när du konfigurerar Google & YouTube-kanalen.

Ett Google Merchant Center-konto behöver kopplas till en verifierad domän som inte är kopplad till ett annat konto. När du ansluter ett Google Merchant Center-konto till Google & YouTube-kanalen gör det anspråk på din Shopify-butiks domän automatiskt, såvida domänen inte är kopplad till ett annat Google-konto. Om din domän är kopplad till ett annat Google Merchant Center-konto kan du överföra domänanspråket till det Google Merchant Center-konto som du anslöt till Shopify.

Att tänka på innan du synkroniserar ett befintligt Google Merchant Center-konto med Shopify

Följande information synkroniseras från din Shopify-butik till Google när du konfigurerar Google & YouTube-kanalen och ansluter ett befintligt Google Merchant Center-konto:

• din webbutiksdomän
  • produktinformation för de produkter som är tillgängliga för din webbshop
  • relevanta inställningar för en Shopify-butik, såsom frakt och skatter

Eventuella ändringar som du gör i dina inställningar i Google Merchant Center kan påverka Google & YouTube-kanalens förmåga att synkronisera dina konton och alla Google Performance Max-kampanjer som du kör.

Google & YouTube-kanalen synkroniserar dina produkter i ett separat steg efter det att ditt Merchant Center-konto har anslutits. Om du redan har ställt in ett produktflöde skrivs det över för att undvika konflikter mellan din Shopify-butik och ditt Merchant Center-konto. Mer information om hur du hanterar vilka produkter som synkroniseras finns i Synkronisera dina produkter.

Fraktkrav

Beroende på vart du skickar dina produkter kan du behöva ställa in dina fraktkostnader så att de uppfyller Google & YouTube-kanalens krav innan du kan använda appen. Läs mer om de obligatoriska leveransinställningarna i hjälpen för Google Merchant Center.

Google & YouTube-kanalen stöder transportörsberäknade fraktkostnader för vissa transportörer och tjänster i Australien, Tyskland och USA. Bekräfta vilka transportörer och tjänster som Google stöder i Google Merchants hjälpcenter. Om du använder en transportör som inte stöds eller bor i ett annat land eller en annan region, måste du använda anpassade fasta fraktkostnader.

Om ditt målland stöds av Google och du behöver lägga till fraktkostnader för Google & YouTube-kanalen kan du välja att automatiskt importera leveransinställningarna från din Shopify-butik. Annars kan du ställa in dina fraktkostnader manuellt i Google Merchant Center. Granska följande överväganden innan du importerar din butiks leveransinställningar till Google & YouTube-kanalen:

• Du kan importera priser för att endast leverera dina produkter till mållandet i din Google & YouTube-kanal.
  • Du måste ha ställt in en fraktzon i din allmänna leveransprofil för det land dit du levererar produkter.
  • För att säkerställa att dina produktlistningar har korrekt beräknade leveransdatum beräknar Google leveranstid och hanteringstid för dina fraktkostnader baserat på följande kriterier:
    • Om din butik har anpassade fasta priser med leveranstid baseras leveranstiden i Google Merchant Center på den leveranstid som anges i dina Frakt- och leveransinställningar.
    • Om du inte använder anpassade fasta avgifter med leveranstider baseras leveranstiden på vanliga leveranstider i din region.
    • Som standard baseras din hanteringstid på den genomsnittliga hanteringstiden för Shopify-handlare.

Importera automatiskt leveransinställningar från din butik

Om du har ställt in en fraktzon för det land dit du levererar produkter kan du automatiskt importera leveransinställningar från din butik.

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på Google.

3. Klicka på Öppna försäljningskanal.

4. Klicka på Översikt > Inställningar.

5. Klicka på Välj bredvid leveransinställningar i avsnittet Produktflöde.

6. Välj Importera inställningar automatiskt under Konfigurera leveransinställningar. Shopify testar om dina leveransinställningar kan importeras från din butik:

Varje gång din butiks leveransinställningar uppdateras importeras ändringarna automatiskt till Google Merchant Center.

Produktkrav

Google kräver specifik information om dina produkter innan du kan publicera dem på Google. Google & YouTube-kanalen importerar dina befintliga produktdata från Shopify, men du kan behöva lägga till ytterligare information innan du kan synkronisera produkter med Google Merchant Center.

För de flesta produkter behöver endast följande information läggas till:

Google har också särskilda krav för följande produktkategorier:

• Kläder & accessoarer
  • Media
  • Böcker

Produktalternativ, inklusive varianter, måste vara på engelska för att synkroniseras med Google.

Google-produktkategori

Säkerställ att produkterna kategoriseras korrekt på Google genom att lägga till en Google-produktkategori till produkter. Om du inte lägger till en produktkategori tilldelar Google automatiskt en kategori till produkten, men fel kan uppstå. Läs Googles guide för produktkategorier för mer information.

Unika produktidentifierare

Google kräver att du har en unik produktkoder för var och en av dina produkter. Med dessa koder kan Google matcha din produkt med liknande produkter på Google Shopping. Om dessa koder inte är korrekta publicerar inte Google dina produkter och ditt konto kan stängas av. Läs mer om unika produktkoder i hjälpen för Google Merchant Center.

Om en produkt har ett GTIN (Global Trade item Number) måste du lägga till det innan du kan publicera produkten. Du kan lägga till en GTIN i detaljerna för en produktvariant.

För produkter utan GTIN måste du lägga till ett MPN (Tillverkarens delnummer) och varumärke till produktdatan i Google & YouTube-kanalen.

Specifika krav för Googles produktkategorier

Google har specifika krav för produkter som finns i produktkategorierna Kläder och accessoarer, Media eller Böcker. När du väljer en kategori för en produkt i Google & YouTube-kanalen måste du lägga till den här ytterligare produktinformationen.

Produktkrav för kläder och accessoarer

Produkter i kategorin kläder och accessoarer kan behöva specifika produktdata innan de publiceras. Se Google Merchant Centers riktlinjer för följande attribut för att avgöra om du behöver inkludera produktdata eller inte:

Produktkrav för media

Produkter i kategorierna musik, filmer eller tv-spel måste ha en UPC, EAN eller JAN som unik produktkoder. Läs mer om Googles unika produktkoder från hjälpen för Google Merchant Center.

Produktkrav för böcker

Produkter i kategorin böcker måste ha ett ISBN som unik produktkoder. Läs mer om Googles unika produktkoder från hjälpen för Google Merchant Center.

När Shopify-produkter visas i Google-annonser konverterar Google Merchant Center automatiskt produktpriset till en kunds lokala valuta. Kunder som klickar på en Google-annons dirigeras till en produktsida som visar valutan och priset som matchar annonsen. Mer information om valutakonvertering för Google & YouTube-kanalen i Google Merchant Centers Help.

Ställ in dina leveransinställningar manuellt i Google Merchant Center

Om du vill ställa in dina fraktkostnader manuellt i Google Merchant Center måste du ställa in dina leveransinställningar till manuella i din Google-försäljningskanal.

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på Google.

3. Klicka på Öppna försäljningskanal.

4. Klicka på Översikt > Inställningar.

5. Klicka på Välj bredvid leveransinställningar i avsnittet Produktflöde.

6. Under Konfigurera leveransinställningar väljer du Ställ in leveransinställningar manuellt i Google Merchant Center.

När du har ändrat dina leveransinställningar i din Google & YouTube-kanal kan du ställa in dina fraktkostnader manuellt i Google Merchant Center. Om du vill ta bort det beräknade leveransdatumet från Googles produktlistningar måste du se till att fältet Hanteringstid är tomt.

Få hjälp med Google-produkter

Kontakta Google för att få hjälp med följande ämnen:

• Google Merchant Center-kontot
  • Google Ads
  • Buy On Google
  • Googles lokala lager
  • Google Analytics
  • Andra Google-ämnen som inte stöds av Shopify

Du kan kontakta Shopify-supporten för att få hjälp med att ladda ner Google & YouTube-kanalen eller för att konfigurera produkter.