Weergave eenheidsprijzen

Als je producten in bepaalde hoeveelheden of maten verkoopt, moet je mogelijk de prijs per eenheid voor bepaalde producten weergeven. Wanneer je een eenheidsprijs voor een product invoert, wordt de eenheidsprijs weergegeven op de productpagina's, verzamelpagina's, winkelwagenpagina, checkout-pagina's en bevestigingsmeldingen voor bestellingen.

Eenheidsprijzen aan je producten toevoegen

Toon eenheidsprijzen in je onlinewinkel

Als je eenheidsprijzen aan je product hebt toegevoegd, maar de eenheidsprijzen worden niet weergegeven, moet je mogelijk je thema bijwerken.

Stappen:

1. Ga in de Shopify-beheerder naar Online winkel > Thema's.

2. Klik op Acties > Code bewerken.

3. Zoek de bestanden die verantwoordelijk zijn voor je productpagina's en verzamelpagina's. Voeg het volgende fragment toe aan elk bestand:

{%- if variant.unit_price_measurement -%}
  {{ variant.unit_price | money }}
  {%- if variant.unit_price_measurement.reference_value != 1 -%}
    {{- variant.unit_price_measurement.reference_value -}}
  {%- endif -%}
  {{ variant.unit_price_measurement.reference_unit }}
{%- endif -%}
  1. Zoek de bestanden die verantwoordelijk zijn voor je winkelwagenpagina. Voeg het volgende fragment toe aan elk bestand:
{%- if item.unit_price_measurement -%}
    {{ item.unit_price | money }}
    {%- if item.unit_price_measurement.reference_value != 1 -%}
      {{- item.unit_price_measurement.reference_value -}}
    {%- endif -%}
    {{ item.unit_price_measurement.reference_unit }}
  {%- endif -%}
  1. Klik op Opslaan.

2. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen.

3. Klik op Afrekenen.

4. Ga naar Bestellingen verwerken op die pagina. Zoek naar Aanvullende scripts en voeg het volgende fragment toe:

{%- if line_item.unit_price_measurement -%}
    {{ line_item.unit_price | money }}
    {%- if line_item.unit_price_measurement.reference_value != 1 -%}
      {{- line_item.unit_price_measurement.reference_value -}}
    {%- endif -%}
    {{ line_item.unit_price_measurement.reference_unit }}
  {%- endif -%}
  1. Klik op Opslaan.

Eenheidsprijzen weergeven in je bestellingmeldingen

Als je eenheidsprijzen aan je product hebt toegevoegd, maar de eenheidsprijzen verschijnen niet in je bevestigingsmeldingen voor je bestelling, moet je mogelijk je bevestigingssjabloon van je bestelling bijwerken.

Stappen:

1. Ga in de Shopify-beheerder naar Instellingen > Meldingen.

2. Klik op Bestellingsbevestiging.

3. Voeg het volgende fragment toe aan de sjabloon:

{%- if line_item.unit_price_measurement -%}
    {{ line_item.unit_price | money }}
    {%- if line_item.unit_price_measurement.reference_value != 1 -%}
      {{- line_item.unit_price_measurement.reference_value -}}
    {%- endif -%}
    {{ line_item.unit_price_measurement.reference_unit }}
  {%- endif -%}