Markkinoiden hallinta

Markkina-alueiden avulla voit hallita brändiäsi määrittämällä eri asetuksia eri maille ja alueille. Markkinat voivat koostua yhdestä maasta tai alueesta tai usean maa tai alueen ryhmästä. Voit esimerkiksi luoda markkina-alueen, johon kuuluu Pohjois-Amerikka eli Kanada, Yhdysvallat ja Meksiko, tai voit luoda Japaniksi kutsutun markkina-alueen, johon kuuluu vain Japani.

Shopify-ylläpitäjässä Markets-sivusi on dashboard, jossa on kaikki työkalut ja tiedot, joita tarvitset paikallisen ostokokemuksen luomiseen asiakkaillesi jokaisella markkina-alueellasi. Voit hallinnoida kaikkia maita ja alueita, joissa nyt harjoitat myyntiä, sekä markkinoita, joilla et juuri nyt myy. Voit myös luoda ja mukauttaa uusia markkinoita.

Kun käytät Shopify Markets -palvelua ensimmäisen kerran, osa markkina-alueista on valmiiksi lisätty Markets-sivullesi. Nämä markkina-alueet kuvastavat kauppasi rakennetta: ensisijainen markkina-alue sisältää tärkeimmän maan tai alueen, johon verkkokauppasi myy sekä muita markkina-alueita, joihin olet aiemmin kohdentanut myyntiä käyttämällä verkkotunnuksia, kansainvälistä hinnoittelua tai toimitusalueita. Jotta asiakas voi tehdä tilauksen kaupastasi, hänen toimitusosoitteensa pitää olla maassa, joka kuuluu aktiiviseen markkina-alueeseen.

Markkinoiden hallinnointiin tarvittavat henkilöstön käyttöoikeudet

Kaupan henkilöstön jäsenet voivat hallinnoida markkinoita, mikäli heillä on tietty käyttöoikeuksien yhdistelmä. Henkilöstön jäsenellä on oltava kaikki seuraavat käyttöoikeudet voidakseen hallinnoida Markets-sivua.

Yleiset käyttöoikeudet:

• Koti
  • tilaukset (muokkaus ja vienti mukaan lukien)
  • tuotteet (vienti mukaan lukien)
  • Raportit
  • Dashboardit
  • Alennukset

Verkkokaupan käyttöoikeudet:

• Verkkotunnukset

Hallinnolliset käyttöoikeudet:

• Hallinnoi asetuksia

Ensisijainen markkina

Ensisijainen markkinasi on maa tai alue, johon myyt pääasiallisesti. Se on usein kotimarkkinasi.

Ensisijainen markkinasi määritetään kohdassa Asetukset > Yleistä perusteella olevan kauppasi valuutan mukaan, vaikka kauppasi valuutta ei olisikaan sama kuin kohdassa Asetukset > Yleistä. Jos esimerkiksi kauppasi osoite on Yhdysvalloissa, mutta kauppasi valuutaksi on asetettu Kanadan dollari, ensisijaiseksi markkinaksesi asetetaan Kanada.

Kaikki muutokset, jotka teet kauppaasi, vaikuttavat oletusarvoisesti ensisijaiseen markkinaasi. Kun muutat tuotehintoja tai määrität uuden varastopaikan, muutoksia sovelletaan automaattisesti ensisijaiseen markkinaasi.

Markkinat-sivullasi oleva ensisijaisen markkinan asetus on kiinteä, eikä sitä voi muokata. Kun tarkastelet ensisijaisen markkinasi tietoja, siirry suorien linkkien avulla Shopify-ylläpitäjän muihin osiin asetusten hallinnoimiseksi.

Muut markkinat

Markets-sivullasi on lueteltu kaikki muut paitsi ensisijaiset markkinasi Muut markkinat -osiossa. Tässä osiossa on lueteltu kaikki muut markkinat, joilla harjoitat myyntiä, mukaan lukien aktiiviset, ei-aktiiviset, yhden maan ja usean maan markkinat. Sivulla on myös markkinat, johon sisältyvät kaikki maat ja alueet, joissa et juuri nyt harjoita myyntiä.

Kukin maa tai alue voi olla vain osa yhtä markkina-aluetta.

Yhden maan markkinat

Yhden maan markkina-alueisiin kuuluu vain yksi maa tai alue. Kun luot uusia yhden maan markkina-alueita, markkinoiden perusvaluutaksi määritetään kyseisen maan valuutta. Jos valuuttaa ei tueta, perusvaluutaksi määritetään kauppasi perusvaluutta.

Kun käytät ensimmäisen kerran Shopify Market ‑ominaisuutta, Markkinat-sivullesi luodaan joitakin yhden maan markkinoita. Nämä markkinat luodaan, jos olet kohdentanut kyseiseen maahan tai alueeseen käyttäen kansainvälisiä verkkotunnuksia, kansainvälistä hinnoittelua tai manuaalisia valuutanmuuntoja. Ne aktivoidaan oletusarvoisesti, mikä tarkoittaa, että asiakkaan verkkokauppakokemus voi jatkua keskeytyksettä ja muuttumattomana.

Usean maan markkinat

Usean maan markkina-alueisiin kuuluu useampi kuin yksi maa tai alue. Kun luot usean maan markkina-alueen, oletusvaluutaksi asetetaan kauppasi perusvaluutta, ja monivaluuttainen maksaminen otetaan käyttöön. Jos poistat monivaluuttaisen maksamisen käytöstä usean maan markkina-alueella, kaikki kyseisen markkina-alueen kaupan asiakkaat tekevät ostoksensa markkina-alueen perusvaluutassa tai muuta valitsemaasi perusvaluuttaa käyttäen.

Usean maan markkinoiden perusvaluuttana käytetään asetettuja kiinteitä tuotehintoja.

Kansainvälinen markkina

Sinulle luodaan kansainvälinen markkina, kun käytät ensimmäisen kerran Shopify Markets ‑ominaisuutta. Se sisältää kaikki maat tai alueet, joille sinulla on toimitusalueita, mutta ei lokalisoitua asiakaskokemusta. Kansainvälinen markkina aktivoidaan oletusarvoisesti.

Maat ja alueet, joihin et myy

Markkinat-sivullasi on markkina, jonka nimi on Maat/alueet, joihin et myy. Tämä markkina luodaan automaattisesti, eikä sitä voi poistaa. Se sisältää kaikki muut maat tai alueet, joihin et myy tällä hetkellä. Kun missä tahansa näissä maissa tai näillä alueilla sijaitseva asiakas vierailee verkkokaupassasi, hän tarkastelee kauppaa ensisijaisen markkinasi oletuskielellä ja ‑valuutassa. Hän ei kuitenkaan pysty viemään maksuvaihetta päätökseen.

Kun lisäät tästä markkinalistasta lisää maita tai alueita uusiksi markkinoiksi, kyseiset maat ja alueet poistetaan listalta.

Lisää markkina

Kun haluat mukauttaa verkkokauppakokemustasi tietyn alueen asiakkaille, voit lisätä uuden markkinan Markets-sivulta. Saatat esimerkiksi haluta kohdentaa Pohjois-Amerikkaan tai yhteen maahan, kuten Kanadaan. Shopify Markets -ominaisuuden avulla voit luoda markkinoita, jotka ovat oman liiketoimintasi kannalta merkityksellisiä.

Kun lisäät uuden markkinan, sinulle ehdotetaan suositeltuja markkinoita omasi kaltaisten kauppojen perusteella. Nämä suositukset osoittavat ne maat tai alueet, joissa myyntisi onnistuisi todennäköisimmin. Suositukset perustuvat kanssasi samalla ensisijaisella markkinalla toimivien samankaltaisten kauppiaiden tietoihin.

Jos luot uuden markkina-alueen, joka sisältää maita tai alueita, jotka jo kuuluvat toiseen markkina-alueeseen, uusi markkina-alue ohittaa olemassa olevan. Maa tai alue lisätään uuteen markkina-alueeseen, ja se poistetaan aiemmista markkina-alueista. Jos aiempi markkina-alue ei sisällä muita maita tai alueita, se poistetaan automaattisesti ja myös kaikki siihen liittyvät kansainväliset hinnat, verkkotunnukset, alikansiot tai mukautukset poistetaan.

Toimi näin:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjästä kohtaan Asetukset > Markkinat.

2. Klikkaa Lisää markkina.

3. Anna Market-nimi. Tämän nimen avulla voit tunnistaa markkinat Shopify-ylläpitäjässä, eikä sitä näytetä asiakkaille.

4. Valitse Lisää maita/alueita.

5. Lisää maat ja alueet, jotka haluat sisällyttää tähän markkinaan.

6. Valitse ensin Valmis ja sitten Tallenna.

Esikatsele markkinoita

Voit esikatsella asiakkaan saamaa markkinakokemusta Shopify-ylläpitäjässä. Voit esikatsella aktiivisia ja ei-aktiivisia markkinoita millä tahansa kyseiselle markkina-alueelle lisäämälläsi kielellä.

Toimi näin:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjästä kohtaan Asetukset > Markkinat.

2. Klikkaa Hallinnoi sen lahjakortin vierestä, jota haluat esikatsella.

3. Valitse Esikatselu-listalta kieli, jota haluat esikatsella verkkokaupassasi.

Aktivoit markkinat

Kun lisäät uuden markkinan, markkinaa ei oletusarvoisesti aktivoida. Tämä tarkoittaa, että kyseisten maiden ja alueiden asiakkaat eivät pysty viemään maksuvaihetta päätökseen.

Ennen kuin voit aktivoida markkinan, sinulla on oltava toimituskulut kaikille kyseiseen markkinaan kuuluville maille ja alueille. Sinun kannattaa ehkä määrittää lisää markkina-asetuksia, kuten verkkotunnuksia, kieliä tai hinnoitteluja, ennen kuin aktivoit markkinan ja aloitat myynnin siihen kuuluvissa maissa ja alueilla.

Toimi näin:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjästä kohtaan Asetukset > Markkinat.

2. Klikkaa Hallinnoi sen markkinan vierestä, jota haluat esikatsella.

3. Klikkaa Aktivoi markkina ‑valintaa.

Poista usean maan markkinoiden monivaluuttainen valuutta käytöstä

Kun luot usean maan markkinat, markkinoiden oletusvaluutta asetetaan kauppasi perusvaluutaksi, ja käyttöön tulee usean valuutan käyttö. Jos poistat usean valuutan käytöstä usean maan markkinoilla, kaikki tämän kaupan asiakkaat tekevät ostoksensa markkinoiden perusvaluuttaa tai muuta valitsemaasi perusvaluuttaa käyttäen.

Toimi näin:

1. Siirry kohtaan Asetukset ja valitse Markets.

2. Valitse markkinan nimen vieressä oleva Hallinnoi-vaihtoehto.

3. Klikkaa Valuutta ja hinnoittelu -kohdan vieressä Hallinnoi.

4. Valitse Monivaluuttainen-kohdassa Pois käytöstä.

5. Napauta Tallenna.

Deaktivoi markkina-alue

Jos et enää halua myydä tuotteitasi tietylle markkina-alueelle, voit poistaa markkina-alueen käytöstä. Tämä toiminto ei vaikuta olemassa oleviin tilauksiin. Kun poistat markkina-alueen käytöstä, kaikki markkina-alueen asetukset tallennetaan, eli voit ottaa sen tulevaisuudessa uudelleen käyttöön. Markkina-alueen poistaminen käytöstä ei muuta tai poista toimitusalueitasi, mutta asiakkaat, jotka yrittävät tehdä ostoksia markkina-alueilta, jotka eivät ole aktiivisia, eivät voi maksaa kassalla.

Jos deaktivoit markkinan, jolla on ylätasoon kuuluva verkkotunnus tai aliverkkotunnus, kyseinen verkkotunnus uudelleenohjaa asiakkaat automaattisesti ensisijaisen markkinasi verkkotunnukseen. Alikansio-URL-osoitteet saattavat kuitenkin lakata toimimasta, jos deaktivoitava markkina määritettiin alikansioiden kanssa. Määritä uudelleenohjausvarmistaaksesi, että asiakkaat voivat edelleen käyttää sivustoasi.

Toimi näin:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjästä kohtaan Asetukset > Markkinat.

2. Klikkaa Hallinnoi sen markkinan vierestä, jonka haluat poistaa käytöstä.

3. Klikkaa Lisää toimintoja ‑listasta Deaktivoi markkina ‑valintaa.

4. Vahvista valinta klikkaamalla Deaktivoi-painiketta.

Poista markkina-alue

Voit poistaa markkina-alueen Markets-sivultasi. Tämä estää kyseisen markkina-alueen asiakkaita suorittamasta maksuja ja alikansioiden URL-osoitteita toimimasta, mutta se ei vaikuta olemassa oleviin tilauksiin. Markkina-alueiden poistaminen poistaa markkina-alueet pysyvästi.

Toimi näin:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjästä kohtaan Asetukset > Markkinat.

2. Klikkaa Hallinnoi sen markkinan vierestä, jonka haluat poistaa.

3. Valitse Lisää toimintoja -luettelosta Poista markkina.

4. Vahvista klikkaamalla Poista.

Valmiina aloittamaan myynti Shopifyssa?