Määritä hinnat maiden mukaan

Sen lisäksi, että voit määrittää hinnanoikaisuja ja pyöristyssääntöjä tuotteiden hintoja ja toimituskuluja varten, voit myös hallinnoida paikallista hinnoittelua määrittämällä erilliset tuotteen hinnat eri maille ja alueille.

Asettamalla kiinteät tuotteen hinnat voit määrittää minkä tahansa tuotteen hinnan mille tahansa maalle tai alueelle. Jos sinulla on suuri määrä tuotteita, joille haluat asettaa kiinteän hinnan, voit tuoda hintatiedot CSV-tiedostolla. Jos käytät kolmannen osapuolen sovellusta tai integrointia, voit määrittää tuotteen hinnat maalle tai alueelle Shopify API:n avulla.

Voit tarkastella jokaisen hinnan markkinakohtaisesti laskettua erittelyä.

Muuntomaksut

Valuutanvaihtomaksuja sovelletaan kaikkiin paikallisella valuutalla tehtyihin tilauksiin, ja ne lisätään automaattisesti muunnettuun hintaan. Jos luot kiinteitä hintoja jollekin markkina-alueelle, sinun on sisällytettävä valuutanvaihtomaksut kiinteisiin hintoihin.

Kiinteiden tuotteen hintojen määrittäminen markkinaa varten

Voit asettaa jokaiselle aktiiviselle markkinalle yksittäisiä tuotteen hintoja Shopify Adminin Markkinat-sivulta. Voit asettaa kiinteitä hintoja joillekin tai kaikille tuotteillesi ja versioillesi. Usean maan markkinoilla voit asettaa kiinteitä hintoja vain käyttämällä kyseisen markkinan perusvaluuttaa. Asettamasi kiinteät hinnat ohittavat automaattisesti kunkin aktivoimasi markkinan muunnetut kansainväliset hinnat.

Jos haluat luoda kiinteitä myyntihintoja tuotteille kansainvälisillä markkinoillasi, voit tehdä sen tuomalla hinnat CSV-tiedoston avulla. Myyntihintoja ei voi luoda Shopify Adminissa.

Jos haluat asettaa kiinteän hinnan, syötä kansainvälinen hinta kunkin markkinan perusvaluuttaan. Esimerkiksi Gabrielin ensisijainen markkina-alue on Yhdysvallat Yhdysvaltain dollareissa. Hänellä on yhden maan markkina-alue, joka sisältää Kanadan ja jonka perusvaluutta on Kanadan dollari, sekä usean maan markkina-alue, joka sisältää Australian ja Uuden-Seelannin ja jonka perusvaluutta on Australian dollari. Gabriel syöttää kiinteän hinnoittelun kummallekin markkinalle seuraavasti:

• Hän syöttää hinnan jonka haluaa näkyvän Kanadassa oleville asiakkailleen sille markkina-alueelle, joka sisältää Kanadan. Jos hän esimerkiksi haluaa tuotteen hinnan näkyvän 5 CAD:na, hän syöttää tiedon 5.00.
  • Hän syöttää hinnan, jonka haluaa näkyvän Australiassa oleville asiakkailleen Australian sisältävälle markkina-alueelle. Jos hän esimerkiksi haluaa tuotteen hinnan näkyvän muodossa 6 AUD, hän syöttää tiedon 6.00.

Koska kiinteitä hintoja ei voi syöttää useille samaan markkina-alueeseen kuuluville maille, Gabrielin asiakkaat Uudessa-Seelannissa näkevät hinnat, jotka muunnetaan Australian dollareista Uuden-Seelannin dollareiksi. Esimerkiksi tuote, jonka kiinteä hinta on 6 AUD, näkyy Uudessa-Seelannissa olevalle asiakkaalle noin 6,25 NZD:n hinnalla.

Jos Gabriel myöhemmin päättää syöttää Uudelle-Seelannille kiinteitä hintoja Uuden-Seelannin dollareissa, hän voi luoda Uudelle-Seelannille uuden markkinan.

Tee näin:

1. Siirry Shopify Adminissasi kohtaan Asetukset > Markkinat.
  2. Klikkaa markkinaa, jonka hintoja haluat tarkastella.
  3. Klikkaa Tuotteet ja hinnoittelu.
  4. Klikkaa haku- ja suodatinkuvaketta ja kirjoita hakupalkkiin sitten sen tuotteen nimi, jolle haluat syöttää kiinteän hinnan.
  5. Klikkaa muokattavan tuotteen vieressä olevaa hintaa ja syötä sitten uusi kiinteä hinta. Jos tuotteesta on saatavilla useita versioita, klikkaa Näytä hinnat ja syötä sitten jokaiselle versiolle kiinteät hinnat.
  6. Klikkaa Tallenna.

Jos et enää halua käyttää kiinteää hintaa, klikkaa ensin tuotteen vieressä olevaa hintaa ja sitten Palauta. Hinta palautetaan edelliseen automaattisesti muunnettuun hintaan.

Kiinteiden tuotteen hintojen asettaminen CSV-tiedostojen avulla

Jos sinulla on suuri määrä tuotteita, joille haluat määrittää kiinteän ninnan, voit tuoda hintatiedot CSV-tiedostolla.

Voit lisätä tuotehinnoittelun viemällä CSV-tiedoston niistä tuotteista, jotka haluat hinnoitella markkinoittain. CSV-vientitiedosto sisältää lisäsarakkeet kaikkien aktiivisten markkinoiden tuotehinnoille ja vertailuhinnoille, ja niissä käytetään kunkin markkinan nimeä. Voit lisätä hintoja muuttamalla CSV-tiedostoa ja tuoda sitten CSV-tiedoston kauppaan.

Saat lisätietoja kohdasta CSV-tiedostojen käyttäminen.

Vaihe 1: Vie tuotteet CSV-tiedoston avulla

Voit viedä Shopify-ylläpitäjästä CSV-tiedoston, jossa jokaisella aktiivisella markkinalla on hintojen ja vertailuhintojen sarakkeet.

Jos haluat viedä vain joitakin tuotteita, voit suodattaa tuoteluettelon, jolloin voit tarkastella tuotteita ja valita niistä haluamasi vientiä varten.

Saat tarkempia ohjeita tutustumalla kohtaan Tuotteiden vienti.

Vaihe 2: Muokkaa CSV-tiedostoa

Voit muokata Shopify-ylläpitäjästä viemääsi tuote-CSV-tiedostoa, jotta saat lisättyä markkinoille hinnat. Jos haluat poistaa olemassa olevan tuotehinnan joltakin markkinalta, poista arvo sarakkeesta ja tuo sitten CSV-tiedosto. Jos poistat aktiivisen markkinan koko sarakkeen, olemassa oleva hinta ei muutu.

Lataa tuotehinnat juuri niin kuin haluat niiden näkyvän kullakin markkina-alueella.

Jos hintasi ovat dynaamisia verot sisältäviä hintoja, jotka ovat verollisia tai verottomia asiakkaan sijainnin perusteella sijaintiin perustuvien veroasetusten avulla, muista tarkistaa maat tai alueet, joissa verot sisältyvät oletusarvoisesti hintoihin. Jos olet verovelvollinen, kun myyt kyseisiin maihin tai alueille, lataa tuotteen hinnat niin, että ne sisältävät paikallisen verokannan.

CSV-tiedoston sarakkeiden otsikoiden on vastattava markkina-alueiden nimiä. Jos markkina-alueesi nimi on esimerkiksi Pohjois-Amerikka, hintojen tuontia varten käytettävän sarakkeen otsikon on oltava Hinta / Pohjois-Amerikka.

Et voi tuoda saman markkina-alueen maille tai alueille erilaisia kiinteitä hintoja. Jos se on kuitenkin on välttämätöntä, jokaisesta maasta tai alueesta on tehtävä oma markkina-alueensa.

Määrität tuotehinnat valitsemassasi perusvaluutassa kullekin markkina-alueelle. Jos markkina-alueeseen kuuluu useita maita tai alueita, kiinteät hinnat muunnetaan kuhunkin paikalliseen valuuttaan reaaliaikaisen vaihtokurssin mukaan. Jos haluat myydä useisiin maihin tai useille alueille, jotka kuuluvat samaan markkina-alueeseen, mutta haluat käyttää vain yhtä valuuttaa, voit deaktivoida paikalliset valuutat kyseiseltä markkina-alueelta.

Vaihe 3: Tuo tuotteet CSV-tiedoston avulla

Kun olet muokannut tuote-CSV-tiedostoasi lisätäksesi ja poistaaksesi tuotteen hintoja, voit tuoda tiedoston Shopify Adminiisi. Tuote-CSV-tiedoston ei tarvitse sisältää täydellisiä tuotetietoja, mutta sen pitäisi sisältää vähintään Nimitunnus-, Otsikko- ja Versiovaihtoehto-sarakkeet sekä markkinahintasarakkeet, jotka haluat tuoda.

Saat tarkempia ohjeita tutustumalla kohtaan Tuotteiden tuominen CSV-tiedoston avulla.

Vaihe 4: Näytä kansainvälinen hinnoittelusi

Shopify Adminissa voit tarkastella kunkin markkina-alueesi hintoja niiden perusvaluutassa.

Tee näin:

1. Siirry Shopify Adminissasi kohtaan Asetukset > Markkinat.
  2. Klikkaa markkinaa, jonka hintoja haluat tarkastella.
  3. Klikkaa Tuotteet ja hinnoittelu.
  4. Hinnat näkyvät markkina-alueen perusvaluutassa. Jos tuotteella on useita tuoteversioita, voit näyttää kunkin tuoteversion hinnan klikkaamalla tuotenimikettä.

Jos haluat esikatsella usean saman markkina-alueen maan tai alueen hintoja, sinun täytyy esikatsella hintoja kauppasi etusivulla tuettua maavalitsinta, kuten Geolocation-sovellusta käyttämällä.

Kiinteiden tuotteen hintojen asettaminen Shopify APIn avulla

Jos käytät kolmannen osapuolen sovellusta tai integrointia, voit määrittää tuotteen hinnat maalle tai alueelle PriceList API:n avulla.