Blogipostausten kirjoittaminen

Kun olet luonut blogin, voit aloittaa blogipostausten kirjoittamisen. Viestit voivat sisältää sekä tekstiä että kuvia. Voit julkaista viestin välittömästi tai asettaa tietyn julkaisupäivän.

Viestin lisääminen blogiin

Vaiheet:

1. Anna blogipostauksen otsikko. Blogipostauksessa täytyy olla otsikko, jotta se voidaan tallentaa.
  2. Syötä blogipostauksen sisältö. Tässä kentässä käytetään rich text editor -sovellusta, joten voit muotoilla viestisi sisältöä. Voit myös lisätä kuvan, upottaa videon tai muuta mediaa, tai liittää linkin.
  3. Valitse blogipostauksen asetukset:

• Kirjoittaja: Valitse alasvetovalikosta viestin kirjoittajan nimi. Alasvetovalikossa näkyvät vain kaupan omistajan ja henkilöstön jäsenten nimet.
    • Blogi: valitse sen blogin nimi, jossa viesti julkaistaan. Jos et halua julkaista jossakin olemassa olevista blogeista, alasvetovalikon kautta voit luoda uuden blogin.
  4. Valinnainen: näytä kuva blogin kohdesivulla. Napsauta Esittelykuva-osiossa Lataa kuva ja valitse ladattava kuva.

5. Valinnainen: liitä blogin kohdesivulla ote blogipostauksesta.

6. Valinnainen: järjestä blogipostaukset luokittain tai aiheittain lisäämällä blogipostauksiin tunnisteet. Asiakkaat voivat klikata tunnisteita löytääkseen muita samaan luokkaan kuuluvia blogipostauksia. Kun asiakas hakee verkkokaupastasi tunnistetta, sitä vastaavat blogipostaukset näkyvät hakutuloksissa. Syötä Tunnisteet-kenttään tunnisteet pilkuilla eroteltuina. Tunnisteissa voi olla korkeintaan 255 merkkiä.

7. Valinnainen: Jos olet luonut mukautetun mallin blogipostauksia varten, voit valita mallin. Valitse Malli-pudotusvalikosta malli, jota haluat käyttää julkaisuun.

8. Valinnainen toimenpide: muokkaa blogipostauksen hakukoneiden luettelossa näkyvää otsikkoa Hakukoneiden luettelon esikatselu -osiossa.

9. Blogipostaukset ovat oletusarvoisesti piilotettuina eivätkä ne näy verkkokaupassasi. Jos olet valmis julkaisemaan viestin, valitse Näkyvyys-osiossa Näkyvissä tai määritä tietty julkaisupäivä. Voit milloin tahansa muokata julkaistua blogipostausta tai poistaa sen.

10. Klikkaa Tallenna.

Blogipostauksen muokkaaminen

Voit muokata olemassa olevaa blogipostausta muuttaaksesi sen sisältöä, julkaisupäivämäärää, kirjoittajaa tai sen muita tietoja.

Vaiheet:

Blogipostauksen piilottaminen

Vaiheet:

Blogipostauksen poistaminen

Vaiheet:

Kuvan lisääminen blogipostaukseen

Voit tehdä blogipostauksesta kiinnostavamman lisäämällä siihen kuvia. Voit lisätä kuvia, jotka olet ladannut Shopifyhin, tuotekuvat mukaan lukien, tai voit ladata postaukseen uuden kuvan. Paras tiedostotyyppi blogipostaukseen liitettäville kuville on JPEG.

Vaiheet:

Blogipostauksen otteen näyttäminen

Voit näyttää blogin aloitussivulla otteita blogin julkaisusta. Riippuen siitä, mitä teemasi tukee, voit sisällyttää otteeseesi kuvia, tekstimuotoilua ja linkkejä. Jos et lisää otteita blogista, osa blogin sisällöstä tulee sen sijaan näkyviin ilman kuvia, muotoiluja tai linkkejä.

Vaiheet:

Tunnisteiden lisääminen blogipostaukseen

Tunnisteita käyttäen voit järjestää blogipostauksia luokkien tai aiheiden mukaan. Voit esimerkiksi luoda summer-luokan lisäämällä tunnisteen kaikkiin kesää koskeviin viesteihin. Asiakkaat voivat klikata tunnisteita löytääksesi muut samaan luokkaan kuuluvat blogipostaukset. Kun asiakas etsii verkkokaupastasi tunnistetta, sitä vastaavat blogipostaukset näkyvät hakutuloksissa.

Vaiheet:

Blogipostauksen tekstin muokkaaminen hakukoneiden luettelossa

Voit muokata blogipostauksen hakukoneen hakutuloksissa näkyvää tekstiä. Kuvailevat otsikot ja kuvaukset auttavat uusia asiakkaita löytämään verkkokaupan ja ne houkuttelevat heitä napauttamaan kaupan linkkiä. Katso lisätietoja hakukoneoptimoinnista.

Voit esikatsella blogipostauksen näkymistä hakukoneen hakutuloksissa ja tehdä muutoksia, jotta uudet asiakkaat löytävät verkkokauppasi.

Vaiheet:

Blogin verkko-osoitteen muuttaminen

Hakukoneiden luettelon esikatselu -osiossa voit muuttaa blogipostauksesi verkko-osoitteen. Kun luot blogipostauksen, järjestelmä luo automaattisesti URL-osoitteen ja kutsumanimen. Voit halutessasi muuttaa tai lyhentää verkko-osoitetta, mutta useimmissa tapauksissa oletusarvoinen osoite toimii hyvin.