Transport Layer Security (TLS)

Transport Layer Security (TLS) is een versleutelingsprotocol dat wordt gebruikt om communicatie via internet te beveiligen. Wanneer je in de adresbalk van je browser een slotpictogram ziet naast een URL die begint met https://, maakt de verbinding gebruik van TLS. TLS is van toepassing op alle verbindingen met Shopify, inclusief je eigen verbindingen en die van je klanten. De meest recente versie van het TLS-protocol is TLS 1.2.

Op 20 juni 2018 zal Shopify de ondersteuning voor TLS-versie 1.0 en 1.1 opheffen om de gegevens van iedereen die de Shopify-website, je webwinkel of je beheerderspagina bezoekt, beter te beschermen. Als je browser TLS 1.2 niet ondersteunt, zie je na 20 juni 2018 verbindingsfouten wanneer je Shopify-sites bezoekt.

Als je browser TLS 1.2 niet ondersteunt, upgrade dan naar een ondersteunde browserversie.

Klanten die toegang tot je Shopify-webwinkel proberen te verkrijgen via een browser die TLS 1.2 niet ondersteunt, zullen vanaf 20 juni 2018 ook verbindingsfouten zien en je site niet kunnen laden.

Als je een app-ontwikkelaar bent en wilt dat je app na 20 juni 2018 blijft werken met Shopify, zorg er dan voor dat je app verbinding maakt met de API van Shopify met behulp van TLS 1.2. Als je app alleen TLS 1.0 of 1.1 ondersteunt, moet je deze upgraden om TLS 1.2 te ondersteunen.

Controleer op TLS 1.2-ondersteuning

De twee recentste versies van Shopify's ondersteunde browsers bieden TLS 1.2-ondersteuning. Wanneer je Shopify of een Shopify-winkel bezoekt via een van deze browserversies, vindt je verbinding plaats via TLS 1.2.

Eerdere browserversies en browsers die niet officieel worden ondersteund door Shopify, ondersteunen mogelijk ook TLS 1.2. Bezoek de SSL Labs SSL Test om te controleren wat de hoogste TLS-versie is die door je browser wordt ondersteund. De gebruikte SSL-versie wordt weergegeven onder Protocol Version.

Je moet er ook voor zorgen dat je computer of mobiele besturingssysteem zo actueel mogelijk is, vooral als je een oudere versie van Windows gebruikt.