De beste SEO-strategie kiezen voor je internationale domeinen

Elke methode voor het instellen van internationale domeinen heeft zijn eigen aandachtspunten voor zoekmachineoptimalisatie (SEO). Je kunt een of meer methoden gebruiken om je regiospecifieke URL's te maken.

Als je niet zeker weet welke methode je moet gebruiken, bekijk dan de volgende gegevens voordat je begint.

Aandachtspunten bij SEO voor submappen

Subfolders zijn subdirectories ofreage binnen je primaire domein, namelijk de domeinnaam die wordt weergegeven in de adresbalk terwijl klanten door je webshop bladeren. Als het hoofddomein van je winkel bijvoorbeeld johns-apparel.comis, kun je een submap voor Canada maken met de URL- johns-apparel.com/en-ca en een submap voor Frankrijk met de URL- johns-apparel.com/fr-fr.

Als je Shopify Markets voor de eerste keer in te stellen, zijn submaps de beste optie om de volgende redenen:

• Subfolders hebben een minimale installatie nodig.
  • Met subfolders kun je bezoekers automatisch naar de URL leiden die overeenkomt met hun taal- en locatievoorkeuren.
  • Omdat subfolders je primaire domein gebruiken, hebben je regiospecifieke URL's baat bij de bestaande zoekranglijst en domeinautoriteit van je winkel.

Aandachtspunten bij SEO voor subdomeinen

Subdomeinen zijn een subset van je primaire domein die je als voorvoegsel aan je domein toevoegt. Als het hoofddomein van je winkel bijvoorbeeld johns-apparel.comis, kun je een subdomein voor Canada maken met de URL- ca.johns-apparel.com en een subdomein voor Frankrijk met de URL- fr.johns-apparel.com.

Omdat subdomeinen tot je primaire domein behoren, kun je ze gratis instellen op zowel door Shopify beheerde domeinen als externe domeinen. Ze kunnen echter niet zo sterk profiteren van de positie van je primaire domein en trefwoorden als subfolders en het kan langer duren om domeinautoriteit te ontwikkelen.

Aandachtspunten bij SEO voor topleveldomeinen

Top-level domeinen zijn de extensie aan het einde van een domein. Om domeinen op het hoogste niveau te gebruiken voor je regiospecifieke URL's, moet je een afzonderlijke domeinnaam kopen met een extensie voor het top-level domein (ccTLD) van het land voor elke doelmarkt die je wilt instellen. Als het primair domein van je winkel bijvoorbeeld johns-apparel.comis, kun je een .ca -domein voor Canada kopen met de URL- johns-apparel.caen een .fr -domein voor Frankrijk met de URL- johns-apparel.fr.

Gebruik domeinen op het hoogste niveau alleen wanneer je een specifieke targetingstrategie hebt voor een nieuwe markt waarin je je uitvouwt. Omdat top-level domeinen volledig gescheiden zijn van elkaar, ontwikkelt elke regiospecifieke versie van je winkel haar eigen domeininstantie en zoekranglijst. Als gevolg hiervan vergt deze methode de meeste tijd en moeite om je SEO op te bouwen.

SEO-overwegingen voor het gebruik van je primaire domein alleen

Het primair domein is de domeinnaam die op de adresbalk wordt weergegeven terwijl klanten in je webshop rondkijken.

Met deze methode kun je gelokaliseerde winkelervaringen met verschillende talen en valuta's aanbieden zonder regiospecifieke URL's te maken. In plaats daarvan wordt dezelfde URL gebruikt voor elke taal en valuta die je hebt ingesteld.

Omdat er geen regiospecifieke URL's worden aangemaakt, helpt deze methode je niet bij het verkrijgen van SEO-verkeer van secundaire markten.