Määritä yksilölliset URL-osoitteet tietyille maille tai alueille

Kun määrität kansainvälisiä verkkotunnuksia, lisäät yksilöllisen verkko- tai URL-osoitteen jokaista markkina-aluetta varten, jolla haluat tarjota lokalisoidun ostokokemuksen. Voit määrittää yksilöllisiä URL-osoitteita käyttämällä vain yhtä menetelmää tai usean menetelmän yhdistelmää, ja voit vaihtaa menetelmiä milloin tahansa.

Jos et ole varma, mitä menetelmää sinun kannattaa käyttää, tutustu kansainvälisten verkkotunnusten hakukoneoptimoinnin strategioihin, ennen kuin aloitat. Jos olet ottamassa markkina-alueita käyttöön ensimmäistä kertaa, alikansiot ovat yksinkertaisin vaihtoehto, koska ne on helppo ottaa käyttöön ja niillä on hakukoneoptimointiin liittyviä etuja.

Kun luot markkina-alueita, vain kauppasi ensisijainen kieli on oletusarvoisesti käytössä. Jos myyt useilla kielillä ja määrität kansainvälisiä verkkotunnuksia alikansioita, aliverkkotunnuksia tai ylätason verkkotunnuksia käyttämällä, voit ottaa ylimääräisiä kieliä käyttöön jokaista markkina-aluetta varten. Jos et myy useilla kielillä, vain ensisijainen kielesi on käytettävissä. Lue lisää myymisestä useilla kielillä.

Kohdemarkkinoiden määrittäminen ensisijaista verkkotunnustasi käyttämällä

Kun määrität markkina-alueitasi niin, että ne käyttävät vain ensisijaista verkkotunnustasi, sinun ei tarvitse määrittää muita vaihtoehtoja Shopify-ylläpitäjässä. Koska kaikki markkina-alueet käyttävät samaa kaupan URL-osoitetta, et voi mukauttaa eri markkina-alueilla käytettävissä olevia kieliä.

Toimi näin:

1. Siirry Shopifyn admin-sivulta kohtaan Asetukset > Markkinat.
  2. Etsi Muut markkinat -osiosta markkina, jonka haluat määrittää, ja klikkaa sitten Hallinnoi.
  3. Klikkaa Verkkotunnukset ja kielet -osiossa Hallinnoi.
  4. Valitse Markkina-alueen verkkotunnukset ja alikansiot -osiossa Vain yksityinen verkkotunnus.
  5. Napauta Tallenna.

Kohdemarkkinoiden määrittäminen verkkotunnuksia tai aliverkkotunnuksia käyttämällä

Ennen kuin voit käyttää ylätason verkkotunnuksia tai aliverkkotunnuksia aluekohtaisia URL-osoitteitasi varten, sinun on lisättävä jokaiselle markkina-alueelle oma verkkotunnus tai aliverkkotunnus. Kun olet lisännyt verkkotunnukset tai aliverkkotunnukset, yhdistät ne kohdemarkkinoihin ja otat käyttöön haluamasi kielet.

Toimi näin:

1. Siirry Shopifyn admin-sivulta kohtaan Asetukset > Markkinat.
  2. Etsi Muut markkinat -osiosta markkina, jonka haluat määrittää, ja klikkaa sitten Hallinnoi.
  3. Klikkaa Verkkotunnukset ja kielet -osiossa Hallinnoi.
  4. Valitse Markkina-alueen verkkotunnukset ja alikansiot -osiossa Verkkotunnus tai aliverkkotunnus.
  5. Valitse VERKKOTUNNUS TAI ALIVERKKOTUNNUS -luettelosta ylätason verkkotunnus tai aliverkkotunnus, jonka haluat liittää tähän markkina-alueeseen.
  6. Valinnainen: Valitse Markkina-alueen kielet -osiossa kielet, jotka haluat ottaa käyttöön tällä markkina-alueella.
  7. Napauta Tallenna.

Kun olet määrittänyt kohdemarkkinat käyttämällä verkkotunnuksia tai aliverkkotunnuksia, voit vaihtaa toiseen menetelmään, mikäli siihen liittyvä verkkotunnus tai aliverkkotunnus on yhdistetty Shopify-ylläpitäjään. Jos poistat verkkotunnuksen tai aliverkkotunnuksen, asiakkaat, jotka yrittävät vierailla aluekohtaisessa URL-osoitteessa näkevät 404 virhe -sivun.

Kohdemarkkinoiden määrittäminen alikansioita käyttämällä

Kun määrität yksilöllisiä URL-osoitteita alikansioita käyttämällä, lisäät kaksikirjaimisen kielipäätteen perään aluekohtaisen jälkiliitteen jokaista kieltä varten, jota markkina-alue tukee. Jos myyt useilla kielillä, voit ottaa käyttöön useita kieliä kullakin markkina-alueella.

Toimi näin:

1. Siirry Shopifyn admin-sivulta kohtaan Asetukset > Markkinat.
  2. Etsi Muut markkinat -osiosta markkina, jonka haluat määrittää, ja klikkaa sitten Hallinnoi.
  3. Klikkaa Verkkotunnukset ja kielet -osiossa Hallinnoi.
  4. Valitse Markkina-alueen verkkotunnukset ja alikansiot -osiossa Alikansiot.
  5. Kirjoita ALIKANSIOT-ruutuun aluekohtainen jälkiliite kohdemarkkina-aluettasi varten. Esimerkki: eu Eurooppaa tai ca Kanadaa varten.
  6. Valinnainen: Valitse Markkina-alueen kielet -osiossa kielet, jotka haluat ottaa käyttöön tällä markkina-alueella.
  7. Napauta Tallenna.

Jos päätät myöhemmin poistaa alikansioita käyttävän markkina-alueen, asiakkaat, jotka yrittävät vierailla aluekohtaisessa URL-osoitteessa näkevät 404 virhe -sivun. Jos haluat uudelleenohjata kyseiset asiakkaat ensisijaiseen verkkotunnukseesi tai toiseen aluekohtaiseen URL-osoitteeseen, voit tuoda URL-osoitteiden uudelleenohjaukset CSV-tiedoston avulla.

Seuraavat vaiheet

Kun olet määrittänyt aluekohtaiset URL-osoitteet, sinun on tehtävä seuraavat toimenpiteet jokaiselle verkkotunnukselle ja aliverkkotunnukselle Google Search Consolessa:

Valmiina aloittamaan myynti Shopifyssa?