Shopkey

Shopkey is een toetsenborduitbreiding voor iPhone, iPad en iPod touch. Hiermee kunt u snel links naar je producten toevoegen in berichten-apps, op sociale media en elders online. Nadat u een productlink hebt gedeeld met Shopkey, kunt u de gegenereerde verkopen volgen via het gedeelte Bestellingen in Shopify.

Vereisten

Voordat u Shopkey gaat gebruiken, moet u ervoor zorgen dat aan de volgende vereisten wordt voldaan:

Shopkey inschakelen

Je moet uw apparaatinstellingen configureren om Shopkey beschikbaar te maken in uw toetsenbordopties.

Stappen:

1. Tik op het Shopkey-pictogram om de app te openen.

2. Voer dezelfde accountgegevens in die u gebruikt om u aan te melden bij je Shopify-winkel, en tik op AANMELDEN.

Als er meer dan één Shopify-winkel aan uw e-mailadres is gekoppeld, vraagt de app u ook de specifieke .myshopify.com-JeRL in te voeren van de winkel die u wilt gebruiken.

1. Tik in de instellingen van je apparaat achtereenvolgens op General, Keyboard en Keyboards. Je ziet de toetsenborden die u hebt ingeschakeld:

Shopify - shopkey trefwoorden

2. Tik op Add New Keyboard... en tik vervolgens op Shopkey:

Shopify - shopkey tikken

3. Tik in de lijst met toetsenborden op Shopkey en tik vervolgens op de wisselknop Allow Full Access.

1. Tik op Allow om volledige toegang tot Shopkey in te schakelen. U kunt nu in uw berichten-apps of op sociale media Shopkey gebruiken.

Shopkey gebruiken

Nadat u Shopkey hebt ingeschakeld, kunt u dit gebruiken om toegang te krijgen tot je productcatalogus vanuit andere apps op je iOS-apparaat.

Stappen:

1. Open de app die u wilt gebruiken.

2. Wanneer u klaar bent om een link naar een product toe te voegen, tikt u op het wereldbolpictogram en houdt u het vast om Shopkey te selecteren in uw ingeschakelde toetsenborden:

Shopify - shopkey selecteren

3. Tik op de afbeelding van het product dat je wilt delen, of gebruik de zoekoptie om het te vinden:

Shopify - shopkey tikken op product

1. Als je traceringsgegevens aan je Shopkey-link wilt toevoegen, tikt je op de knop ... en kiest je het platform waarop je de link wilt delen:
    Shopify - shopkey platformkiezer

Als een klant besluit het product te kopen via je Shopkey-link, wordt de verwijzingsbron weergegeven op de gegevenspagina van de bestelling in de Shopify-beheerder:

Shopify - shopkey bestellingsconversie

1. Verzend uw bericht (of post het naar uw sociale media-app):

Shopify - shopkey productlink

Uw klanten kunnen op de URL klikken en zien welk product je in je winkel hebt gedeeld.