Geavanceerde thema-updates

Shopify en andere themaontwerpers brengen geregeld bijgewerkte versies van hun thema's uit die zij hebben gepubliceerd in de Shopify Theme Store. Deze bijgewerkte versies bevatten meestal foutoplossingen en nieuwe functies.

De meest actuele versies van alle thema's zijn beschikbaar in de Shopify Theme Store. Als je een betaald thema in de Theme Store hebt gekocht of als je een gratis thema van Shopify hebt geïnstalleerd, kun je gratis een bijgewerkte versie toevoegen. Als je een betaald thema hebt gekocht van een externe themaontwerper, neem dan contact op met de ontwerper voor updates.

Er is een update beschikbaar voor de voorbeeld-webshop met het Dawn-thema.

Wanneer een update voor een thema wordt uitgebracht, wordt er een melding weergegeven onder het thema in het Shopify-beheercentrum. Klik op de melding om een pop-up met informatie te openen en klik op Toevoegen aan themabibliotheek om de bijgewerkte versie aan je themabibliotheek toe te voegen of klik op Release-opmerkingen bekijken om informatie over de nieuwe release te lezen.

Voorbeeld-webshop met een geverifieerde update voor het Dawn-thema beschikbaar.

Eventuele aanpassingen die je met de themabewerker aan het thema hebt toegevoegd, worden meegenomen naar het bijgewerkte thema. Dit zijn onder andere:

• gewijzigde thema-instellingen;
  • gewijzigde paginaopmaak, zoals secties of blokken die zijn toegevoegd, anders gerangschikt of verborgen;
  • gewijzigde thema-instellingen;
  • nieuwe templates;
  • toegevoegde, verwijderde of gewijzigde instellingen van ingesloten apps of app-extensies.
Voorbeeld-webshop met een bijgewerkt thema met markering 'zojuist toegevoegd' in de themabibliotheek.

Thema's bijwerken met codewijzigingen

Als het thema codewijzigingen bevat, zie je een extra waarschuwing en is het misschien nodig om aanvullende controles of taken uit te voeren.

Er is een update beschikbaar voor de voorbeeld-webshop met het Dawn-thema. Een waarschuwing met de tekst 'De codewijzigingen worden niet meegenomen. Het kan zijn dat je sommige apps opnieuw moet configureren.

In de volgende gevallen zijn er codewijzigingen in je thema:

• Je hebt handmatige wijzigingen aangebracht in je themabestanden via de code-editor. In dit scenario kopieer je handmatig alle codewijzigingen in je thema naar de bijgewerkte versie. Merk op dat wijzigingen in bestanden in de map /templates of in settings_data.json hiervan zijn uitgesloten. Deze worden bij de update van je thema automatisch gekopieerd naar de nieuwe versie.
  • Een app die in je winkel is geïnstalleerd, heeft namens jou codewijzigingen in je thema aangebracht. Als een app namens jou codewijzigingen heeft aangebracht, moet je de app mogelijk opnieuw configureren. Controleer altijd na het bijwerken van je thema of apps die in je webshop zijn geïnstalleerd, werken zoals verwacht.
  • Je hebt vertalingen gewijzigd met de taal-editor. Taalaanpassingen worden als codewijzigingen gezien, maar wanneer je je thema bijwerkt, blijven je wijzigingen of toevoegingen aan talen bewaard.
Voorbeeld-webshop met een bijgewerkt thema dat klaar is voor evaluatie.

Nadat het bijgewerkte thema aan de bibliotheek is toegevoegd, evalueer je het om te kijken of je webshop de uitstraling en functionaliteit heeft die je verwacht. Klik op Publiceren als je er klaar voor bent om deze versie van het thema live te laten gaan.