Krav til Google & YouTube-kanalen

For å bruke Google & YouTube-kanalen må Shopify-butikken din oppfylle noen krav.

Krav til butikken

For å bruke Google & YouTube-kanalen må du sikre at nettbutikken oppfyller kravene for Google Merchant Center:

• Du trenger en Shopify-nettbutikk. Butikken kan ikke være passordbeskyttet.
  • Du må legge til en gyldig betalingsleverandør i Shopify-administratoren.
  • Du må legge til betingelser for angrerett og vilkår for bruk i nettbutikken. Finn ut mer om å legge til nettbutikkbetingelser i Shopify. Disse betingelsene må være tilgjengelige i navigasjonsmenyen i bunnteksten. Hvis du ikke har lagt til butikkbetingelsene dine i navigasjonsmenyen i bunnteksten, klikker du Legg til betingelser for angrerett og vilkår for bruk i navigasjonsmenyen i bunnteksten i sjekklisten for oppsett.
  • Du må legge til kontaktopplysningene dine på en side i nettbutikken, og disse opplysningene må være synlige for kundene. Du må legge til minst én kontaktmetode, som en e-postadresse, et telefonnummer, en postadresse eller et kontaktskjema. Finn ut mer om å legge til kontaktinformasjon.
  • Du må sende varene til et av de støttede landene, og du må selge i en valuta som tilhører landet.

Avhengig av hvilket land du sender produktene til, vil du kanskje også måtte konfigurere fraktprisene for å overholde kravene til Google Merchant Center.

Under konfigureringen kan du se en sjekkliste med oppgaver du må fullføre slik at butikken oppfyller Google Merchant Center-kravene. Du kan klikke på koblingen ved siden av et krav for å gå til Shopify-siden der du kan fullføre de tilknyttede oppgavene.

Legge til kontaktopplysninger

Google Merchant Center har strenge retningslinjer for å vise kontaktinformasjon på det kunderettede nettstedet. Sørg for at minst én av følgende opplysninger om bedriften er synlig for kundene:

• postadresse
  • telefonnummer
  • e-postadresse
  • kontaktskjema

Hvis du ikke har denne informasjonen lett tilgjengelig i butikken, og du er usikker på hvor du vil vise denne informasjonen, kan du gå til Sider for å finne ut hvordan du legger til en Om oss-side i butikken.

Krav til Google-konto

For å konfigurere Google & YouTube-kanalen må du ha en Google-konto og en Google Merchant Center-konto. Google Merchant Center er et verktøy som hjelper deg å laste opp butikk- og produktdata til Google og gjøre dem tilgjengelige for Google Performance Max-kampanjer og andre Google-tjenester. Finn ut mer om Google Merchant Center.

Hvis du ikke har Google-kontoer kan du opprette dem når du konfigurerer Google & YouTube-kanalen.

En Google Merchant Center-konto må knyttes til et bekreftet domene som ikke er knyttet til en annen konto. Når du kobler til en Google Merchant Center-konto til Google & YouTube-kanalen, gjøres det automatisk krav på Shopify-butikkens domene, med mindre det er knyttet til en annen Google-konto. Hvis domenet ditt er tilknyttet en annen Google Merchant Center-konto, kan du overføre domenekravet til Google Merchant Center-kontoen som du har koblet til Shopify.

Ting å ta hensyn til før du synkroniserer en eksisterende Google Merchant Center-konto med Shopify

Når du konfigurerer Google & YouTube-kanalen og kobler til en eksisterende Google Merchant Center-konto, synkroniseres følgende informasjon fra Shopify butikken din til Google:

• nettbutikkens domene
  • produktinformasjon for produktene som er tilgjengelig i nettbutikken
  • relevante Shopify-butikkinnstillinger som f.eks. frakt og avgifter

Eventuelle endringer du gjør i innstillingene i Google Merchant Center kan påvirke Google & YouTube-kanalens mulighet til å synkronisere kontoene dine og eventuelle Google Performance Max-kampanjer du kjører.

Google & YouTube-kanalen synkroniserer produkter i et separat trinn når Merchant Center-kontoen er koblet til. Hvis du allerede har konfigurert en produkt-feed, blir den overskrevet for å unngå konflikter mellom Shopify-butikken og Merchant Center-kontoen. For mer informasjon om hvordan du administrerer hvilke produkter som synkroniseres, kan du se Synkronisere produktene dine.

Fraktkrav

Avhengig av hvor du sender produktene vil du kanskje måtte konfigurere fraktprisene for å overholde kravene for Google & YouTube-kanalen før du kan bruke appen. Lær mer om de nødvendige leveringsinnstillingene fra Google Merchant Center-hjelp.

Google & YouTube-kanalen støtter transportørberegnede fraktpriser for enkelte transportører og tjenester i Australia, Tyskland og USA. Se hvilke transportører og tjenester som støttes av Google i Google Merchant Center-hjelpesidene. Hvis du bruker en ikke-støttet transportør eller bor i et annet land eller region, må du bruke egendefinerte faste fraktpriser.

Hvis mållandet støttes av Google, og du må legge til fraktpriser for Google & YouTube-kanalen, kan du velge automatisk import av fraktinnstillinger fra Shopify-butikken. Ellers kan du konfigurere fraktpriser manuelt i Google Merchant Center. Gå gjennom følgende vurderinger før du importerer butikkens fraktinnstillinger til Google & YouTube-kanalen:

• Du kan importere priser for å sende produkter direkte bare til mållandet i Google & YouTube-kanalen.
  • Du må ha konfigurert en fraktsone i den generelle fraktprofilen for det landet du sender produkter til.
  • For å sikre at produktoppføringene dine får presise anslag for leveringsdatoer, beregner Google frakt- og behandlingstiden for fraktprisene dine basert på følgende kriterier:
    • Hvis butikken har tilpassede fastpriser med transporttid vil leveringstiden i Google Merchant Center være basert på transporttiden som er konfigurert i innstillingene for frakt og leveranse.
    • Hvis du ikke bruker tilpassede fastpriser med transporttid baseres frakttiden vanligvis på typiske frakttider i ditt område.
    • Som standard baseres behandlingstiden på gjennomsnittlig behandlingstid for Shopify-forhandlere.

Importer fraktinnstillinger fra butikken din automatisk

Hvis du har konfigurert en fraktsone for landet du sender produkter til, kan du importere fraktinnstillinger fra butikken automatisk.

Trinn:

1. Klikk Innstillinger > Apper og salgskanaler fra Shopify-administrator.

2. Klikk Google fra siden Apper og salgskanaler.

3. Klikk Åpne salgskanal.

4. Klikk Oversikt > Innstillinger.

5. I produkt-feed -delen klikker du på Velg ved siden av frakt innstillinger.

6. Velg Importer innstillinger automatisk under Konfigurer fraktinnstillinger. Shopify kontrollerer hvorvidt fraktinnstillingene kan importeres fra butikken:

Hver gang butikkens fraktinnstillinger oppdateres, blir endringene automatisk importert på nytt til Google Merchant Center.

Produktkrav

Google krever spesifikk informasjon om produktene dine før du kan publisere dem på Google. Google & YouTube-kanalen importerer de eksisterende produktdataene fra Shopify, men det kan være du må legge til ekstrainformasjon før du kan synkronisere produkter med Google Merchant Center.

For de fleste produkter trenger du kun å legge til følgende opplysninger:

Google har også spesifikke krav for følgende produktkategorier:

• Klær & tilbehør
  • Medier
  • Bøker

Produktalternativene, inkludert varianter, må være skrevet på engelsk for å kunne synkroniseres med Google.

Google-produktkategori

For å sikre at produktene dine kategoriseres riktig på Google bør du legge til en Google-produktkategori. Hvis du ikke legger til en produktkategori vil Google automatisk tilordne en kategori til produktet, men du kan oppleve feil. Se Googles veiledning om produktkategorier for å finne ut mer.

Unike produktidentifikatorer

Google krever at du har en unik produkt-ID for hvert produkt du selger. Disse identifikatorene lar Google matche produktet med lignende produkter på Google Shopping. Hvis disse identifikatorene ikke er riktige, vil ikke Google publisere produktene dine, og kontoen din kan bli suspendert. Finn ut mer om unike produktidentifikatorer fra hjelpefunksjonen i Google Merchant Center.

Hvis et produkt har et GTIN (globalt handelsvarenummer), må du legge det til før du kan publisere produktet. Du kan legge til et GTIN i detaljene for en produktvariant.

For produkter uten GTIN må du legge til et MPN (produsentens delnummer) og merkenavn under produktdataer i Google & YouTube-kanalen.

Spesifikke krav til Google-produktkategorier

Google har spesifikke krav til produkter i Google-produktkategoriene Klær og tilbehør, Medier eller Bøker. Når du velger en kategori for et produkt i Google & YouTube-kanalen må du legge til denne tilleggsinformasjonen om produkter.

Produktkrav for klær og tilbehør

Produkter i kategorien for klær og tilbehør kan kreve bestemte produktopplysninger før de kan publiseres. For å finne ut om du må legge inn produktopplysningene bør du se gjennom Google Merchant Center-hjelp for følgende egenskaper:

Krav til medieprodukter

Produkter i kategoriene musikk, filmer eller videospill må ha UPC, EAN eller JAN som unik produkt-ID. Finn ut mer om Google unike produktidentifikatorer fra hjelpefunksjonen i Google Merchant Center.

Krav til bokprodukter

Produkter i kategorien bøker er pålagt å ha et ISBN som unik produkt-identifikator. Finn ut mer om Googles unike produktidentifikatorer fra hjelpefunksjonen i Google Merchant Center.

Når Shopify-produktene dine vises i Google-annonser, konverterer Google Merchant Center automatisk produktprisen til kundens lokale valuta. Kunder som klikker på en Google-annonse omdirigeres til en produktside som viser valutaen og prisen som samsvarer med annonsen. Finn ut mer om valutakonvertering for Google & YouTube-kanalen fra Google Merchant Center-hjelp.

Konfigurer fraktinnstillinger manuelt i Google Merchant Center

Hvis du vil konfigurere fraktpriser manuelt i Google Merchant Center, må du angi fraktinnstillingene som manuelle i Google-salgskanalen.

Trinn:

1. Klikk Innstillinger > Apper og salgskanaler fra Shopify-administrator.

2. Klikk Google fra siden Apper og salgskanaler.

3. Klikk Åpne salgskanal.

4. Klikk Oversikt > Innstillinger.

5. I produkt-feed -delen klikker du på Velg ved siden av frakt innstillinger.

6. Velg Konfigurer fraktinnstillinger manuelt i Google Merchant Center under Konfigurer fraktinnstillinger.

Når du har endret fraktinnstillinger i Google & YouTube-kanalen kan du konfigurere fraktpriser manuelt i Google Merchant Center. Hvis du vil fjerne estimert leveringsdato fra Google-produktoppføringer må du sikre at feltet Behandlingstid er tomt.

Få hjelp med Google-produkter

Kontakt Google for å få hjelp med følgende emner:

• Din Google Merchant Center-konto
  • Google Ads
  • Kjøp på Google
  • Google Local Inventory
  • Google Analytics
  • Andre Google-emner som ikke støttes av Shopify

Du kan kontakte Shopify-brukerstøtte for å få hjelp til å laste ned Google & YouTube-kanalen eller konfigurere produkter.