Toimitus Shopify Markets Pron avulla

Jotta voit jaella ja toimittaa kansainvälisiä tilauksia Markets Pron avulla, voit tehdä jonkin alla olevista toimenpiteistä:

• Osta ja tulosta lähetystarroja suoraan Shopify Administa
  • Jakele ja toimita tilauksesi kolmannen osapuolen jakelukumppanin avulla.
  • Integroi varastosi Global-e:n toimitus-API:n kanssa.

Voit ostaa vain DHL Express -lähetystarroja, ja lähetystesi on täytettävä useita toimitusvaatimuksia.

Toimitusvaatimukset

Kun toimitat tuotteita Markets Pron avulla, lähetysten on täytettävä tietyt paketti- ja arvovaatimukset. Jotkin vaatimukset saattavat vaihdella kohdemaan mukaan. Jotkin tuotteet ja tuoteluokat ovat kiellettyjä tai rajoitettuja Markets Prossa.

Paketteja koskevat vaatimukset

Tarkista seuraavat paketteja koskevat enimmäisarvot:

• paketin enimmäispaino on 68 kg (150 lb)
  • paketin enimmäismitat ovat: pituus 120 cm (47,24 tuumaa), leveys 120 cm (47,24 tuumaa) ja korkeus 120 cm (47,24 tuumaa).
  • kuormalavan enimmäispaino on 300 kg (660 lb)
  • kuormalavan enimmäismitat ovat: pituus 122 cm (48 tuumaa), leveys 122 cm (48 tuumaa) ja korkeus 160 cm (63 tuumaa).

Jos paketin tai kuormalavan mitat tai paino ylittävät suurimmat sallitut mitat tai painon, hintaan lisätään kiinteä lisämaksu.

Arvorajoitukset

Tiettyjen tuoteluokkien arvorajoitukset voivat vaihdella kohdemaan mukaan. Useimmissa tuoteluokissa voit ostaa lähetystarran, jonka arvo on enintään 25 000 USD, mutta jotkin luokat, kuten korut, eivät voi olla yli 5 000 USD:n arvoa.

Lataa omat toimituskulut

Voit ladata omat toimituskulusi CSV-tiedoston avulla. Voit käyttää näitä toimituskuluja perustana, jonka mukaan kassalla näytettävät toimituskulut päivitetään.

Tee näin:

1. Siirry Shopify Adminissasi kohtaan Asetukset > Markkinat.
  2. Valitse Muut markkinat ‑osiossa Asetukset.
  3. Klikkaa ASIAKKAAN HINNAT -osiossa Lataa oma toimituskulutaulukkosi.
  4. Klikkaa Lataa.

Lähetysten noutojen ajoittaminen

Voit valita lähetysten noutotavan Markets Pro -hakuprosessin aikana. Saat lisätietoja lähetysten noutotavoista tutustumalla seuraavaan taulukkoon:

Markets Pro -lähetysten noutovaihtoehdot
Noutovaihtoehto Kuvaus
Toistuva nouto Valitse haluamasi toimituspäivä ja aikaväli. Voit esimerkiksi asettaa noutoajaksi maanantai– perjantai klo 15–17. Toistuvat noudot alkavat 48 tunnin kuluttua siitä, kun olet saanut ensimmäisen Markets Pro -tilauksesi.
Nouto tarpeen mukaan Varaa lähetyksen noutoaika manuaalisesti DHL:n verkkosivulla haluamallesi ajalla ja päivälle sen jälkeen, kun olet ostanut DHL Express -lähetystarran.

Jos haluat muuttaa noudon tietoja, sinun on otettava yhteyttä Shopify-tukeen.

Ajasta lähetyksen nouto tarpeen mukaan

1. Siirry DHL Expresssin verkkosivulle.
  2. Klikkaa Sovi noutoaika.
  3. Klikkaa Tarvitseeko sinun luoda lähetystarra -osiossa Ei.
  4. Avaa pudotusvalikko klikkaamalla Tarvitset noudon ajastamista varten joko DHL:n rahtikirjan numeron tai DHL-tilin numeron, ja valitse sen jälkeen Minulla on DHL:n rahtikirjan numero.
  5. Kirjoita rahtikirjan numero Rahtikirjan numero -kenttään. Rahtikirjan numero, kuten 1159527530, sijaitsee lähetystarrassa viivakoodin alla.
  6. Kirjoita Puhelin-kenttään puhelinnumerosi.
  7. Klikkaa Seuraava.
  8. Kirjoita nouto-osoite ja yhteystietosi ja klikkaa sitten Seuraava.
  9. Syötä pakettisi paino ja mitat ja klikkaa sitten Päivitä.
  10. Valitse noutopäivä ja -aika ja klikkaa sitten Ajoita nouto.

Tilausten jakeleminen suoraan Shopify Adminissa

Voit jaella Markets Pro -tilauksesi suoraan Shopify Adminissa ostamalla DHL Express -lähetystarroja yksittäin tai joukkona.

Huomioitavaa lähetystarrojen ostamisessa Shopify Adminissa

Ennen kuin ostat DHL Express -lähetystarroja kansainvälisiä tilauksiasi varten Shopify Administa, tarkista seuraavat seikat:

• Et voi lisätä toimitusvakuutusta Markets Pro -lähetystarroihin.
  • Markets Pro ei tue kuljetuspalvelujen paketteja. Sinun täytyy käyttää omia paketteja Shopify Adminissa.
  • Voit ostaa vain DHL Expressin lähetystarroja.
  • Jotta tullilaskelmat pitäisivät paikkansa, et voi muokata tilausten toimitusmaata, jos niissä on käytössä ennakkoon maksettavat tullit, tai ne lähetetään Kanadaan, Yhdysvaltoihin tai Brasiliaan. Et voi myöskään muokata toimituksen provinssia tai osavaltiota.
  • Kansainvälisen toimituksen ilmoitettu enimmäisarvo voi olla enintään 25 000 USD.

Osta ja tulosta lähetystarroja yksittäin

1. Siirry Shopifyn Admin-sivulta kohtaan Tilaukset.

2. Klikkaa tilausta, joka sisältää jakelemattomia esineitä.

3. klikkaa Jakelematta-kohdassa Luo lähetystarra.

4. Vahvista TUOTTEET-osassa jakeluun sisällytettävä tuotemäärä. Jos haluat lähettää asiakkaan tilauksen useammalla kuin yhdellä jakelulla, vähennä kaikkien niiden tuotteiden määrä nollaan, joita et halua lähettää tässä jakelussa. Voit ostaa ylimääräisen lähetystarran jokaiseen jakeluun, jotka tarvitaan koko tilauksen viimeistelyyn.

5. Tarkista tulli-ilmoituslomake ja täytä kaikki puuttuvat tiedot:

6. Valinnainen: Valitse ESIASETUKSET-osiosta se esiasetus, jota haluat käyttää lähetystarrojen esiasetuksena.

7. Valitse Paketti-osiosta olemassa oleva paketti tai luo uusi paketti:

8. Kirjoita Kokonaispaino (paketin kanssa) ‑kenttään lähetyksen kokonaispaino.

9. Valitse Toimituspäivä-kentästä toimituspäivä. Jos haluat lähettää toimitustiedot automaattisesti asiakkaillesi toimituspäivänä, valitse Lähetä toimitustiedot asiakkaille.

10. Tarkista toimitustiedot Yhteenveto-kohdassa ja klikkaa Osta lähetystarra.

11. Valitse, käytetäänkö lähetystarrojesi kanssa tullilomakkeita tai pakkausluetteloja ja valitse sen jälkeen tulostuspaperisi malli.

12. Tulosta lähetystarrat ja asiakirjat.

Osta ja tulosta useita lähetystarroja kerralla

1. Siirry Shopifyn Admin-sivulta kohtaan Tilaukset.

2. Valinnainen: Jos haluat nähdä vain jaeltavat tilaukset, klikkaa Ei jaeltu -välilehteä.

3. Napauta valintaruutua niiden tilausten vieressä, joille haluat luoda lähetystarran.

4. Klikkaa Luo lähetystarrat. Jos jakelet useista sijainneista, valitse sopiva sijainti ja klikkaa sitten Jatka.

5. Valinnainen: Jos haluat käyttää esiasetusta lähetystarroissa, tee seuraavat toimenpiteet:

1. Valitse tilaukset.
    2. Klikkaa X tilausta valittu.
    3. Klikkaa esiasetusta.
  6. Tarkista tulli-ilmoituslomake ja täytä kaikki puuttuvat tiedot:

1. Klikkaa tilauksen Tuotteet-kenttää.
    2. Klikkaa Muokkaa tulli-ilmoitusta.
    3. Vahvista jokaisen tuotteen paino, määrä, arvo ja kuvaus.
    4. Valinnainen: Valitse Tallenna toimitustiedot tuotetietoihin.
    5. Valitse Päivitä tullausilmoituslomake ‑kohdassa vaihtoehto useiden tilausten tai vain tämän tilauksen päivittämiseksi.
    6. Klikkaa Tallenna.
  7. Tee tarroihin muutoksia Luo lähetystarroja -sivulla.

8. Klikkaa Tarkista ja osta.

9. Valinnainen: Muuta toimituspäivää.

10. Valinnainen: Muuta, lähetetäänkö asiakkaille tilauksen jakelua koskeva sähköpostiviesti.

11. Klikkaa Osta lähetystarroja.

12. Valitse käytetäänkö lähetystarrojesi kanssa tullilomakkeita ja pakkausluetteloja ja valitse sen jälkeen tulostuspaperisi malli.

13. Tulosta lähetystarrat ja asiakirjat.

Tilausten jakeleminen kolmannen osapuolen jakelukumppanien avulla

Jos jakelet ja toimitat tilauksiasi kolmannen osapuolen jakelukumppanin avulla, sinun täytyy kertoa kolmannen osapuolen jakelukumppanille kaikista uusista muutoksista, jotka vaikuttavat kansainvälisten tilausten jakelemiseen. Sinun täytyy myös ilmoittaa jakelukumppanillesi, että tämän täytyy päivittää Organization kauppasi Merkintäpyyntö-kentässä.

Voit valita ja käyttää Markets Pro -hakuprosessin aikana vain yhtä seuraavista jakelukumppaneista ja käyttää sitä Markets Pro -tilaustesi jakelemiseen:

• Advanced Distribution Services
  • Bergen logistics
  • Deposco
  • Flurry
  • Idrive-logistics
  • Masonhub
  • PBD
  • Performance team partner
  • PFS Web
  • PLG
  • Pixior
  • Quiet logistics
  • Radial
  • Ryder
  • Saddle Creek
  • Sauceda
  • Softeon
  • Vai (pilvipohjainen ERP ja OMS)

Jos jakelukumppaniasi ei ole luettelossa, voit kirjoittaa sähköpostia osoitteeseen markets-pro@shopify.com ja ehdottaa heitä. Uusia jakelukumppaneita lisätään jatkuvasti Markets Prohon.

Tilausten jakelemisen automatisointi Global-e:n toimitus-API:n avulla

Voit luoda oman jakeluintegraation Global-e:n toimitus-API:n avulla. Lue lisää seuraavista PDF-asiakirjoista: