De transacties van je Shopify Balance-account beheren

Met Shopify Balance kun je geld overmaken, je accounttransactielimieten bekijken en transacties voor je boekhoudsoftware exporteren vanuit je Shopify-beheercentrum.

Ga voor meer informatie over je Shopify Balance-account naar je account beheren. Ga voor meer informatie over je Shopify Balance-kaart naar je kaart beheren. Ga voor meer informatie over het beloningsprogramma naar Shopify Balance-beloningen.

Transactielimieten Shopify Balance-account

Je Shopify Balance-rekening heeft dagelijkse bestedingslimieten voor verschillende transactietypen. Dagelijkse bestedingslimieten worden om middernacht UTC opnieuw ingesteld. Daglimieten zijn gebaseerd op de autorisatiedatum, niet op de verwerkingsdatum. Als je bijvoorbeeld op maandag een transactie autoriseert, maar deze op dinsdag wordt verwerkt, telt die transactie nog steeds mee voor de daglimiet van maandag.

Dagelijkse opnamelimieten voor geldautomaten bevatten eventuele kosten voor geldautomaten die in rekening kunnen worden gebracht wanneer je geld opneemt. Als je resterende dagelijkse opnamelimiet voor geldautomaten bijvoorbeeld 200 USD is en de kosten voor de provider van de geldautomaat 3 USD zijn, kun je niet meer dan 197 USD opnemen.

Transactielimieten bekijken

Je kunt de limieten van de Balance-kaart voor aankopen en opname bij geldautomaten bekijken.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Saldo.

2. Klik op Kaarten beheren of Account beheren.

3. Klik onder Kaartbeheer op de kaart die je wilt bekijken.

Overschrijvingslimieten bekijken

Je kunt de limieten van de Balance-rekening voor geldoverschrijvingen bekijken.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Saldo.

2. Klik op Geld verplaatsen.

Je daglimiet wordt weergegeven onder Bedrag.

Geld overboeken van of naar je Shopify Balance-account

Overschrijvingen worden onmiddellijk verzonden, maar het kan tot drie werkdagen duren voordat deze rond zijn. Je kunt je resterende dagelijkse overdrachtslimiet bekijken op de pagina Geld verplaatsen. Je kunt momenteel alleen geld overmaken in USD.

Geld overboeken naar je Shopify Balance-account

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Saldo.

2. Klik op Geld verplaatsen.

3. Optioneel: Klik onder Fondsen toevoegen aan saldo op het klembordpictogram om je Shopify Balance-accountgegevens te kopiëren.

4. Log in bij je bestaande bedrijf of gewone bankrekening waarbij je het geld wilt opnemen.

5. Via het normale proces van je bank kun je geld overschrijven via de bank met behulp van je Shopify Balance-accountgegevens.

Geld overboeken van je Shopify Balance-account

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Saldo.

2. Klik op Geld verplaatsen.

3. Voer de overdrachtsgegevens in onder Geld overmaken van Balance.

4. Optioneel: Klik op Een account toevoegen om een nieuwe ontvanger aan te maken. Je moet het rekeningnummer en het routeringsnummer van de ontvanger hebben om geld over te maken.

5. Optioneel: Voer een beschrijving in. De beschrijving verschijnt op het account van de ontvanger.

6. Klik op Volgende.

7. Controleer of de gegevens kloppen en klik vervolgens op Geld overboeken.

Om veiligheidsredenen ontvang je mogelijk een melding om je account opnieuw te verifiëren.

Transacties exporteren

Je kunt je geplaatste Shopify Balance-accounttransacties exporteren naar een CSV-bestand dat je kunt gebruiken met je boekhoudsoftware. Transacties die in behandeling zijn, worden niet geëxporteerd.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Saldo.

2. Klik op de kaart Accountactiviteit op Exporteren.

3. Selecteer het te exporteren datumbereik.

4. Klik op Exporteren als CSV.

Wanneer je transacties exporteert, staan in het CSV-bestand de volgende kolommen:

Kolommen aanwezig in het geëxporteerde CSV-bestand van de transactie
Term Definitie
transaction_date De datum waarop de transactie is geautoriseerd. Vanwege de tijd die nodig is om de transactie te verwerken, kan deze datum anders zijn dan wanneer de transactie wordt voltooid.
posted_at De datum waarop de transactie is voltooid. Vanwege de tijd die nodig is om de transactie te verwerken, kan deze datum anders zijn dan toen je de transactie hebt geautoriseerd. Transacties in behandeling worden niet weergegeven.
beschrijving Een korte beschrijving van de transactie.
bedrag De waarde van de transactie. Negatieve waarden vertegenwoordigen geld dat uit je account gaat. Positieve waarden vertegenwoordigen geld dat op je account binnenkomt.