De geolocatie-app gebruiken

De app Geolocation doet taal- en landaanbevelingen aan je klanten op basis van hun geografische locatie en de taal van hun browser of apparaat. Het heeft ook een optie om een land selector weer te geven in de voettekst van je onlinewinkel waarmee je klanten hun taal en land of regio kunnen kiezen. Klanten kunnen een aanbeveling accepteren of de land selector gebruiken om in hun voorkeurstaal door je winkel te bladeren en af te rekenen in hun voorkeursvaluta op basis van het geselecteerde land of de regio.

Nadat een klant een aanbeveling voor een ander land of een andere regio heeft geaccepteerd of afgewezen, wordt hij of zij 14 dagen lang geen andere aanbeveling voor je winkel aangeboden. Als de klant zijn of haar cookies leegt, wordt de wachttijd opnieuw ingesteld. In elke nieuwe sessie worden taalaanbevelingen weergegeven.

Wanneer je je eerste land of regio toevoegt, zijn meerdere valuta's ingeschakeld en wordt de geolocatie-app automatisch toegevoegd aan je Shopify-winkel. Zo nodig kun je de geolocatie-app handmatig installeren. Wanneer de geolocatie-app automatisch wordt geïnstalleerd, worden deland en de taalaanbevelingen standaard ingeschakeld. Je moet echter landkiezers inschakelen zodat je klanten hun land en taal kunnen kiezen wanneer ze je onlinewinkel bezoeken.

Vereisten voor het gebruik van de geolocatie-app

Je winkel moet Shopify Payments gebruiken en aan meerdere landen verkopen met behulp van Markets om de Geolocatie-app te gebruiken. De Geolocatie-app biedt alleen aanbevelingen voor de talen en landen die je ingeschakeld hebt binnen Markets. Meer informatie over internationaal verkopen.

De geolocatie-app handmatig installeren

Als de geolocatie-app niet automatisch wordt geïnstalleerd, kun je deze handmatig installeren.

Stappen

1. Ga naar de pagina van de geolocatie-app in de Shopify App Store.
  2. Klik op App toevoegen. Als je niet bent ingelogd bij je Shopify-account, log dan in.
  3. Klik op Install app.

Toon locatie- en taalaanbevelingen aan je klanten

Land- en taalaanbevelingen worden automatisch ingeschakeld wanneer de geolocatie-app is geïnstalleerd. Als je winkel bijvoorbeeld in de Verenigde Staten is gevestigd, is je standaardland de Verenigde Staten, waar prijzen worden weergegeven in USD en je standaardtaal Engels is. Als je een markt voor Frankrijk maakt die in euro's en Frans verkoopt, raadt de app Geolocation aan dat bezoekers van Frankrijk Frankrijk en de Franse taal selecteren om je winkel in euro's en Frans weer te geven. Als je deze land- en taalopties niet hebt ingeschakeld, blijft je winkel in je standaard landvaluta- en taalinstellingen.

Stappen

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naarApps.
  2. Klik op geolocatie.
  3. Controleer in het gedeelte Aanbevelingen aanbevelingen tonen.
  4. Klik opOpslaan en klik vervolgens opnieuw op Opslaan.

Wanneer je aanbevelingen inschakelen, worden standaard alle gepubliceerde talen en valuta's aan je klanten weergegeven. Als je het selectievakje Aanbevelingen tonen uitcheckt,worden alle aanbevelingen verwijderd.

De instellingen van de aanbevelingen aanpassen

Standaard detecteert de app Geolocation automatisch de themakleuren die in je onlinewinkel worden gebruikt. Als je wilt wijzigen hoe de aanbevelingen worden weergegeven voor je klanten, kun je de kleurinstellingen aanpassen voor je aanbevelingen.

Stappen

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naarApps.
  2. Klik op geolocatie.
  3. Klik in het gedeelte Aanbevelingen op Aanpassen.
  4. Klik op de kleurenstaal die je wilt wijzigen.
  5. Kies een kleur met behulp van de kleurkiezer of voer een hex-code in.
  6. Klik op Opslaan.

Voorbeeld van land-en taal aanbevelingen

Je kunt je land-en taal aanbevelingen bekijken in de app Geolocation voordat je ze in je winkel publiceert.

Als je je in de standaardregio of het land van je winkel bevindt, moet je een VPN-service gebruiken om te browsen vanuit andere landen of regio's te simuleren voordat je aanbevelingen kunt bekijken. Als je bijvoorbeeld een voorbeeld van je aanbevelingen uit de Verenigde Staten wilt bekijken en je winkel standaard de Verenigde Staten en het Engels gebruikt, moet je een VPN-service gebruiken om te browsen vanaf een andere locatie. Anders worden er geen aanbevelingen weergegeven omdat de winkel al overeenkomt met je voorkeuren.

Land- en taal selectors tonen

Met land- en taal selectors kunnen je bezoekers hun taal en land of regio op elk moment selecteren.

Als je onlinewinkel een thema gebruikt waarin land- en taal selectors zijn ingebouwd, zoals Eersten en Brooklyn,hoef je geen land- en taal selectors in teschakelen in de geolocatie-app.

Als je thema geen ingebouwde land- en taal selectors heeft, kun je de geolocatie-app gebruiken om ze aan de voettekst van je onlinewinkel toe te voegen.

Stappen

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naarApps.
  2. Klik op geolocatie.
  3. Schakel in het gedeelte Selectors de optie Kiezers tonen in.
  4. Optioneel: klik opAanpassen en selecteer vervolgens een voettekstpositie voor de land- en taalselectors.
  5. Klik op Opslaan.

Als je het selectievakje 'Kiezers tonen'uitcheckt, worden de selectors verwijderd.

De geolocatie-app verwijderen

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Apps.
    1. Klik op verwijderen.

Nadat de geolocatie-app is verwijderd, hoef je geen ongebruikte codefragmenten uit je thema-template te verwijderen.