Krav til Google & YouTube-kanalen

Hvis du vil bruge Google & YouTube-kanalen, skal din Shopify-butik opfylde nogle få krav.

Butikskrav

Hvis du vil bruge Google & YouTube-kanalen, skal du sørge for, at din webshop overholder kravene til Google Merchant Center:

• Du skal have en Shopify-webshop, og din butik må ikke være beskyttet med adgangskode.
  • Du skal tilføje en gyldig betalingsudbyder i din Shopify-administrator.
  • Du skal føje en refusionspolitik og servicevilkår til din webshop. Få mere at vide om, hvordan du føjer butikspolitikker til Shopify. Disse politikker skal være tilgængelige i navigationsmenuen i din sidefod. Klik på Føj din refusionspolitik og dine servicevilkår til navigationsmenuen i din sidefod i tjeklisten til opsætning, hvis du ikke har føjet dine butikspolitikker til navigationsmenuen i din sidefod.
  • Du skal føje dine kontaktoplysninger til en side i din webshop, og oplysningerne skal være synlige for kunderne. Du skal inkludere mindst en kontaktmetode, som f.eks. mailadresse, telefonnummer, postadresse eller en kontaktformular. Få mere at vide om at tilføje dine kontaktoplysninger.
  • Du skal afsende til et af de understøttede lande, og du skal sælge i en valuta, der matcher landet.

Afhængigt af det land, du sender dine produkter til, skal du muligvis også opsætte dine leveringspriser, så de opfylder kravene til Google Merchant Center.

Under opsætningen kan du se en tjekliste med opgaver, du skal fuldføre, for at din butik kan overholde kravene fra Google Merchant Center. Du kan klikke på linket ud for et krav for at gå til siden i Shopify, hvor du kan fuldføre den tilknyttede opgave.

Sådan tilføjer du dine kontaktoplysninger

Googles Merchant Center har strenge retningslinjer for visningen af dine kontaktoplysninger på dit kunderettede website. Sørg for, at mindst én af følgende oplysninger om din virksomhed er synlige for dine kunder:

• postadresse
  • telefonnummer
  • mailadresse
  • kontaktformular

Hvis disse oplysninger ikke er lettilgængelige i din butik, eller du er usikker på, hvor de skal vises på sitet, kan du se, hvordan du tilføjer siden Om os til din butik, under Sider.

Krav til Google-konto

Hvis du vil opsætte Google & YouTube-kanalen, skal du have en Google-konto og en Google Merchant Center-konto. Google Merchant Center er et værktøj, der hjælper dig med at uploade dataene for din butik og dine produkter til Google og gøre dem tilgængelige for Google Maksimal effektivitet-kampagner. Få mere at vide om Google Merchant Center.

Hvis du ikke har Google-konti, kan du oprette dem, når du opsætter Google & YouTube-kanalen.

En Google Merchant Center-konto skal være knyttet til et bekræftet domæne, der ikke er knyttet til en anden konto. Når du knytter en Google Merchant Center-konto til Google & YouTube-kanalen, gøres der automatisk krav på din Shopify-butiks domæne, medmindre det er knyttet til en anden Google-konto. Hvis dit domæne er knyttet til en anden Google Merchant Center-konto, kan du overføre domænekravet til den Google Merchant Center-konto, som du har knyttet til Shopify.

Overvejelser før du synkroniserer en eksisterende Google Merchant Center-konto med Shopify

Følgende oplysninger synkroniseres til Google fra din Shopify-butik, når du opsætter Google & YouTube-kanalen og tilknytter en eksisterende Google Merchant Center-konto:

• din webshops domæne
  • produktoplysninger for produkterne, der er tilgængelige for din webshop
  • relevante indstillinger for din Shopify-butik, som f.eks. levering og skatter

Alle ændringer, som du foretager i dine indstillinger i Google Merchant Center, kan påvirke Google & YouTube-kanalens evne til at synkronisere dine konti og de Google Maksimal effektivitet-kampagner, som du kører.

Google & YouTube-kanalen synkroniserer dine produkter i et separat trin, når du har tilknyttet din Merchant Center-konto. Hvis du allerede har opsat et produktfeed, skrives det over for at undgå konflikter mellem din Shopify-butik og din Merchant Center-konto. Få mere at vide om at administrere, hvilke produkter der synkroniseres under Synkronisering af dine produkter.

Leveringskrav

Du skal muligvis opsætte dine leveringspriser, så de overholder kravene til Google & YouTube-kanalen, før du kan bruge appen. Dette afhænger af, hvilket land du sender dine produkter til. Få mere at vide om de obligatoriske indstillinger for levering i hjælpen til Google Merchant Center.

Google & YouTube-kanalen understøtter leveringspriser beregnet af fragtfirmaer for bestemte fragtfirmaer og leveringstjenester i Australien, Tyskland og USA. Bekræft, hvilke fragtfirmaer og leveringstjenester Google understøtter, i Hjælp til Google Merchant Center. Hvis du bruger et fragtfirma, der ikke understøttes, eller du bor i et andet land eller område, skal du bruge tilpassede faste leveringspriser.

Hvis dit destinationsland understøttes af Google, og du skal føje leveringspriser til Google & YouTube-kanalen, kan du vælge at importere dine indstillinger for levering fra din Shopify-butik automatisk. Du kan også opsætte dine leveringspriser manuelt i Google Merchant Center. Gennemgå følgende overvejelser, før du importerer din butiks indstillinger for levering til Google & YouTube-kanalen:

• Du kan kun importere priser for levering af dine produkter til destinationslandet i din Google & YouTube-kanal.
  • Du skal have opsat en leveringszone i din generelle leveringsprofil for det land, du sender dine produkter til.
  • Google beregner tid for levering og håndtering for dine leveringspriser ud fra følgende kriterier for at sikre, at dine produktsider viser nøjagtige anslåede leveringsdatoer:
    • Hvis du butik har tilpassede faste priser med transittid, baseres leveringstiden i Google Merchant Center på den transittid, der er angivet i indstillingerne for Forsendelse og levering.
    • Hvis du ikke bruger tilpassede faste priser med transittid, baseres leveringstiden på de normale leveringstider i dit område.
    • Din håndteringstid baseres som standard på den gennemsnitlige håndteringstid for Shopify-shopejere.

Sådan importerer du automatisk indstillinger for levering fra din butik

Hvis du har opsat en leveringszone for det land, du sender dine produkter til, kan du automatisk importere din butiks indstillinger for levering.

Trin:

1. Klik på Indstillinger > Apps- og Salgskanaler i Shopify Admin.

2. Klik på GoogleApps- og salgskanalsiden.

3. Klik på Åbn salgskanal.

4. Klik på Oversigt > Indstillinger.

5. Klik på Vælg ud for Indstillinger for levering i afsnittet Produktfeed.

6. I Konfigurer indstillinger for levering vælger du Importér automatisk indstillinger. Shopify tester, om dine indstillinger for levering kan importeres fra din butik.

Hver gang din butiks indstillinger for levering opdateres, importeres ændringerne automatisk til Google Merchant Center igen.

Produktkrav

Google kræver specifikke oplysninger om dine produkter, før du kan udgive dem på Google. Google & YouTube-kanalen importerer dine eksisterende produktdata fra Shopify, men du skal muligvis tilføje nogle yderligere oplysninger, før du kan synkronisere produkterne med Google Merchant Center.

De fleste produkter skal kun have tilføjet følgende oplysninger:

Google har også specifikke krav til følgende produktkategorier:

• Tøj og tilbehør
  • Medier
  • Bøger

Produktmuligheder, som f.eks. varianter, skal være på engelsk for at kunne synkroniseres med Google.

Googles produktkategorier

For at sikre dig, at dine produkter kategoriseres nøjagtigt på Google, bør du føje en Google-produktkategori til produkterne. Hvis du ikke tilføjer en produktkategori, tildeler Google automatisk en kategori til produktet, men der kan forekomme fejl. Få mere at vide i Googles guide til produktkategorier.

Unikke produkt-id'er

Google kræver, at du har et unikt produkt-id for alle dine produkter. Disse identifikatorer giver Google mulighed for at matche dit produkt med lignende produkter i Google Shopping. Hvis disse identifikatorer er forkerte, vil Google ikke offentliggøre dine produkt, og din konto kan blive suspenderet. Få mere at vide om Unikke produkt-id'er under Hjælp i Google Merchant Center.

Hvis et produkt har et GTIN-varenummer (globalt handelsvarernummer), skal du tilføje det, før du kan udgive produktet. Du kan tilføje et GTIN-varenummer i oplysningerne for en produktvariant.

Hvis et produkt ikke har et GTIN, skal du føje producentens komponentnummer og et brand til produktdataene i Google & YouTube-kanalen.

Specifikke krav for Google-produktkategorier

Google har specifikke krav til produkter under Google-produktkategorierne Tøj og tilbehør, Medier eller Bøger. Når du vælger en kategori for et produkt i Google & YouTube-kanalen, skal du tilføje disse ekstra produktoplysninger.

Produktkrav for tøj og tilbehør

Produkter i kategorien Tøj og tilbehør skal muligvis indeholde specifikke produktdata, før de kan udgives. Læs retningslinjerne under Hjælp i Google Merchant Center for at beslutte, om du skal inkludere følgende attributter:

Produktkrav for medier

Produkter i kategorierne Musik, film og computerspil skal have en UPC, EAN eller JAN, som deres unikke produkt-id. Få mere at vide om Googles unikke produkt-id'er under Hjælp i Google Merchant Center.

Produktkrav for bøger

Produkter i kategorien Bøger skal indeholde et ISBN, som deres unikke produkt-id. Få mere at vide om Googles unikke produkt-id'er under Hjælp i Google Merchant Center.

Når dine Shopify-produkter vises i Google-annoncer, konverterer Google Merchant Center automatisk produktprisen til en kundes lokale valuta. Kunder, der klikker på en Google-annonce, dirigeres til en produktside, der viser den valuta og pris, der svarer til annoncen. Få mere at vide om valutaomregning for Google & YouTube-kanalen i Hjælp til Google Merchant Center.

Opsæt dine indstillinger for levering manuelt i Google Merchant Center

Hvis du vil angive dine leveringspriser manuelt i Google Merchant Center, skal du angive dine indstillinger for levering manuelt i din Google-salgskanal.

Trin:

1. Klik på Indstillinger > Apps- og Salgskanaler i Shopify Admin.

2. Klik på GoogleApps- og salgskanalsiden.

3. Klik på Åbn salgskanal.

4. Klik på Oversigt > Indstillinger.

5. Klik på Vælg ud for Indstillinger for levering i afsnittet Produktfeed.

6. Vælg Opsæt indstillinger for levering manuelt i Google Merchant Center under Konfigurer indstillinger for levering.

Når du har ændret dine indstillinger for levering i Google & YouTube-kanalen, kan du opsætte dine leveringspriser manuelt i Google Merchant Center. Hvis du vil fjerne den forventede leveringsdato fra dine Google-produktsider, skal du lade feltet Håndteringstid stå tomt.

Sådan får du hjælp til Google-produkter

Kontakt Google for at få hjælp til følgende emner:

• Din Google Merchant Center-konto
  • Google Ads
  • Køb på Google
  • Lokalt butikslager på Google
  • Google Analytics
  • Andre Google-emner, der ikke understøttes af Shopify

Du kan kontakte Shopify Support for at få hjælp til at downloade Google & YouTube-kanalen eller konfigurere produkter.