Transport Layer Security (TLS)

Transport Layer Security (TLS) is een versleutelingsprotocol dat wordt gebruikt om communicatie via internet te beveiligen. Wanneer u in de adresbalk van uw browser een slotpictogram ziet naast een JeRL die begint met https://, maakt de verbinding gebruik van TLS. TLS is van toepassing op alle verbindingen met Shopify, inclusief uw eigen verbindingen en die van uw klanten. De meest recente versie van het TLS-protocol is TLS 1.2.

Op 20 juni 2018 zal Shopify de ondersteuning voor TLS-versie 1.0 en 1.1 opheffen om de gegevens van iedereen die de Shopify-website, uw storefront of uw beheerderspagina bezoekt, beter te beschermen. Als uw browser TLS 1.2 niet ondersteunt, ziet u na 20 juni 2018 verbindingsfouten wanneer u Shopify-sites bezoekt.

Als uw browser TLS 1.2 niet ondersteunt, upgrade dan naar een ondersteunde browserversie.

Klanten die toegang tot je Shopify-storefront proberen te verkrijgen via een browser die TLS 1.2 niet ondersteunt, zullen vanaf 20 juni 2018 ook verbindingsfouten zien en je site niet kunnen laden.

Als u een app-ontwikkelaar bent en wilt dat uw app na 20 juni 2018 blijft werken met Shopify, zorg er dan voor dat uw app verbinding maakt met de API van Shopify met behulp van TLS 1.2. Als uw app alleen TLS 1.0 of 1.1 ondersteunt, moet u deze upgraden om TLS 1.2 te ondersteunen.

Controleer op TLS 1.2-ondersteuning

De twee recentste versies van Shopify's ondersteunde browsers bieden TLS 1.2-ondersteuning. Wanneer u Shopify of een Shopify-winkel bezoekt via een van deze browserversies, vindt uw verbinding plaats via TLS 1.2.

Eerdere browserversies en browsers die niet officieel worden ondersteund door Shopify, ondersteunen mogelijk ook TLS 1.2. Bezoek de SSL Labs SSL Test om te controleren wat de hoogste TLS-versie is die door uw browser wordt ondersteund. De gebruikte SSL-versie wordt weergegeven onder Protocol Version.

Je moet er ook voor zorgen dat je computer of mobiele besturingssysteem zo actueel mogelijk is, vooral als je een oudere versie van Windows gebruikt.