De transacties van je Shopify Balance-account beheren

Met Shopify Balance kun je geld overmaken, je accounttransactielimieten bekijken en transacties voor je boekhoudsoftware exporteren vanuit je Shopify-beheercentrum.

Hier vind je meer informatie over Shopify Balance, zoals het beheren van je account, meerdere accounts, het beheren van je kaart en Shopify Balance-beloningen.

Transactielimieten Shopify Balance-account

Je Shopify Balance-rekening heeft dagelijkse bestedingslimieten voor verschillende transactietypen. Dagelijkse bestedingslimieten worden om middernacht UTC opnieuw ingesteld. Daglimieten zijn gebaseerd op de autorisatiedatum, niet op de verwerkingsdatum. Als je bijvoorbeeld op maandag een transactie autoriseert, maar deze op dinsdag wordt verwerkt, telt die transactie nog steeds mee voor de daglimiet van maandag.

Dagelijkse opnamelimieten voor geldautomaten bevatten eventuele kosten voor geldautomaten die in rekening kunnen worden gebracht wanneer je geld opneemt. Als je resterende dagelijkse opnamelimiet voor geldautomaten bijvoorbeeld 200 USD is en de kosten voor de provider van de geldautomaat 3 USD zijn, kun je niet meer dan 197 USD opnemen.

Als er een probleem is met het opnemen van contant geld bij je geldautomaat, neem je contact op met de provider van de geldautomaat.

Elke Shopify Balance-kaart heeft zijn eigen bestedingslimiet. Dit is van toepassing op zowel fysieke als virtuele kaarten. Als je bijvoorbeeld een transactielimiet van 5000 USD hebt, kun je 5000 USD uitgeven met je fysieke kaart en 5000 USD met je virtuele kaart.

Transactielimieten bekijken

Je kunt de limieten van de Balance-kaart bekijken voor aankopen en opname bij geldautomaten. De dagelijkse limieten vormen geen beschikbaar krediet en zijn alleen van toepassing op het saldo in je account. Als er een probleem is met het opnemen van contant geld bij je geldautomaat, neem je contact op met de provider van de geldautomaat.

Overdrachtslimieten bekijken

Je kunt de Balance-accountlimieten bekijken voor geldoverboekingen die voor al je rekeningen gelden.

Stappen:

Geld overboeken tussen je Shopify Balance-accounts

Je kunt geld overboeken tussen je Balance-accounts.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Saldo.

2. Klik op Geld verplaatsen en klik vervolgens op Geld overmaken.

3. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Van het account waaruit je het geld wilt overboeken.

4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Naar het account waarnaar je het geld wilt overboeken.

5. Typ het bedrag dat je wilt overboeken.

6. Klik op Details controleren.

Meer informatie over het toevoegen van meerdere accounts aan Shopify Balance.

Geld overboeken van of naar je Shopify Balance-account

Overschrijvingen worden onmiddellijk gestuurd, maar het kan tot zes werkdagen duren voordat ze worden afgeleverd. Je kunt het resterende bedrag van je daglimiet bekijken op de pagina Geld verplaatsen. Op dit moment kun je alleen geld overmaken in USD.

Geld overboeken van een gekoppelde bankrekening

Je kunt geld overmaken van een bankrekening die je hebt gekoppeld via onze integratie met Plaid. Het duurt maximaal zes werkdagen voordat het geld op je Balance-account wordt gestort. Als je een overdracht wilt annuleren, kun je dit alleen binnen twee dagen na autorisatie van de overdracht doen.

Als je bankrekening niet voldoende saldo heeft kan dit mislukken of kan je bank kosten in rekening brengen als je rekening in het rood gaat. Mislukte transacties worden niet weergegeven op je Balance-account.

Geld overboeken naar je Shopify Balance-account

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Saldo.

2. Selecteer het account waar je geld aan wilt toevoegen.

3. Optioneel: Ga als volgt te werk om je Shopify Balance-account te kopiëren.

1. Klik op Account beheren en klik vervolgens op Details weergeven.
    2. Klik op het klembordpictogram.
  4. Log in bij je bestaande bedrijf of gewone bankrekening waarbij je het geld wilt opnemen.

5. Via het normale proces van je bank kun je geld overschrijven via de bank met behulp van je Shopify Balance-accountgegevens.

Geld overboeken van je Shopify Balance-account

Overschrijvingen worden onmiddellijk gestuurd, maar het kan tot drie werkdagen duren voordat ze worden afgeleverd. Je kunt het resterende bedrag van je daglimiet bekijken op de pagina Geld verplaatsen. Op dit moment kun je alleen geld overmaken in USD.

Om veiligheidsredenen ontvang je mogelijk een melding om je account opnieuw te verifiëren.

Je PayPal-uitbetalingen overschrijven naar Shopify Balance

Als je uitbetalingen in PayPal ontvangt, kun je die automatisch laten overmaken naar je Balance-account, en je uitbetalingen op één plek beheren.

Stappen:

1. Log in bij je zakelijke rekening van PayPal.
  2. Ga naar het gedeelte Wallet van je PayPal-rekening.
  3. Klik op Een bankrekening koppelen of Je bank kiezen.
  4. Voer in het veld Zoeken naar je bank een paar letters in (bijvoorbeeld abc).
  5. Klik op Je bankgegevens invoeren We konden je bank niet vinden wanneer het bericht wordt weergegeven.
  6. Voer de routerings- en accountnummers van je Balance-account in. Je vindt je accountgegevens in je Balance-account. Wanneer je je gegevens invoert, wordt je Balance-account weergegeven als Evolve Bank & Trust. Zij leveren bankdiensten aan Shopify Balance.
  7. Volg de instructies om je bankrekening te bevestigen. PayPal zal je vragen de bedragen van twee kleine stortingen te bevestigen die naar je Balance-account zijn verzonden.
  8. Nadat je je account hebt bevestigd, ga je naar je zakelijke rekening van Paypal, schakel je vervolgens automatische overschrijvingen in en kies je Evolve Bank & Trust als je bank. Je kunt kiezen hoe vaak je wilt dat je PayPal-inkomsten worden overgeschreven naar je Balance-account.

Transacties exporteren

Je kunt je geplaatste Shopify Balance-accounttransacties exporteren naar een CSV-bestand dat je kunt gebruiken met je boekhoudsoftware. Transacties die in behandeling zijn, worden niet geëxporteerd.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Saldo.

2. Selecteer het account waaruit je de transacties wilt exporteren.

3. Klik op de kaart Accountactiviteit op Exporteren.

4. Selecteer het te exporteren datumbereik.

5. Klik op Exporteren als CSV.

Wanneer je transacties exporteert, staan in het CSV-bestand de volgende kolommen:

Kolommen aanwezig in het geëxporteerde CSV-bestand van de transactie
Term Definitie
transaction_date De datum waarop de transactie is geautoriseerd. Vanwege de tijd die nodig is om de transactie te verwerken, kan deze datum anders zijn dan wanneer de transactie wordt voltooid.
posted_at De datum waarop de transactie is voltooid. Vanwege de tijd die nodig is om de transactie te verwerken, kan deze datum anders zijn dan toen je de transactie hebt geautoriseerd. Transacties in behandeling worden niet weergegeven.
beschrijving Een korte beschrijving van de transactie.
bedrag De waarde van de transactie. Negatieve waarden vertegenwoordigen geld dat uit je account gaat. Positieve waarden vertegenwoordigen geld dat op je account binnenkomt.