Meerdere Balance-accounts

Je kunt maximaal vijf extra Balance-accounts aanmaken. Extra accounts vergemakkelijken je onkostenbeheer omdat je geld naar een van je extra accounts kunt overboeken. Je kunt dan bijvoorbeeld een account voor salariskosten aanmaken en vervolgens het gebudgetteerde bedrag naar het salarisaccount overboeken.

Beperkingen

Dit zijn beperkingen voor meerdere accounts:

• Je kunt maximaal vijf extra Balance-accounts aanmaken.

• Alleen je hoofdaccount kan een Balance-kaart en de bijbehorende beloningen hebben.

• Meldingen over een laag saldo zijn alleen beschikbaar voor je hoofdaccount.

Een nieuw account aanmaken

Je kunt een nieuw extra Balance-account aanmaken.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Saldo.

2. Klik op Account maken.

3. Voer een naam in voor het account.

4. Klik op Account maken.

Je account beheren

Je kunt de naam van je extra Balance-account bewerken.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Saldo.

2. Selecteer het account waarvan je de naam wilt wijzigen.

3. Klik op Account beheren.

4. Klik onder de Accountgegevens naast de accountnaam op Bewerken.

5. Voer de nieuwe naam in.

6. Klik op Opslaan.

Geld overmaken tussen je Balance-accounts

Je kunt geld overboeken tussen je Balance-accounts.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Saldo.

2. Klik op Geld verplaatsen > Geld overboeken tussen je Balance-accounts.

3. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Van het account waaruit je het geld wilt overboeken.

4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Naar het account waarnaar je het geld wilt overboeken.

5. Typ het bedrag dat je wilt overboeken.

6. Optioneel: Typ een beschrijving van de overboeking.

7. Klik op Verplaatsen.

Lees meer over andere manieren waarop je geld kunt overboeken met Balance.

Verkoopbelasting opzij zetten op een speciaal Balance-account

Zet de omzetbelasting uit uitbetalingen van Shopify Payments en van Shop Pay-termijnbetalingen opzij met Balance en spaar zo geld voor de belastingaangifte.

Nadat je het omzetbelastingaccount hebt ingeschakeld, wordt de omzetbelasting automatisch van je hoofdaccount van Balance naar je omzetbelastingaccount overgemaakt. Dit gebeurt dan vanaf de eerstvolgende uitbetaling van Shopify Payments of van Shop Pay-termijnbetalingen. Je kunt op elk moment geld opnemen van je speciale Balance-account voor omzetbelasting.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Saldo.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik onder Verkoopbelastingaccount op Inschakelen.
  4. Je kunt het volgende doen:

• Als je meerdere Balance-accounts hebt en je wilt je verkoopbelastinggeld op een bestaand account storten, kies dan het account dat je voor het sparen van verkoopbelastinggeld wilt gebruiken.
    • Als je maar één Balance-account hebt of een nieuw Balance-account wilt aanmaken om je verkoopbelastinggeld op te storten, volg je de instructies om een nieuw account aan te maken.
  5. Klik op Inschakelen.

Beperkingen

Het opzij gezette bedrag aan verkoopbelasting is misschien niet voldoende voor je belastingaangifte. Lees de volgende beperkingen door van het sparen van verkoopbelasting op een speciaal Balance-account:

• Als een uitbetaling terugbetalingen of terugboekingen bevat, dan kan het zijn dat het bedrag dat is overgemaakt niet precies gelijk is aan de verkoopbelasting die bij je verkopen is geïnd.
  • Omzetbelasting wordt alleen uit uitbetalingen van Shopify Payments of van Shop Pay-termijnbetalingen naar je spaarrekening overgeboekt. Vanuit uitbetalingen van andere betalingsproviders worden geen stortingen van omzetbelasting naar je speciale Balance-account gedaan.
  • Verkoopbelasting wordt alleen uit je uitbetalingen gehaald als je de functie voor het opzij zetten van verkoopbelasting hebt ingeschakeld. Verkoopbelasting uit eerdere uitbetalingen is niet inbegrepen.
  • Er wordt geen verkoopbelasting opzij gezet van verkopen die via kanalen zijn gedaan die al namens jou verkoopbelasting innen en afdragen, zoals Facebook en Instagram.