Ennakoiva haku

Ennakoiva haku näyttää ehdotettuja tuloksia kirjoittaessasi. Sen avulla asiakkaat voivat tarkentaa hakuaan ilman, että heidät uudelleenohjataan hakutulossivulle, ja he voivat tutustua kauppaasi nopeasti, koska he näkevät suosituimmat tulokset esimerkiksi ehdotetuista hakusanoista, tuotteista ja kokoelmista.

Voit mukauttaa ennakoivan haun käyttäytymisen Shopifyn Search & Discovery-sovelluksella.

Vaatimukset

Jotta ennakoiva haku näkyy kaupassasi, sen on oltava julkaistun teeman ominaisuus. Ennakoiva haku on käytettävissä kaikissa Online Store 2.0 -teemoissa, ja se voidaan lisätä mukautettuihin myyntipaikkoihin Predictive Search API:n avulla.

Kaupan ensisijainen alue määrittää, mitä ennakoivan haun käyttäytymisiä tuetaan.Lue lisää.

Haun käyttäytyminen

Ennakoiva haku voi palauttaa tuote-, sivu-, blogipostaus-, kokoelma- ja kyselytuloksia.

Kyselyn tulokset ovat ehdotettuja hakusanoja, jotka perustuvat tuoteluettelon ja menneiden asiakashakujen sanoihin ja lauseisiin. Kyselyn tuloksen valitseminen palauttaa hakusanan hakutulossivun.

Ennakoiva haku palauttaa oletusarvoisesti kysely-, tuote-, kokoelma- ja sivutuloksia. Voit muuttaa tätä asetusta Search & Discovery -sovelluksessa.

Osuvien hakutulosten määrittäminen

Ennakoiva haku esittää ostajille rajallisen joukon erittäin osuvia tuloksia. Kaikista kysellyistä tulostyypeistä näytetään oletusarvoisesti enintään 10 mahdollista tulosta. Tämän rajoituksen vuoksi tuloksia on yleensä enemmän saatavilla kauppasi omalla hakutulossivulla.

Hakutulokset perustuvat erilaisten mahdollisten tulostyyppien haettaviin ominaisuuksiin. Seuraavia ominaisuuksia haetaan oletuksena:

• Tuotteet: nimike, tuotetyyppi, version nimi ja myyjä
  • Sivut, kokoelmat ja blogiartikkelit: otsikko

Haettavat käännökset

Kauppasi sisältö voidaan kääntää sovelluksilla, kuten Shopifyn Translate & Adapt -sovelluksella. Ennakoiva haku vertailee hakuehtoja oletuksena seuraavien haettavien ominaisuuksien käännettyyn sisältöön:

• Tuotteet: nimike, tuotetyyppi, version nimi ja myyjä
  • Sivut ja blogiartikkelit: otsikko

Lisätietoja käännöksistä ja haettavista ominaisuuksista on kehittäjien dokumentaatiossa Predictive Search API:ssä.

Rajoitukset

Kokoelmaehdotukset perustuvat kaupan ensisijaiseen kieleen. Asiakkaan hakua ei vertailla kokoelman käännettyyn sisältöön.

Kyselyn ehdotukset ovat saatavilla vain englanniksi, ja sekä kaupan ensisijaisen kielen että asiakkaan verkkokauppaistunnon on oltava englanniksi.

Ennakoiva haku ei ole käytettävissä kaikilla kielillä. Katso täydellinen luettelo tuetuista kielistä.