Transport Layer Security (TLS)

Shopify använder Transport Layer Security (TLS) för att säkra alla anslutningar till din Shopify-administratör och till din butik.

Transport Layer Security (TLS) är ett krypteringsprotokoll som används för att säkra kommunikation över internet. Du kan se att en anslutning använder TLS om en hänglåsikon visas i webbläsarens adressfält intill en URL som börjar med https://. TLS tillämpas för alla anslutningar till Shopify, inklusive dina egna anslutningar och dina kunders anslutningar. Shopify stöder TLS version 1.2 och senare av TLS-protokollet.

Även om TLS ersatte det äldre SSL-protokollet (Secure Sockets Layer) så används termerna TLS och SSL fortfarande omväxlande. Med andra ord är ett SSL-certifikat i själva verket ett TLS-certifikat.

Se Aktivera säkra anslutningar till din Shopify-butik för mer information.