Tuotteiden julkaiseminen markkinoilla

Kun käytät Shopify Markets -markkina-aluepalvelua, voit valita, julkaisetko tuotteitasi kullakin luomallasi markkina-alueilla. Tuotteen julkaiseminen jollakin markkina-alueella tuo tuotteen kyseisen markkina-alueen asiakkaiden saataville. Jos et myy tuotetta kaikilla markkinoilla, voit poistaa tuotteen julkaisemisen markkinoilla, joilla et halua sen olevan saatavilla. Jos esimerkiksi tuotteet ovat liian painavia kansainvälisten toimitukseen, voit halutessasi olla näyttämättä tuotetta asiakkaille kansainvälisen markkina-alueen markkinoilla.

Julkaisemalla oikeat tuotteet eri markkinoita varten varmistat, että asiakkaille näytetään vain tuotteita, jotka ovat heidän saatavillaan.

Tuotteiden julkaisua kunkin markkina-alueen osalta koskevat vaatimukset

Jotta tuotteet ja hinnoittelu näkyvät paikallisesti asiakkaasi maassa tai alueella, kaupassasi on oltava käytettävissä maanvalitsin. Maanvalitsin antaa asiakkaille mahdollisuuden valita, mistä he ostavat, mikä auttaa varmistamaan, että kaupassasi näkyy oikea tuote ja hinnoittelu tälle sijainnille.

Jos teemoissa ei ole sisäänrakennettua maanvalitsinta, sinun kannattaa käyttää Geolocation-sovellusta, jos haluat tarjota asiakkaillesi maanvalitsimen.

Tuotteen julkaisun purkaminen tietyltä markkina-alueelta

Kun lisäät uuden markkina-alueen, kaikki tuotteet julkaistaan oletuksena kyseisellä markkina-alueella. Voit estää tuotteen näyttämisen jokaisella markkina-alueella peruuttamalla sen julkaisun.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissasi kohtaan Asetukset > Markkinat.
  2. Klikkaa markkina-aluetta, jolla haluat peruuttaa tuotteen julkaisemisen.
  3. Klikkaa Tuotteet ja hinnoittelu.
  4. Valinnaista: klikkaa Sisältyy-välilehteä tuoteluettelossa näyttääksesi vain markkina-alueelle tällä hetkellä sisältyvät tuotteet.
  5. Klikkaa tuoteluettelossa sen tuotteen valintaruutua, jonka haluat poistaa markkinoilta, ja klikkaa sitten Jätä Jätä pois markkinoilta.
  6. Vahvista klikkaamalla Jätä tuote pois.

Julkaise tuote tietylle markkina-alueelle

Voit näyttää julkaisemattoman tuotteen julkaisemalla sen markkinoilla.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissasi kohtaan Asetukset > Markkinat.
  2. Klikkaa markkina-aluetta, jolla haluat julkaista tuotteen.
  3. Klikkaa Tuotteet ja hinnoittelu.
  4. Valinnaista: klikkaa Jätetty pois -välilehteä tuoteluettelossa näyttääksesi vain tuotteet, jotka on tällä hetkellä jätetty pois markkina-alueelta.
  5. Napauta tuoteluettelossa sen tuotteen valintaruutua, jonka haluat julkaista markkinoilla, ja klikkaa sitten Sisällytä markkina-alueelle.
  6. Klikkaa Sisällytä tuote.

Tuotteiden julkaiseminen tai julkaisujen poistaminen joukkotoimintona

Voit julkaista tuotteita markkinoilla tai perua niiden julkaisun joukkoeditorin avulla Shopify adminissa tai lataamalla CSV-tiedoston.

Markkinoiden julkaisujen hallinnointi joukkoeditorin avulla

Vaiheet:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjästä kohtaan Tuotteet.
  2. Valitse tuotteet, jotka haluat julkaista markkinoilla tai joiden julkaisun haluat perua.
  3. Klikkaa Joukkomuokkaus.
  4. Klikkaa Sarakkeet ja valitse sitten markkinat, joilla haluat muuttaa julkaisemisen tilaa.
  5. Julkaise tuote valitsemalla julkaisuvaihtoehto kunkin markkinan kohdalla tai peru tuotteen julkaisu poistamalla valinta.
  6. Klikkaa Tallenna.

Markkinoiden julkaisujen hallinnointi CSV-tiedostojen avulla

Voit hallinnoida tuotteiden julkaisemista eri markkinoilla viemällä ensin CSV-tiedoston niiden tuotteiden osalta, jotka haluat julkaista tai joiden julkaisun haluat peruuttaa. CSV-vientitiedosto sisältää lisäsarakkeita, joita käytetään julkaisemiseen kaikilla aktiivisilla markkina-alueilla kunkin markkina-alueen nimeä käyttäen. Voit muokata CSV-tiedostoa ja tuoda sen sitten kauppaasi.

Saat lisätietoja kohdasta CSV-tiedostojen käyttäminen.

Vaihe 1: Vie tuotteet CSV-tiedoston avulla

Voit viedä Shopify-ylläpitäjästä CSV-tiedoston, joka sisältää sarakkeet julkaisemista varten jokaiselle aktiiviselle markkina-alueelle.

Jos haluat viedä vain joitakin tuotteita, voit suodattaa tuoteluettelon, jolloin voit tarkastella tuotteita ja valita niistä haluamasi vientiä varten.

Saat tarkempia ohjeita tutustumalla kohtaan Tuotteiden vienti.

Vaihe 2: Muokkaa CSV-tiedostoa

Voit muokata Shopifysta viemääsi tuotteiden CSV-tiedostoa, jos haluat muuttaa tuotteiden julkaisemisen tilaa. Jos poistat aktiivisen markkina-alueen sarakkeen, nykyinen julkaisutila pysyy muuttumattomana.

CSV-tiedoston sarakkeiden otsikoiden on vastattava markkinoidesi nimiä. Jos markkina-alueesi nimi on esimerkiksi North America, tuotteen julkaisun muuttamista varten käytettävän sarakkeen otsikon kyseisen markkinan kohdalla pitäisi olla Sisältyy / Pohjois-Amerikka.

Jos haluat julkaista tuotteen markkinalla, kirjoita sitä vastaavaan sarakkeeseen TOSI. Jos haluat perua tuotteen julkaisemisen markkinalla, kirjoita sitä vastaavaan sarakkeeseen EPÄTOSI.

Et voi käyttää CSV-tiedostoa erilaisten julkaisusääntöjen asettamista varten saman markkina-alueen eri maille tai alueille, ellei kukin maa tai alue ole luotu omaksi markkinakseen.

Tuotteiden tuominen CSV-tiedostosta

Kun olet muokannut tuotteen CSV-tiedostoasi lisätäksesi ja poistaaksesi tuotteita, voit tuoda tiedoston Shopify Adminiisi. Tuote-CSV-tiedoston ei tarvitse sisältää täydellisiä tuotetietoja, mutta sen pitäisi sisältää vähintään Käyttönimi-, Otsikko- ja Versiovaihtoehto-sarakkeet sekä markkinajulkaisusarakkeet, jotka haluat tuoda.

Saat tarkempia ohjeita tutustumalla kohtaan Tuotteiden tuominen CSV-tiedoston avulla.

Tuotteiden suodattaminen julkaistun tilan mukaan

Jos haluat selvittää, mitkä tuotteet on julkistettu tietylle markkina-alueelle, voit suodattaa tuoteluetteloa näyttämään vain ne tuotteet, jotka on sisällytetty tälle markkina-alueelle tai jätetty siltä pois.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissasi kohtaan Asetukset > Markkinat.
  2. Klikkaa markkina-aluetta, jolle haluat sisällyttää tuotteen.
  3. Klikkaa Tuotteet ja hinnoittelu.
  4. Suorita tuoteluettelossa jompikumpi seuraavista vaiheista:
    • Klikkaa Mukana, jos haluat näyttää kaikki kyseiselle markkina-alueelle julkistetut tuotteet.
    • Klikkaa Jätetään pois, jos haluat näyttää kaikki tuotteet, joita ei ole julkistettu kyseiselle markkina-alueelle.

Tilausluonnokset ja tilausten muokkaaminen

Tuotteita ei julkaista markkinakohtaisesti, jos kyseessä on tilausluonnos tai jos tilauksia muokataan. Jos esimerkiksi sinulla on tuote, jota ei ole julkaistu Yhdistyneen kuningaskunnan markkinoilla, mutta Yhdistyneessä kuningaskunnassa on asiakas, jolle haluat myydä tuotteen poikkeuksellisesti, voit luoda häntä varten tilausluonnoksen.

Tilauksen tuotteita muokkaamalla voit myös ohittaa Shopify Markets -työkalussa määrittämäsi tuotteen julkaisusäännöt, jos haluat tehdä asiakaskohtaisia poikkeuksia.

Verkkokaupan hakutulokset

Jos käytät Shopifyn verkkokauppahakua auttaaksesi asiakkaitasi löytämään tuotteesi, asiakkaan hakutuloksissa näytetään vain ne tuotteet, jotka on julkaistu heidän markkinoillaan. Jos kauppasi käyttää kolmannen osapuolen hakusovellusta, sinun täytyy tarkistaa sovelluskehittäjältä, onko kauppasi haku suodatettu markkinoiden perusteella.

Uudelleenohjaaminen

Kun verkkokauppasi asiakas yrittää tarkastella tuotetta, jota ei voida myydä asiakkaan maassa tai alueella, hänet uudelleenohjataan kauppasi etusivulle. Esimerkiksi asiakas, joka haluaa tilauksensa lähetettävän Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, voi vierailla kaupassasi, jonka ensisijainen markkina-alue on Yhdysvallat. Asiakas katsoo tuotetta, jota voidaan myydä vain Yhdysvalloissa, ja hän valitsee kauppasi maavalitsimen avulla maaksi Yhdistyneen kuningaskunnan. Koska hänen katsomaansa tuotetta ei voida myydä Yhdistyneessä kuningaskunnassa, asiakas uudelleenohjataan kauppasi etusivulle.

Rajoitukset

Kun julkaiset tai poistat tuotteiden julkaisemisen markkinakohtaisesti, nämä muutokset koskevat vain verkkokauppaa, mukautettuja myyntipaikkoja tai kanavia, joissa käytetään inContext-direktiiviä. Muut kanavat eivät vielä tue tuotteiden markkinakohtaista julkaisemista, ja julkaistut tuotteet ovat oletusarvoisesti saatavilla kaikilla markkinoilla. Pyrimme lisäämään tukea kaikille myyntikanaville.