Unieke URL's instellen voor specifieke landen of regio's

Wanneer je internationale domeinen in stelt, voeg je een uniek webadres of URL toe voor elke markt waar je een lokale winkelervaring wilt aanbieden. Je kunt unieke URL's instellen met behulp van één methode of een combinatie van methoden en je kunt op elk moment van methode wisselen.

Als je niet zeker weet welke methode je moet gebruiken, bekijk dan de SEO-strategieën voor verschillende internationale domeinen voordat je begint. Als je voor het eerst markten instelt, zijn subfolders de eenvoudigste opties, omdat ze eenvoudig zijn in te stellen en optimale SEO-voordelen bieden.

Standaard is alleen de primaire taal van je winkel ingeschakeld wanneer je je markten maakt. Als je in meerdere talen verkoopt en internationale domeinen in stelt met behulp van submaps, subdomeinen of hoofddomeinen, kun je extra talen inschakelen voor elke markt. Als je niet in meerdere talen verkoopt, is alleen je primaire taal beschikbaar. Meer informatie over verkopen in meerdere talen.

Stel doelmarkten in met alleen je primaire domein

Wanneer je je markten in stelt om alleen je primaire domein te gebruiken, hoef je geen verdere opties in je Shopify-beheercentrum te configureren. Omdat alle markten dezelfde winkel-URL gebruiken, kun je niet aanpassen welke talen voor elke markt beschikbaar zijn.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Markten.
  2. Zoek in het gedeelte Andere markten de markt die je wilt instellen en klik vervolgens op Beheren.
  3. Klik in de sectie Domeinen en talen op Beheren.
  4. Selecteer alleen primair domein in het gedeelte Market-domeinen en subfolders.
  5. Klik op Opslaan.

Doelmarkten instellen met behulp van domeinen of subdomeinen

Voordat je hoofddomeinen of subdomeinen kunt gebruiken voor je regiospecifieke URL's, moet je een domein of subdomein toevoegen voor elke markt die je wilt instellen. Nadat je je domeinen of subdomeinen hebt toevoegen, wijs je ze toe aan hun doelmarkten en schakel je de talen in die je wilt weergeven.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Markten.
  2. Zoek in het gedeelte Andere markten de markt die je wilt instellen en klik vervolgens op Beheren.
  3. Klik in de sectie Domeinen en talen op Beheren.
  4. Selecteer in het gedeelte Domeinen en subfolders markt het domein of subdomein.
  5. Selecteer in de lijst DOMEIN OF SUBDOMEIN het hoofddomein of subdomein dat je aan deze markt wilt toewijzen.
  6. Optioneel: vink in het gedeelte Talenmarkt de talen aan die je wilt inschakelen voor deze markt.
  7. Klik op Opslaan.

Nadat je doelmarkten hebt ingesteld met behulp van domeinen of subdomeinen, kun je overschakelen naar een andere methode zolang het bijbehorende domein of subdomein is verbonden in je Shopify-beheercentrum. Als je het domein of subdomein verwijdert, wordt een foutpagina van 404 weergegeven voor klanten die die regiospecifieke URL proberen te bezoeken.

Doelmarkten instellen met behulp van subfolders

Wanneer je unieke URL's in stelt met behulp van subfolders, voeg je een regiospecifieke achtervoegsel toe dat aan het einde van je URL wordt weergegeven, achter het achtervoegsel van de twee letterstaal voor elke taal die door de markt wordt ondersteund. Als je in meerdere talen verkoopt, kun je meerdere talen inschakelen voor elke markt.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Markten.
  2. Zoek in het gedeelte Andere markten de markt die je wilt instellen en klik vervolgens op Beheren.
  3. Klik in de sectie Domeinen en talen op Beheren.
  4. Selecteer Subfolders in het gedeelte Market-domeinen en subfolders.
  5. Voer in het vak SUBFOLDERS een regiospecifieke achtervoegsel in voor je doelmarkt. Bijvoorbeeld: eu voor Europa of ca voor Canada.
  6. Optioneel: vink in het gedeelte Talenmarkt de talen aan die je wilt inschakelen voor deze markt.
  7. Klik op Opslaan.

Als je later besluit om een markt te verwijderen die subfolders gebruikt, wordt een 404-foutpagina weergegeven voor klanten die die regiospecifieke URL proberen te bezoeken. Om die klanten om te leiden naar je primaire domein of een andere regiospecifieke URL, kun je URL-omleidingen importeren met behulp van een CSV-bestand.

Volgende stappen

Nadat je je regiospecifieke URL's hebt ingesteld, moet je de volgende taken uitvoeren voor elk domein en elk subdomein inGoogle Search Console: