Managed Marketsiin päivittäminen

Jos täytät vaatimukset, voit päivittää Managed Marketsiin suoraan Shopify Administa. Managed Markets tekee kauppaasi useita muutoksia, joten sinun on tarkistettava muutokset ennen kuin päivität Managed Marketsiin.

Kun Managed Marketsin ehtojen täyttyminen on tarkistettu kauppasi osalta, saat sähköpostiviestin ja ilmoituksen Shopify Adminin Markkinat-sivulla.

Ennen kuin päivität Managed Marketsiin

Ennen kuin päivität Managed Marketsiin, varmista, että ymmärrät seuraavat muutokset, jotka Managed Markets tekee verkkokauppaasi, kun kauppaasi tarkistetaan:

Managed Marketsin tekemät muutokset kauppaasi
Asetukset Muutokset
Kauppa
  • Maksuportaaliksi vaihtuu kansainvälisten tilausten Managed Markets ‑maksuportaali.
  • Tuoteluettelosi luokitellaan automaattisesti HS-koodien avulla, ja sitä sovitetaan maan rajoitusten mukaan.
  • Tuotteiden hintoja nostetaan tietyllä prosenttiosuudella, jotta valuutanmuuntomaksu voidaan sisällyttää hintoihin.
  • Kassa
  • Kassalle lisätään paikalliset maksutavat.
  • Tullimaksut lasketaan ja veloitetaan kassalla.
  • Managed Markets ‑tilausten asiakkaiden puhelinnumero kerätään kassalla.
  • Kassavaiheessa käytetään DHL- tai UPS-toimitusta, jonka tullit on maksettu etukäteen.
  • Kassalle lisätään vastuuvapauslauseke, jossa todetaan, että kansainvälisten tilausten rekisteröity kauppias on Global-e.
  • kansainvälinen
  • Kansainvälisille markkina-alueille, joilla myyt tällä hetkellä, luodaan oma markkina.
  • Yhteensopimattomat maat poistetaan Internationalista.
  • Yhteensopimattomat valuutat vaihtavat Yhdysvaltain dollareiksi.
  • Verkkokauppa
  • Verkkokaupassasi hyväksytään 136 eri valuuttaa.
  • Verkkotunnuksen automaattinen uudelleenohjaus aktivoidaan, jotta kansainväliset ostajat saisivat mahdollisimman hyvän kokemuksen myyntipaikasta.
  • Kaikki kansainväliset tilaukset tarkistetaan petosten estämiseksi.
  • Maksut
  • Saat tulomaksut Yhdysvaltain dollareina. Tapahtumatiedot ovat saatavilla kuukauden 1., 8., 15. ja 22. päivänä. Jakelemattomat tilaukset eivät sisälly tulomaksuihin.
  • Managed Markets ‑lähetystarroilla on maksuissa uusi tapahtumatyyppi.
  • Managed Marketsista tulee kaikkien kansainvälisten tilausten rekisteröity kauppias.
  • Managed Marketsiin päivittäminen

Voit päivittää Managed Marketsiin suoraan Shopify Adminin Markkinat-sivulta. Kauppasi tarkistus voi kestää viisi arkipäivää.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissasi kohtaan Asetukset > Markkinat.
    2. Klikkaa Päivitä Managed Marketsiin.
    3. Valinnainen: Managed Markets ‑toimituskulut ‑osiossa voit tehdä seuraavaa:

• Jos haluat ladata Managed Markets ‑toimituskulut sisältävän CSV-tiedoston, klikkaa Lataa hintataulukko.
      • Jos haluat laskea Managed Markets ‑toimituskulut, klikkaa Tutustu muihin hintoihin.
    4. Klikkaa Mitä tapahtuu seuraavaksi ‑osiosta Hallinnoi ja valitse sitten päivitä Managed Marketsiin manuaalisesti tai automaattisesti, kun kauppasi on tarkistettu:

• Jos haluat päivittää Managed Marketsiin automaattisesti, valitse Automaattinen ja klikkaa sitten Sulje.
      • Jos haluat päivittää Managed Marketsiin manuaalisesti itse, valitse Manuaalinen ja klikkaa sitten Sulje.
    5. Valitse Hyväksyn käyttöehdot.

6. Klikkaa Lähetä.

Kaupan tuotteiden täydellinen tarkistus voi kestää 48–72 tuntia. Kun kauppasi tarkistus on valmis, Shopify Adminissa näkyy luettelo kauppasi tuotteista, joihin saatetaan soveltaa rajoitettua myyntiä Managed Marketsissa. Lisäksi näet arvion siitä, kuinka moni aiemmista kansainvälisistä tilauksista koostui rajoitetuista tuotteista. Voit tarkistaa näiden tuotteiden tiedot valitsemalla Asetukset > Markkinat ja klikkaamalla sitten*Näytä*.

Jos päivität Managed Marketsiin manuaalisesti, voit päivittää kauppasi tarkistuksen jälkeen kohdasta Asetukset > Markkinat ja klikkaamalla sitten Ota käyttöön. Kun olet päivittänyt Managed Marketsiin, voit määrittää Managed Marketsin ja kaupan asetukset.

Managed Marketsin poistaminen käytöstä

Jos et enää halua käyttää Managed Marketsia kansainvälisissä tilauksissasi, voit poistaa Managed Marketsin käytöstä kaupassasi.

Huomioitavaa Managed Marketsin käytöstäpoistossa

Ennen kuin poistat Managed Marketsin käytöstä, tarkista seuraavat:

• Viimeistä maksuasi voidaan pidättää tilillä enintään 90 päivää mahdollisia hyvityksiä ja takaisinperintöjä varten.
    • Ennen Managed Marketsin käytöstä poistamista luodut tilaukset on silti täytettävä Managed Marketsin kautta. Myöhemmin tehdyt tilaukset voidaan täyttää muilla tavoilla.
    • Peruuta kaikki Managed Markets ‑tilauksille asettamasi noutoaikataulut.
    • Vain kaupan omistajat voivat poistaa Managed Marketsin käytöstä.

Muutokset kauppaasi

Tarkista seuraavat muutokset kauppaasi sen jälkeen, kun olet poistanut Managed Marketsin käytöstä:

• Tullien ja verojen periminen poistetaan käytöstä kaupassasi.
    • Managed Marketsin kautta käytettävissä olevat paikalliset maksutavat poistetaan kaupastasi.
    • Managed Marketsin hallinnoimat tuote-, maa- ja valuuttarajoitukset poistetaan. Olet itse vastuussa rajoitusten ja määräyksien seuraamisesta ja noudattamisesta.
    • Asiakkaasi tekevät jatkossa tilauksia paikallisessa valuutassaan kaikilla nykyisillä markkina-alueillasi.
    • DHL eCommerce -toimituskulut poistetaan kassaltasi ja DHL Expressin ja UPS:n tarrojen hinnat muuttuvat. Tarkista ja päivitä toimituskulut ja markkinat.

Managed Marketsin poistaminen käytöstä

Voit poistaa Managed Marketsin käytöstä kaupassasi.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissasi kohtaan Asetukset > Markkinat.
    2. Klikkaa Asetukset.
    3. Klikkaa Managed Markets ‑osiosta Poista Managed Markets käytöstä.
    4. Valitse syyt, miksi haluat poistaa Managed Marketsin käytöstä, ja klikkaa sitten Seuraava.
    5. Tarkista, millaisia muutoksia kauppaasi tulee, kun poistat Managed Marketsin käytöstä.
    6. Klikkaa Poista Managed Markets käytöstä.

Voit päivittää Managed Marketsiin uudelleen Asetukset > Markkina-alueet > Asetukset -kohdassa.