Prijsaanpassingen instellen

Naast het instellen van afrondingsregels voor je productprijzen en verzendtarieven en het instellen van vaste productprijzen voor landen en regio's, kun je ook de lokale prijzen bepalen door prijsaanpassingen in te stellen voor landen en regio's.

Prijsaanpassingen zijn procentuele wijzigingen in de basisprijzen van de producten in je winkel. De prijsaanpassing is van toepassing op alle producten die worden verkocht aan klanten in een land of regio.

Je kunt een overzicht bekijken van hoe elke productprijs wordt berekend voor elke markt.

Prijsaanpassingen voor een market instellen

Door een prijsaanpassing in te stellen, kun je de prijs van alle producten voor een specifiek land of specifieke regio verhogen of verlagen. Prijsaanpassingen worden weergegeven als een percentage, wat betekent dat een aanpassing van +100% de prijs van het artikel verdubbelt en een aanpassing van -50% de prijs van het artikel halveert.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Markten.
  2. Klik op de markt waar je prijzen voor wil aanpassen.
  3. Klik op Producten en prijsstelling.
  4. Selecteer in de sectie Prijsaanpassing de optie Prijsverhoging in de vervolgkeuzelijst als de prijsaanpassing een verhoging is en Prijsverlaging als de prijsaanpassing een verlaging is.
  5. Voer het percentage van de aanpassing in.
  6. Klik op Opslaan.

Je kunt ook prijsaanpassingen maken voor een land of regio met behulp van de PriceList API.