Managed Markets ‑tilausten täyttäminen ja hallinta

Voit täyttää kansainvälisiä tilauksia Managed Marketsilla käyttämällä jompaakumpaa seuraavista vaihtoehdoista:

• Osta ja tulosta DHL- ja UPS-lähetystarroja suoraan Shopify Adminissa.
  • Tulosta, jakele ja toimita tilauksesi kolmannen osapuolen jakelukumppanin avulla käyttämällä DHL- ja UPS-lähetystarroja.

Voit myös hyvittää ja palauttaa Managed Markets ‑tilauksia.

Managed Markets ‑lähetystarroissa huomioitavaa

Ennen kuin ostat lähetystarroja kansainvälisiä tilauksiasi varten, tarkista seuraavat seikat ja rajoitukset:

• Et voi lisätä toimitusvakuutusta Managed Markets ‑lähetystarroihin.
  • Managed Markets ei tue kuljetuspalvelujen paketteja. Jos täytät palvelun Shopifysta, sinun on käytettävä mukautettuja paketteja Adminin Lähetys ja toimitus ‑asetuksista. Jos käytät kolmannen osapuolen tilauksen täyttämisen palvelua, sinun on käytettävä sovelluksessa tai alustalla määritettyjä paketteja.
  • Voit ostaa vain DHL- ja UPS-lähetystarroja.
  • Jotta tullilaskelmat olisivat tarkkoja, et voi muokata seuraavan tyyppisten tilausten toimitusmaata, ‑osavaltiota tai ‑provinssia:

• tilaukset, joiden tullimaksut on maksettu ennakkoon
    • tilaukset, jotka toimitetaan Kanadaan, Yhdysvaltoihin tai Brasiliaan.
  • Kansainvälisten lähetysten sallittu enimmäisarvo on 25 000 USD.

• Managed Markets ei tue mukautettuja rivikohtia. Voit lähettää mukautettuja rivikohtia luomalla tilausluonnoksen ja vaihtamalla tilauksen rekisteröidyn kauppiaan Managed Marketsista itseesi.

• Asiakkaan etunimi tai sukunimi ei voi olla yksittäinen kirjain asiakkaan toimitustiedoissa. Esimerkiksi sekä J Doe että John D ovat virheellisiä asiakkaan nimen muotoja.

• Managed Markets ei tue yksittäisen tuotteen jakamista useisiin lähetyksiin. Jokaisessa tilauksessa voidaan ostaa yhteensä yksi lähetystarra tuotetta kohti.

• Managed Markets ‑lähetystarroihin merkitty paino on 0,45 kg (1 lb), jotta kuljetusliikkeet voivat punnita jokaisen paketin tarkasti. Tämä ei muuta Managed Markets ‑tarrojen laskutusta. Sinun tai logistiikkakumppanisi tarrojen luonnin yhteydessä ilmoittamaa painoa käytetään tarran ensiarvioon, ja se tallennetaan tarran viivakoodiin, jotta tarran arvioon voidaan laskussa yhdistää kuljetusliikkeen tarran arvoon.

• Ilmaisia tuotteita sisältävien tilausten kauppalaskuissa ilmaisilla tuotteilla on 1,00 USD:n arvo. Tämä ei takaa, että lähetys läpäisee tullin onnistuneesti, eikä ilmaisen tuotteen arvoa ole mahdollista ilmoittaa manuaalisesti.

Tilausten jakelu suoraan Shopify Adminissa

Voit täyttää Managed Markets ‑tilauksesi suoraan Shopify Administa ostamalla lähetystarroja yksittäin tai joukkona.

Lähetystarrojen ostaminen ja tulostaminen yksittäin

1. Valitse Shopify Adminissa Tilaukset.

2. Klikkaa tilausta, joka sisältää jakelemattomia esineitä.

3. klikkaa Jakelematta-kohdassa Luo lähetystarra.

4. Vahvista TUOTTEET-osassa jakeluun sisällytettävä tuotemäärä. Jos haluat lähettää asiakkaan tilauksen useammalla kuin yhdellä jakelulla, vähennä kaikkien niiden tuotteiden määrä nollaan, joita et halua lähettää tässä jakelussa. Voit ostaa ylimääräisen lähetystarran jokaiseen jakeluun, jotka tarvitaan koko tilauksen viimeistelyyn.

5. Tarkista tulli-ilmoituslomake ja täytä kaikki puuttuvat tiedot:

1. Klikkaa TUOTTEET-osiossa Muokkaa tullitietoja.
    2. Vahvista tuotetiedot, kuten paino, määrä, arvo ja kuvaus.
    3. Klikkaa Tallenna.
  6. Valitse Paketti-osiosta olemassa oleva paketti tai luo uusi paketti:

• Jos haluat käyttää olemassa olevaa pakettia, valitse paketti Paketti-pudotusvalikosta.
    • Voit luoda uuden paketin seuraavasti:
      1. Klikkaa Paketti-osiossa Lisää paketti.
      2. Kirjoita Lisää paketti ‑valintaikkunaan uuden paketin tiedot.
      3. Klikkaa Lisää paketti.
  7. Kirjoita Kokonaispaino (paketin kanssa) ‑kenttään lähetyksen kokonaispaino.

8. Valitse Toimituspäivä-kentästä toimituspäivä. Jos haluat lähettää toimitustiedot automaattisesti asiakkaillesi toimituspäivänä, valitse Lähetä toimitustiedot asiakkaille.

9. Tarkista toimitustiedot Yhteenveto-kohdassa ja klikkaa Osta lähetystarra.

10. Valitse, käytetäänkö lähetystarrojesi kanssa tullilomakkeita tai pakkausluetteloja ja valitse sen jälkeen tulostuspaperisi malli.

11. Tulosta lähetystarrat ja asiakirjat.

Lähetystarrojen ostaminen ja tulostaminen joukkotoimintona

1. Valitse Shopify Adminissa Tilaukset.

2. Valinnainen: Jos haluat nähdä vain jaeltavat tilaukset, klikkaa Ei jaeltu -välilehteä.

3. Napauta valintaruutua niiden tilausten vieressä, joille haluat luoda lähetystarran.

4. Klikkaa Luo lähetystarrat. Jos jakelet useista sijainneista, valitse sopiva sijainti ja klikkaa sitten Jatka.

5. Tarkista tulli-ilmoituslomake ja täytä kaikki puuttuvat tiedot:

1. Klikkaa tilauksen Tuotteet-kenttää.
    2. Klikkaa Muokkaa tulli-ilmoitusta.
    3. Vahvista jokaisen tuotteen paino, määrä, arvo ja kuvaus.
    4. Valinnainen: Valitse Tallenna toimitustiedot tuotetietoihin.
    5. Valitse Päivitä tullausilmoituslomake ‑kohdassa vaihtoehto useiden tilausten tai vain tämän tilauksen päivittämiseksi.
    6. Klikkaa Tallenna.
  6. Tee tarroihin muutoksia Luo lähetystarroja -sivulla.

7. Klikkaa Tarkista ja osta.

8. Valinnainen: Muuta toimituspäivää.

9. Valinnainen: Muuta, lähetetäänkö asiakkaille tilauksen jakelua koskeva sähköpostiviesti.

10. Klikkaa Osta lähetystarroja.

11. Valitse käytetäänkö lähetystarrojesi kanssa tullilomakkeita ja pakkausluetteloja ja valitse sen jälkeen tulostuspaperisi malli.

12. Tulosta lähetystarrat ja asiakirjat.

Tilausten jakelu ulkoisten jakelupalvelujen avulla

Managed Markets ‑tilaukset voidaan täyttää seuraavien jakelupalvelujen avulla:

Jos sinun täytyy mitätöidä olemassa oleva lähetystarra ulkoisesta jakelupalvelusta ja saada uusi lähetystarra, klikkaa Peruuta tarra ja osta sitten uusi tarra. Sinua veloitetaan vain kuljetusliikkeen skannaamasta tarrasta.

Jos käytät luettelon ulkopuolista jakelupalvelua ja haluat aloittaa jakelun välittömästi, sinun tai jakelun yhteistyökumppanisi on ostettava lähetystarrat ja jaeltava Managed Markets ‑tilaukset Shopify Adminin kautta. Jos haluat integroida ulkoisen tilausten täyttämisen palvelun Managed Marketsiin, ota yhteys myyntiedustajaasi.

Ulkoisten tilausten täyttämisen palvelujen käyttämisessä huomioitavaa

• Jos käytät mukautettuja kiinteitä hintoja, koska et ole vielä päivittänyt toimitusasetuksiasi, harkitse asetusten päivittämistä, jotta voit hyödyntää sen mahdollistamia ominaisuuksia.
  • Jos tulostat lähetystarroja Shopify Adminin ulkopuolelta, ostajan kassalla tekemä valinta siirretään ulkoiselle tilausten täyttämisen tarjoajalle tarrana. Ulkoinen palveluntarjoaja ei voi valita haluamaansa Managed Markets ‑kuljetuspalvelua, joten ulkoiselle palveluntarjoajalle siirretyt tiedot riippuvat siitä, mitkä hinnat kassalla valitaan. Kuljetusliikkeen laskemat hinnat siirretään kassalla valitsemaksesi postiluokaksi. Kiinteät hinnat siirretään eri tavalla riippuen siitä, mitä kassalla on valittu:

• Economy: DHL eCommerce
    • Standard: UPS
    • Express: DHL Express
    • Mukautettu kiinteä hinta: DHL Express
  • Lisää yhteensopivia jakelupalveluja otetaan käyttöön lähitulevaisuudessa. Jos olet jakelupalvelu tai käytät kauppiaana sellaista jakelupalvelua, jota ei löydy listalta, ota yhteyttä Shopify-tukeen.

Pidossa olevat tilaukset

Managed Markets ‑tilaukset asetetaan pitoon, eikä niitä voida täyttää, ennen kuin pito on poistettu. Tilauksen ollessa pidossa Managed Markets tekee tilausta koskevan petosanalyysin, tarkastaa tilauksen tiedot, kuten asiakkaan sähköpostiosoitteen ja puhelinnumeron, ja vahvistaa, että tarkat tullit ja tuontiverot on tarvittaessa kerätty.

Tilauksen pito poistuu yleensä viiden minuutin kuluessa. Joissakin tapauksissa Managed Markets saattaa pitää tilaustasi pidossa pidempään tilauksen lisätarkastusta varten.

Kun tilauksen pito on poistettu, tilauksesi maksu maksetaan automaattisesti tai voit tehdä sen manuaalisesti maksumenetelmästäsi riippuen.

Managed Markets ‑tilausluonnosten hallinnointi

Kun luot tilausluonnoksen ja lisäät siihen Managed Marketsin hallinnoimista markkinoista asiakkaan, jolla on toimitusosoite, Managed Markets valitaan automaattisesti tilausluonnoksesirekisteröidyksi kauppiaaksi.

On tärkeää, että yhdistät tilausluonnokseesi Managed Markets ‑kuljetuspalvelun. Jos et määritä Managed Markets ‑toimitustapaa, tulleja ei lasketa eikä Managed Marketsia merkitä rekisteröidyksi kauppiaaksi.

Jos et lisää asiakasta, mutta valitset Managed Marketsin hallinnoimat markkinat, Managed Markets valitaan automaattisesti tilausluonnoksesi rekisteröidyksi kauppiaaksi.

Seuraavia sovelletaan Managed Marketsilla hallinnoituihin tilausluonnoksiin:

Muuta kansainvälisten tilausluonnostesi rekisteröityä kauppiasta

Voit muuttaa kansainvälisten tilausluonnostesi rekisteröityä kauppiasta. Jos muutat rekisteröidyn kauppiaan Managed Marketsista itseksesi, olet vastuussa kansainvälisen myynnin usein monimutkaisista rahoitusseikoista ja muista oikeudellisista seikoista.

Valitsemastasi rekisteröidystä kauppiaasta riippuen saat käyttöösi erilaisia lähetystarroja:

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Admin -sivulta kohtaan Tilaukset > Luonnokset.
  2. Klikkaa sitä tilausluonnosta, jonka rekisteröidyn kauppiaan haluat vaihtaa.
  3. Klikkaa Markkina-osiossa ja klikkaa sitten Vaihda rekisteröity kauppias.
  4. Valitse se rekisteröity kauppias, jonka kanssa haluat hallinnoida tilaustasi.
  5. Klikkaa Tallenna.

Managed Markets ‑tilausten hyvitys ja palautus

Voit palauttaa Managed Markets ‑tilausten maksun samalla tavalla kuin muiden tilausten maksun Shopify Adminissa. Lisätietoja on kohdassa Palautusten ja hyvitysten luominen.

30 päivän valuuttakurssitakuu

Managed Markets ‑tilauksissa, jotka maksetaan ulkomaan valuutassa, on käytössä valuuttakurssilukitus 30 päivän ajan. 30 päivän valuuttakurssitakuu varmistaa, että samaa valuuttakurssia sovelletaan 30 päivän ajan tilauksen teon jälkeen, mikä auttaa sinua välttämään valuutan arvon vaihtelusta aiheutuvia tappioita.

Tämä tarkoittaa, että jos sinun on hyvitettävä viimeisten 30 päivän aikana tehty tilaus, valuuttakurssi on sama kuin tilaus tehdessä.

Tullit, tullimaksut ja ALV

Kun Managed Markets ‑tilaus on jaeltu, tulleista, tullimaksuista tai ALV:stä ei anneta hyvitystä. Jos koko tilauksen maksu palautetaan ennen tilauksen jakelua, tullien ja tullimaksujen maksu palautetaan sinulle seuraavana tulomaksupäivänä.

Palautukset

Voit ostaa Managed Markets ‑tilausten palautustarran kolmannen osapuolen palveluntarjoajalta tai kuljetuspalvelulta. Managed Markets ‑tilauksissa ei ole palautustarroja koskevia erityisiä vaatimuksia.

Vaihdot

Tuotevaihto katsotaan uudeksi Managed Markets ‑tilaukseksi, jonka täytyy käydä tullin läpi. Sinun tai asiakkaasi on maksettava tullit ja verot toisen kerran.

B2B-tilaukset Managed Marketsissa

Managed Markets ei tue B2B-tilauksia. Kun toimitat B2B-tilauksia Managed Marketsin hallinnoimaan maahan tai alueille, sinun on itse oltava näiden tilausten rekisteröity kauppias . Tilaukset muutetaan automaattisesti niin, että olet kassavaiheessa rekisteröity kauppias. Voit myös käsitellä B2B-tilauksia tilausluonnoksina.

Maksuttomat tilaukset Managed Marketsissa

Managed Markets ei tue ilmaisia tilauksia. Kun luot nollan dollarin arvoisia tilauksia maihin tai alueille, joita Managed Markets hallinnoi, sinun täytyy olla näiden tilausten rekisteröity kauppias. Kassalla kauppa on automaattisesti näiden tilausten rekisteröity kauppias.