Määritä yksilölliset URL-osoitteet tietyille maille tai alueille

Kun määrität kansainvälisiä verkkotunnuksia, lisäät yksilöllisen verkko- tai URL-osoitteen jokaista markkina-aluetta varten, jolla haluat tarjota lokalisoidun ostokokemuksen. Voit määrittää yksilöllisiä URL-osoitteita käyttämällä vain yhtä menetelmää tai usean menetelmän yhdistelmää, ja voit vaihtaa menetelmiä milloin tahansa.

Jos et ole varma, mitä menetelmää sinun kannattaa käyttää, tutustu kansainvälisten verkkotunnusten hakukoneoptimoinnin strategioihin, ennen kuin aloitat. Jos olet ottamassa markkina-alueita käyttöön ensimmäistä kertaa, alikansiot ovat yksinkertaisin vaihtoehto, koska ne on helppo ottaa käyttöön ja niillä on hakukoneoptimointiin liittyviä etuja.

Kun luot markkina-alueita, vain kauppasi ensisijainen kieli on oletusarvoisesti aktivoituna. Jos myyt useilla kielillä ja määrität kansainvälisiä verkkotunnuksia alikansioita, aliverkkotunnuksia tai ylätason verkkotunnuksia käyttämällä, voit aktivoida ylimääräisiä kieliä jokaista markkina-aluetta varten. Jos et myy useilla kielillä, vain ensisijainen kielesi on käytettävissä. Lue lisää myymisestä useilla kielillä.

Kohdemarkkinoiden määrittäminen ensisijaista verkkotunnustasi käyttämällä

Kun määrität markkina-alueitasi niin, että ne käyttävät vain ensisijaista verkkotunnustasi, sinun ei tarvitse määrittää muita vaihtoehtoja Shopify Adminissa. Koska kaikki markkina-alueet käyttävät samaa kaupan URL-osoitetta, et voi mukauttaa eri markkina-alueilla käytettävissä olevia kieliä.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissasi kohtaan Asetukset > Markkinat.
  2. Klikkaa sen markkinan nimeä, jota haluat hallinnoida.
  3. Klikkaa Markkina-asetukset-osiossa Kielet ja verkkotunnukset.
  4. Klikkaa Hallinnoi verkkotunnuksia ja valitse sitten Käytä ensisijaista markkina-asetusta.
  5. Klikkaa Tallenna.

Lisää useita verkkotunnuksia ensisijaiselle markkinallesi

Jos sinulla on useita verkkotunnuksia, joita haluat käyttää ensisijaisessa kohdemarkkinassasi, voit lisätä markkinalle muita verkkotunnuksia. Jos esimerkiksi ensisijainen markkinasi on Kanada ja haluat tarjota sekä englanninkielisille että ranskankielisille asiakkaillesi erilliset aluekohtaiset verkkotunnukset, voit lisätä kummankin kieliset verkkotunnukset Kanadan markkinalle.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissasi kohtaan Asetukset > Markkinat.
  2. Klikkaa ensisijaisen markkinan nimeä.
  3. Klikkaa Markkina-asetukset-osiossa Kielet ja verkkotunnukset ja klikkaa sitten Hallinnoi verkkotunnuksia.
  4. Klikkaa Hallinnoi verkkotunnuksia -valintaikkunassa Käytä useita verkkotunnuksia > + Lisää olemassa oleva verkkotunnus ja valitse sen jälkeen pudotusvalikosta verkkotunnus, jonka haluat lisätä.
  5. Valitse verkkotunnuksen oletuskieli oletusvalikosta.
  6. Klikkaa Tallenna.

Kohdemarkkinoiden määrittäminen verkkotunnuksia tai aliverkkotunnuksia käyttämällä

Ennen kuin voit käyttää ylätason verkkotunnuksia tai aliverkkotunnuksia aluekohtaisia URL-osoitteitasi varten, sinun on lisättävä jokaiselle markkina-alueelle oma verkkotunnus tai aliverkkotunnus. Kun olet lisännyt verkkotunnukset tai aliverkkotunnukset, yhdistät ne kohdemarkkinoihin ja aktivoit haluamasi kielet.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissasi kohtaan Asetukset > Markkinat.
  2. Klikkaa sen markkinan nimeä, jolle haluat määrittää erillisen verkkotunnuksen.
  3. Klikkaa Markkina-asetukset-osiossa Kielet ja verkkotunnukset.
  4. Klikkaa Hallinnoi verkkotunnuksia ja valitse sitten Käytä erillistä verkkotunnusta/aliverkkotunnusta.
  5. Valitse Verkkotunnus tai aliverkkotunnus -luettelosta ylätason verkkotunnus tai aliverkkotunnus, jonka haluat liittää tähän markkina-alueeseen.
  6. Valinnainen: valitse Kielet-osiossa kielet, jotka haluat aktivoida tälle markkinalle.
  7. Klikkaa Tallenna.

Kun olet määrittänyt kohdemarkkinat käyttämällä verkkotunnuksia tai aliverkkotunnuksia, voit vaihtaa toiseen menetelmään, mikäli siihen liittyvä verkkotunnus tai aliverkkotunnus on yhdistetty Shopify Adminiin. Jos poistat verkkotunnuksen tai aliverkkotunnuksen, asiakkaat, jotka yrittävät vierailla aluekohtaisessa URL-osoitteessa näkevät 404 virhe -sivun.

Kohdemarkkinoiden määrittäminen alikansioita käyttämällä

Kun määrität yksilöllisiä URL-osoitteita alikansioita käyttämällä, lisäät kaksikirjaimisen kielipäätteen perään aluekohtaisen jälkiliitteen jokaista kieltä varten, jota markkina-alue tukee. Jos myyt useilla kielillä, voit aktivoida useita kieliä kullakin markkina-alueella.

Jos esimerkiksi Yhdysvallat on sivuston your-shop-name.com ensisijainen markkina-alue, voit käyttää alikansioita kanadalaisille asiakkaille kohdentamiseen sivustolla your-shop-name.com/en-ca. Jos päätät tehdä sivustostasi myös ranskankielisen version kanadalaisia asiakkaitasi varten, sille luodaan myös oma alikansionsa your-shop-name.com/fr-ca.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissasi kohtaan Asetukset > Markkinat.
  2. Klikkaa sen markkinan nimeä, jolle haluat määrittää alikansion.
  3. Klikkaa Markkina-asetukset-osiossa Kielet ja verkkotunnukset.
  4. Klikkaa Hallinnoi verkkotunnuksia ja valitse sitten Käytä alikansioita.
  5. Kirjoita Verkkotunnuksen jälkiliite -ruutuun aluekohtainen jälkiliite kohdemarkkina-aluettasi varten. Esimerkkejä: eu Eurooppaa tai ca Kanadaa varten.
  6. Valinnainen: valitse Kielet-osiossa kielet, jotka haluat aktivoida tälle markkinalle.
  7. Klikkaa Tallenna.

Alikansiot luodaan käyttämällä ensisijaista verkkotunnustasi.

Jos päätät myöhemmin poistaa alikansioita käyttävän markkina-alueen, asiakkaat, jotka yrittävät vierailla aluekohtaisessa URL-osoitteessa näkevät 404 virhe -sivun. Jos haluat uudelleenohjata kyseiset asiakkaat ensisijaiseen verkkotunnukseesi tai toiseen aluekohtaiseen URL-osoitteeseen, voit tuoda URL-osoitteiden uudelleenohjaukset CSV-tiedoston avulla.

Seuraavat vaiheet

Kun olet määrittänyt aluekohtaiset URL-osoitteet, sinun on toimitettava sivukartta jokaiselle verkkotunnukselle ja aliverkkotunnukselle Google Search Consolessa.