Shopkey

Shopkey is een toetsenborduitbreiding voor iPhone, iPad en iPod touch. Hiermee kunt u snel links naar uw producten toevoegen in chat-apps, op social media en elders online. Nadat u een productlink heeft gedeeld met Shopkey, kunt u de gegenereerde verkopen volgen via het gedeelte Bestellingen in Shopify.

Vereisten

Voordat u Shopkey gaat gebruiken, moet u ervoor zorgen dat aan de volgende vereisten wordt voldaan:

Shopkey inschakelen

U moet uw apparaatinstellingen configureren om Shopkey beschikbaar te maken in uw toetsenbordopties.

Als er meer dan één Shopify-winkel aan uw e-mailadres is gekoppeld, vraagt de app u ook de specifieke .myshopify.com-URL in te voeren van de winkel die u wilt gebruiken.

Stappen:

1. Tik op het Shopkey-pictogram om de app te openen.

2. Voer dezelfde accountgegevens in die u gebruikt om u aan te melden bij uw Shopify-winkel, en tik op AANMELDEN.

1. Tik in de instellingen van uw apparaat achtereenvolgens op General, Keyboard en Keyboards. U ziet de toetsenborden die u heeft ingeschakeld.

2. Tik op Add New Keyboard... en tik vervolgens op Shopkey.

3. Tik in de lijst met toetsenborden op Shopkey en tik vervolgens op de wisselknop Allow Full Access.

1. Tik op Allow om volledige toegang tot Shopkey in te schakelen. U kunt nu in uw chat-apps of op sociale media Shopkey gebruiken.

Shopkey gebruiken

Nadat u Shopkey heeft ingeschakeld, kunt u dit gebruiken om toegang te krijgen tot uw productassortiment vanuit andere apps op uw iOS-apparaat.

Stappen:

1. Open de app die u wilt gebruiken.

2. Wanneer u klaar bent om een link naar een product toe te voegen, tikt u op het wereldbolpictogram en houdt u het vast om Shopkey te selecteren in uw ingeschakelde toetsenborden.

3. Tik op de afbeelding van het product dat u wilt delen, of gebruik de zoekoptie om het te vinden.

1. Als u traceringsgegevens aan uw Shopkey-link wilt toevoegen, tikt u op de knop ... en kiest u het platform waarop u de link wilt delen.

2. Verzend je bericht (of post het naar je sociale media-app). Uw klanten kunnen op de URL klikken en zien welk product u in je winkel heeft gedeeld.

Als een klant besluit het product te kopen via uw Shopkey-link, wordt de verwijzingsbron weergegeven op de gegevenspagina van de bestelling in de Shopify-beheerder.