Käännökset eri kielille

Asiakkaat ympäri maailman nauttivat sisällön katselusta omalla äidinkielellään. Kaupan sisällön kääntäminen voi kasvattaa myyntiä, koska kansainväliset asiakkaasi ymmärtävät markkinointiasi, tuotetietojasi ja toimitus- ja palautuskäytäntöjäsi paremmin. Lue lisää kansainvälisestä myynnistä.

Ottamalla käyttöön useita kieliä Shopify Adminissa voit luoda erillisiä URL-osoitteita käännettyjä sisältöjä varten. Kun asiakkaat tulevat käännetyn sivun URL-osoitteeseen, kauppa näyttää käännetyn version automaattisesti, jos käännöksiä on olemassa.

Vaatimukset

Jotta voit myydä useilla kielillä, sinulla on oltava seuraavat tiedot:

URL-osoitteet ja hakukoneoptimointi

Monikielinen kaupankäynti verkkokaupassa on tärkeää myös siksi, että siten voit varmistaa, että asiakkaat ja hakukoneet löytävät sivustosi oikean kieliversion. Kun julkaiset kielen, kauppasi jokaiselle käännetylle sivulle luodaan yksilöllinen URL-osoite. Tämä tehdään lisäämällä kielikoodi URL-osoitteeseen.

Oletetaan esimerkiksi, että ensisijainen verkkotunnuksesi on shop.com. Jos lisäät kaksi muuta kieltä, ranskan (fr) ja saksan (de), kauppojen URL-osoitteet muuttuvat muotoihin shop.com/fr ja shop.com/de.

Muu verkkotunnus pysyy samana kaikilla kielillä. Voit myös käyttää eri kieliä eri verkkotunnuksissa käyttämällä kansainvälisten verkkotunnusten ominaisuutta Shopify Markets -palvelussa.

On tärkeää, että hakukoneet voivat indeksoida sivustosi kaikilla käännetyillä kielillä. Shopify lisää automaattisesti hreflang-tunnisteet, sekä sisällyttää kaikki julkaistut kielet sivukarttoihin, joiden avulla hakukoneet havaitsevat kauppasi eri kielet.

Käännökset sovelluksissa

Jos käytät kolmannen osapuolen sovellusta, on mahdollista, että sovellukset eivät oletusarvoisesti tue monikielistä myyntiä. Jos haluat tarkistaa, tukeeko sovellus useita kieliä, ota yhteyttä sovelluksen kehittäjään.

Monikielisen myynnin rajoitukset

• Vain yhteensopivat kolmannen osapuolen käännössovellukset tukevat tätä toimintoa.

• Tunnisteita (kuten tuotetunnisteita, artikkelitunnisteita ja blogitunnisteita) ei voi kääntää.

• Tuotteiden URL-osoitteita, kuten /products/large-white-t-shirt, ei käännetä, ja ne pysyvät kielellä, jolla ne on luotiin, vaikka asiakas tarkastelisi sivustoa muulla julkaistulla kielellä.

Monikielisyys kehittäjille

Jotta Shopify-yhteistyökumppanit voivat tarjota täysin monikielisen käyttökokemuksen ja lokalisoida sovelluksen työnkulkuja, Shopify julkaisee uudenlaisia ominaisuuksia alustaan monikielistä myyntiä varten.