De transacties van je Shopify Balance-account beheren

Met Shopify Balance kun je geld overmaken, je accounttransactielimieten bekijken en transacties voor je boekhoudsoftware exporteren vanuit je Shopify-beheercentrum.

Ga voor meer informatie over je Shopify Balance-account naar je account beheren. Ga voor meer informatie over je Shopify Balance-kaart naar je kaart beheren. Ga voor meer informatie over het beloningsprogramma naar Shopify Balance-beloningen.

Transactielimieten Shopify Balance-account

Je Shopify Balance-rekening heeft dagelijkse bestedingslimieten voor verschillende transactietypen. Dagelijkse bestedingslimieten worden om middernacht UTC opnieuw ingesteld. Daglimieten zijn gebaseerd op de autorisatiedatum, niet op de verwerkingsdatum. Als je bijvoorbeeld op maandag een transactie autoriseert, maar deze op dinsdag wordt verwerkt, telt die transactie nog steeds mee voor de daglimiet van maandag.

Dagelijkse opnamelimieten voor geldautomaten bevatten eventuele kosten voor geldautomaten die in rekening kunnen worden gebracht wanneer je geld opneemt. Als je resterende dagelijkse opnamelimiet voor geldautomaten bijvoorbeeld 200 USD is en de kosten voor de provider van de geldautomaat 3 USD zijn, kun je niet meer dan 197 USD opnemen.

Elke Shopify Balance-kaart heeft zijn eigen bestedingslimiet. Dit is van toepassing op zowel fysieke als virtuele kaarten. Als je bijvoorbeeld een transactielimiet van 5000 USD hebt, kun je 5000 USD uitgeven met je fysieke kaart en 5000 USD met je virtuele kaart.

Transactielimieten bekijken

Je kunt de limieten van de Balance-kaart voor aankopen en opname bij geldautomaten bekijken.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Saldo.

2. Klik op Kaarten beheren of Account beheren.

3. Klik onder Kaartbeheer op de kaart die je wilt bekijken.

Overschrijvingslimieten bekijken

Je kunt de limieten van de Balance-rekening voor geldoverschrijvingen bekijken.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Saldo.

2. Klik op Geld verplaatsen.

Je daglimiet wordt weergegeven onder Bedrag.

Geld overboeken van of naar je Shopify Balance-account

Geld overboeken naar je Shopify Balance-account

Je kunt geld overmaken van een bankrekening die je hebt gekoppeld via de integratie van Balance met Plaid. Het duurt maximaal vier werkdagen voordat het geld op je Balance-account is bijgeschreven.

Als je bankrekening niet voldoende saldo heeft kan dit mislukken of kan je bank kosten in rekening brengen als je rekening in het rood gaat. Mislukte transacties worden niet weergegeven op je Balance-account.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Saldo.

2. Klik op Geld verplaatsen.

3. Voer de overdrachtsgegevens in onder Geld overmaken naar Balance.

4. Optioneel: Klik op Een rekening toevoegen om een externe bankrekening toe te voegen. Selecteer je bank en volg de stappen om je account te koppelen.

5. Optioneel: Voer een beschrijving in. De beschrijving verschijnt in de transactielijst van je Balance-account.

6. Klik op Volgende.

7. Controleer of de overdrachtsgegevens kloppen en klik vervolgens op Geld overmaken.

Geld overboeken van je Shopify Balance-account

Overschrijvingen worden onmiddellijk gestuurd, maar het kan tot drie werkdagen duren voordat ze worden afgeleverd. Je kunt het resterende bedrag van je daglimiet bekijken op de pagina Geld verplaatsen. Op dit moment kun je alleen geld overmaken in USD.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Saldo.

2. Klik op Geld verplaatsen.

3. Voer de overdrachtsgegevens in onder Geld overmaken van Balance.

4. Optioneel: Klik op Een account toevoegen om een nieuwe ontvanger aan te maken. Je moet het rekeningnummer en het routeringsnummer van de ontvanger hebben om geld over te maken.

5. Optioneel: Voer een beschrijving in. De beschrijving verschijnt op het account van de ontvanger.

6. Klik op Volgende.

7. Controleer of de gegevens kloppen en klik vervolgens op Geld overboeken.

Om veiligheidsredenen ontvang je mogelijk een melding om je account opnieuw te verifiëren.

Je PayPal-uitbetalingen overschrijven naar Shopify Balance

Als je uitbetalingen in PayPal ontvangt, kun je die automatisch laten overmaken naar je Balance-account, en je uitbetalingen op één plek beheren.

Stappen:

1. Log in bij je zakelijke rekening van PayPal.
  2. Ga naar het gedeelte Wallet van je PayPal-rekening.
  3. Klik op Een bankrekening koppelen of Je bank kiezen.
  4. Voer in het veld Zoeken naar je bank een paar letters in (bijvoorbeeld abc).
  5. Klik op Je bankgegevens invoeren We konden je bank niet vinden wanneer het bericht wordt weergegeven.
  6. Voer de routerings- en accountnummers van je Balance-account in. Je vindt je accountgegevens in je Balance-account. Wanneer je je gegevens invoert, wordt je Balance-account weergegeven als Evolve Bank & Trust. Zij leveren bankdiensten aan Shopify Balance.
  7. Volg de instructies om je bankrekening te bevestigen. PayPal zal je vragen de bedragen van twee kleine stortingen te bevestigen die naar je Balance-account zijn verzonden.
  8. Nadat je je account hebt bevestigd, ga je naar je zakelijke rekening van Paypal, schakel je vervolgens automatische overschrijvingen in en kies je Evolve Bank & Trust als je bank. Je kunt kiezen hoe vaak je wilt dat je PayPal-inkomsten worden overgeschreven naar je Balance-account.

Transacties exporteren

Je kunt je geplaatste Shopify Balance-accounttransacties exporteren naar een CSV-bestand dat je kunt gebruiken met je boekhoudsoftware. Transacties die in behandeling zijn, worden niet geëxporteerd.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Saldo.

2. Klik op de kaart Accountactiviteit op Exporteren.

3. Selecteer het te exporteren datumbereik.

4. Klik op Exporteren als CSV.

Wanneer je transacties exporteert, staan in het CSV-bestand de volgende kolommen:

Kolommen aanwezig in het geëxporteerde CSV-bestand van de transactie
Term Definitie
transaction_date De datum waarop de transactie is geautoriseerd. Vanwege de tijd die nodig is om de transactie te verwerken, kan deze datum anders zijn dan wanneer de transactie wordt voltooid.
posted_at De datum waarop de transactie is voltooid. Vanwege de tijd die nodig is om de transactie te verwerken, kan deze datum anders zijn dan toen je de transactie hebt geautoriseerd. Transacties in behandeling worden niet weergegeven.
beschrijving Een korte beschrijving van de transactie.
bedrag De waarde van de transactie. Negatieve waarden vertegenwoordigen geld dat uit je account gaat. Positieve waarden vertegenwoordigen geld dat op je account binnenkomt.